Breed standard - Rotumääritelmä

Yleisvaikutelma: Vankkarakenteinen ja sopusuhtainen. Erittäin vahvan näköinen olematta kömpelö.

 

LUONNEHDINTA: Reipas, luotettava, toimelias, kärsivällinen ja valpas.

 

PÄÄ: Kallo-osa suuri, neliömäinen joka suunnalta katsoen. Kiinnostuneella jonkin verran ryppyjä, muuten sileä. Kallon ympärysmitta lähes sama kuin säkäkorkeus. Kallo leveä, syvä ja poskien kohdalta hyvin kehittynyt. Kuono lyhyt, pituus kirsusta otsapenkereeseen ei enempää kuin kolmannes mitattuna kirsusta niskakyhmyn keskelle. Kuono leveä silmien alta, jatkuen lähes tasaleveänä kuononkärkeen, tylppä ja kulmikas muodostaen suoran kulman pään ylälinjan kanssa ollen samalla suhteikas kallo-osaan. Otsapenger selvä. Alaleuka kokonaisuudessaan leveä. Kirsu edestä katsoen leveä, litteä, ei terävä eikä sivulta katsoen ylöspäin kääntynyt, sieraimet laajat. Huulet eivät löysästi riippuvat, eivätkä alaleuan alapuolelle ulottuvat.

 

SILMÄT: Tummat tai pähkinänväriset, keskikokoiset sijaiten kuonon leveyden etäisyydellä toisistaan, niiden välissä on vako. Vaaleat ja keltaiset silmät ovat virheelliset.

 

KORVAT: Taaksepäin poimuiksi kääntyneet, V:n muotoiset, kaukana toisistaan, korkealle kiinnittyneet niskakyhmyn tasossa, jolloin kallon neliömäisyyden vaikutelma lisääntyy, mikä on erittäin tärkeää. Korvat pienet ja väriltään runkoa tummemmat. Valppaana ollessa korvan kärki on silmän tasossa. Ruusukekorvat ovat virheelliset.

 

PURENTA: Tasapurenta, vähäinen alapurenta sallittu, mutta ei kuitenkaan suotava. Kulma hampaat suuret ja kaukana toisistaan, muut hampaat vahvat ja tasaisessa rivissä. Hampaiden epätasaisuus virhe.

 

KAULA: Niska kauniisti kaartuva, keskimittainen, hyvin lihaksikas ja kallon kanssa lähes sama ympärysmitaltaan.

 

ETURAAJAT: Voimakkaat, suorat, vahvaluiset, kaukana toisistaan. Edestä katsoen yhdensuuntaiset kylkien kohdalla. Lavat viistot, lihaksikkaat ja voimakkaat, eivät etuasentoiset. Välikämmen suora ja vahva.

 

RUNKO: Rintakehä laaja ja syvä, ulottuen alas eturaajojen väliin, eturinta syvä. Selkä tiivis, suora, vankka ja lyhyt, ei kuitenkaan niin lyhyt, että se haittaisi liikkumista. Köyry ja notkoselkä ovat virheellisiä. Lanne leveä ja lihaksikas, kupeet kohtalaisen syvät, vahvat ja lihaksikkaat.

 

TAKARAAJAT: Vahvat ja lihaksikkaat. Sääret hyvin kehittyneet osoittaen voimaa ja toiminta kykyä vaikuttamalta silti kömpelöltä. Kinnerkulmat kohtalaiset. Pihtikinner virheellinen.

 

KÄPÄLÄT: Eivät suuret. Varpaat pyöristyneet ja kaarevat (kissankäpälät). Päkiät vahvat. Hajavarpaisuus virhe.

 

HÄNTÄ: Korkealle kiinnittynyt, tyvestään vahva, ohentuen kärkeä kohden ja ulottuen kintereeseen. Hännän asento suora tai kaartuva, ei kuitenkaan liian korkealle. Mutkahäntäisyys virhe.

 

KARVAPEITE: Lyhyt ja kova, sään kestävä, pinnanmyötäinen. Taipumus pitkään silkkiseen tai villavaan karvaan on virheellinen.

 

VÄRI: Kaikki juovikkaan eri sävyt (brindle), kellertävä (fawn) ja punainen. Värin oltava puhdas ja kirkas. Pieni valkea pilkku rinnassa sallitaan, mutta ei ole toivottava. Muut valkeat laikut ovat virheitä. Tumma väri kuonossa rodunomainen väheten silmiä kohden. Silmän ympäryksissä tummaa antaen ilmettä. Tummat kynnet toivottavat.

 

KOKO: Uroksen säkäkorkeus 63-69 cm, paino 50-59 kg. Narttujen säkäkorkeus 61-66 cm, paino 41-50 kg. Koko suhteessa painoon. Terverakenteisuus ja toimintakyky ovat rodulle tärkeimmät ominaisuudet.


FCI:n hyväksymä 25.2.1964. Käännös SKL-FKL:n hallituksen hyväksymä 8.2.1983. Englantilainen rotu