Polttopuut talveksi

Koska miehelläni ja itselläni on talomme ympärillä jonkun verran metsää, lämmitämme mahdollisemman paljon polttopuilla. Olemme toki alkaneet vanhentua jonkun verran, joten polttopuiden teko alkaa olla yhä raskaampaa. Puut on kaadettava, sahattava ja lopulta halot pilkottava. Sitten polttopuut tulee pinota puuvajaan, mikä myös voi olla rasittavaa.

Nyt olemme kyllä löytäneet hyvän ratkaisun. Tänä vuonna palkkaamme yrityksen, joka hoitaa polttopuiden teko puolestamme. Meidän ei itse tarvitse edes huolehtia puiden pinoamisesta. Toki meidän on kannettava puut sisälle ja hoitaa itse polttamisen, mutta se ei ole kovin raskasta.

Polttopuita myytäväksi

Yrityksen ansiosta kaasimme paljon enemmän puita kuin edellisinä vuosina, joten pystymme ensimmäistä kertaa myös myydä polttopuita. Tämän tulon avulla voimme maksaa yrityksen kustannukset.

Vuokraamamme yritys kerää polttopuut säkkeihin, joten nämä ovat valmiita myytäväksi. Olemme asettaneet tien viereen kyltin ja myös Facebookiin, että myymme polttopuita. Siitä on vain muutama päivä, mutta olemme jo saaneet useampia kyselyitä.

Ihana lämpö puulämmityksellä

Sähköpatruunalla varustettu puupannun lisäksi meillä on myös kaksi vanhaa kaakeliuunia, jotka toimivat erinomaisesti. Lämmitämme näissä useasti, kun on kunnon kylmää. Mikään ei ole parempaa kuin puulämmitteinen lämpö. Ja älykkään rakenteen ansiosta lämpö säilyy koko yön.

Toivon todella, että voimme jatkaa puilla polttamista vielä pitkään.  Nyt kun tiedämme kenet palkata, tuntuu tosi turvalliselta, että polttopuiden teko hoituu. Aiemmin olemme saaneet jonkun verran apua lapsiltamme, mutta heillä on todella paljon muuta tekemistä. Heillä on omat perheet ja lapset, ja yksi heistä omistaa myös jonkun verran metsää, jossa oma polttopuiden teko.