Esittely - About Us

image

 

All Heroes-nimen takaa löytyy Johanna perheineen. Bullmastiffien parissa on vierähtänyt elämästäni viimeiset 20 vuotta ja tähän on mahtunut monta mahtavaa persoonaa! Bullmastiffin kanssa on eletty kaksin kerrostalon soluasunnossa opiskeluaikana, rivitalossa kolmen bullmastiffin ja puolisoni Jaken kanssa, sekä omakotitalossa kahden vilkkaan pikkupojan ja kolmen bullmastiffin kanssa. Rotu on sopeutunut jokaiseen elämänmuutokseen helposti, ottaen elämän vastaan rennosti kuten bullmastiffin kuuluukin. Vankkana ja vakaana ystävänä, sekä
kodin vartijana.

 

Asumme omakotitalossa Tuusulan Jäniksenlinnassa, maaseudun rauhassa. Koirilla on täällä tilaa elää, sekä nauttia omasta pihasta. Meillä on ollut tähän mennessä kuusi pentuetta ja pentueita on yleensä kerran vuodessa. Pentumme tottuvat jo syntymästä lähtien aimo annokseen lapsiperheen vilskettä, sillä täällä on harvoin hiljaista. Siitä pitävät pikkuviikkarit huolen! Pyrin siihen, että pentumme syntyisivät kesällä. Tällöin pennut pystyvät ulkoilemaan paljon ja saamaan näin hyvät eväät terveen luuston kehittymiseen. Pihalla liikkuessaan pennut saavat opetella koiramaista käyttäytymistä leikkimällä keskenään tai vaikkapa kaivamalla kuoppia.

 

Minulle ihanne bullmastiffi on terverakenteinen, hyvin liikkuva koira, joka pystyy juoksemaan metsässä vauhdikkaasti niin hiekkamonttua ylös kuin kiipeilemään ketterästi kallioilla. Bullmastiffin tulee antaa vaikutelma vahvasta ja voimakkaasta koirasta, joka tarkkailee ympäristöään raukeasti silloin kun mitään ei tapahdu, mutta tarpeen vaatiessa säntää salamana juoksuun. Sama kuvastaa hyvin myös bullmastiffin luonnetta: rotu on leppoisa ja uskollinen perhekoira, joka kuitenkin puolustaa perhettään, jos siihen on tarvetta. Rotu on kotioloissa rauhallinen, mutta kun tarvitaan toimintaa, on bullmastiffi innolla mukana.

Bullmastiffi sopii perheeseen, jossa koira saa olla koira ja jossa maalaisjärki on käytössä. Rajoja ja rakkautta toimii hyvänä muistisääntönä myös
bullmastiffin kasvatuksessa, sillä tullakseen hyvin käyttäytyväksi koiraksi tulee bullmastiffi aina vähintään peruskouluttaa. Hyvät käytöstavat ovat välttämätön edellytys näin isolle koiralle, eivätkä ne tule ilman omistajan viitseliäisyyttä.

 

Bullmastiffi sopii monenlaisiin koiraharrastuksiin, joista etenkin nenänkäyttöä vaativat lajit ovat sille ominaisia. Tämä lienee perua bullmastiffin alkuperästä, sillä sen on täytynyt pystyä jäljittämään salametsästäjä hyvinkin suurelta alueelta. Näin kookkaan koiran ei kannata antaa elää kuin pellossa, vaan pennun kasvatukseen fiksuksi aikuiseksi kannattaa paneutua. Aikuinen hyvin kasvatettu bullmastiffi on kuin ihmisen ajatus, jonka jälkeen muu rotu ei vain tunnu täyttävän samoja saappaita!