Koirahistoria - Doghistory

Sara ja Elvis

 

Vuonna 1993 saapunut Jumbo (Denellas Super Jumbo) opetti millaista on elää bullmastiffin kanssa. Jumbon kanssa kokeiltiin pentunäyttelyssä näyttelytouhua ja koukkuun jäätiin. Jumbo opetti myös, että bullmastiffi taipuu monelle mutkalle myös tottelevaisuudessa, kunhan palkka on kohdallaan.

 

Jumbo 1994

 

Olen usein sanonut Inkaa (Fi & Dk & No & Ee Ch Grawels Ms Inca Moneypenny) elämäni koiraksi. Inka tuli sijoitukseen Dogmatic kennelistä vuonna 1996 ihastuttuani Inkan emään Viiviin. Hyvää kannatti odottaa, sillä Inka oli aivan mahtava persoona, oikea Bullmastiffi. Inkan kanssa harrastettiin näyttelyitä ja tokoa. Inka oli todella helppo koira, aina kaikille ystävällinen ja hyväkäytöksinen Neiti Kesäheinä.

 

Inka

 

Kaikki Elviksen (Fi & Dk Ch Rambull's Ever Ready to Bullbugbear) tunteneet kuvailevat Elvistä omalaatuiseksi herrasmieheksi. Elvis saapui Norjasta yhteisomistukseen Bullbiugbear's bullmastiffien kanssa. Elvis oli todella helppo koira kaikin tavoin, miellyttävä ja aina yhtä hienotunteinen herrasmies. Elvis ei ollut mikään harrastuskoira, sillä lelut ja namit eivät saaneet aikaan kovinkaan suurta innostusta. Elviksen erikoisuuksiin kuului muun muassa se, että palkkioksi hakumetsässä Elvis sai raikuvat aplodit... Elviksen kanssa esikoispoikamme Joonas opetteli puhumaan koiraa, sillä Elvis oli aina yhtä kärsivällinen ja lempeä opettaja.

 

Elvis

 

Vauhdikas viikari Sara Sankari (C.I.B & Fi & Se & Lv & Lt Ch Oligopilin Amor Vivus) syntyi 2002 ja koska kyseessä oli Inkan siskopuolen Doriksen pentu, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa Sara meille. Sara opetti bullmastiffeistani eniten, olemalla samaan aikaan herkkä ja kiihkeä, mutta toisaalta vahvaluonteinen kaikkia rakastava pyörremyrsky. Saran energian takia harrastusmaailma tuli tutuksi ja harrastimmekin raunioita, hakua, jälkeä ja tottelevaisuutta näyttelyiden lisäksi.

 

Sara

 

Inkan mentyä sateenkaarisillalle päätimme pitää kotona ensimmäisestä pentueestamme ison tiikeripojan Hagridin (C.I.B & Fi & Se & Ee & Lv Ch JMV-08 All Heroes Giant as Hagrid). Onneksi pidimme, sillä Häkkisestä on
kasvanut Inkan veroinen Bullmastiffi. Ehkäpä Herra Häkkinen päätti täyttää Inkan jättämät suuret saappaat. Häkkinen on ollut kaikkea, mitä koiralta voi toivoa. Ja sellainen aarre syntyi vielä ensimmäiseen
pentueeseemme.

 

Hagrid

 

Elviksen jälkeen koiran paikka oli jälleen vapaana ja luontevasti kotiimme saapui Häkkisen ja Muffinin tytär Sanni ( Bullgrin's Kind of Magic). Sanni on lapsiperheen unelmakoira. Lojaali ja luotettava, helppo ja kiltti. Sanni on myös osoittautunut erinomaiseksi äidiksi ja hoitanut kaksi pentuettaan suurella sydämellä.

 

 

Vuosi Saran poismenon jälkeen kotiin päätettiin jättää Sannin tytär Pipsa (All Heroes Peppermint Patty). Saa nähdä mitä Piparminttu Pipsasta tulee aikuisena!

 

Pipsa