Uutiset - News

 

29.12.2012

Onnea vuodelle 2013!


Taas on aika summata yhteen mitä tapahtui vuonna 2012, sillä viimeisiä päiviä tätä vuotta eletään. Ja mahtuuhan sitä tähänkin vuoteen kaikenlaista, niin iloa kuin suruakin. Sellaistahan elämä onkin, eikä niistä hyvistä päivistä muistaisi nauttia, jos kaikki sujuisi aina niin kuin toivomme.

Tämän vuoden iloisiin asioihin voitaisiin listata Sannin ja Bramin Pikkuatot, eli huhtikuussa syntynyt Cars-pentue. 11 pientä naperoa, jotka kaikki löysivät parhaat mahdolliset kodit. Kiitos kaikille pentujen omistajille yhteydenpidosta ja pentujen hyvästä hoidosta. On ilo saada seurata millaisia pennuista kasvaa! 

Näyttelyrintamalla meni hienosti! Aada voitti ensin Turussa tammikuussa ja valioitui heti ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssä kesäkuussa Lammilla, jossa sisarukset putsasivat pöydän Hemmo-veljen saadessa sertin ja olemalla ROP. Mauno valioitui toukokuussa Riihimäellä tämän vuoden ainoassa näyttelyssään. Aadan ja Häkkisen kanssa kävimme Virossa ja Latviassa, jossa meni loistavasti. Häkkinen kävi näiden lisäksi myös Ruotsissa näyttelyssä ja voitti siellä kumpanakin päivänä. Aada sai näistä tittelit Fi & Lv & Ee Mva ja on enää yhden cacibin päässä kansainvälisen valion arvosta. Häkkinen sai titteliriviinsä neljä lisää, sillä valioitui myös inttivalioksi muiden maiden valionarvojen ohella. Häkkisen tittelirivi on nyt C.I.B* & Fi & Se & Lv & Ee Mva MjV-08. Peter Pan-pennut aloittivat hienosti näyttelyuransa. Koukku, Peetu ja Toivo saivat kaikki jo ensimmäiset sertinsä, joten siitä on hyvä jatkaa ensi vuonna. Myös Rauha-sisko oli mukanamme Pärnussa ja sai sieltä molempina päivinä junnusertit. Ruotsissa Nisse oli rodun erikoisnäyttelyssä VSP ja Häkkisen pennuista koostuva Bohlby-kasvattajaryhmä ROP-kasvattaja! 

Ginny ja Riitta tekivät hienoa työtä harrastuspuolella tänä vuonna. Ginny läpäisi hienosti toukokuussa kansainvälisen pelastuskoirien soveltuvuuskokeen (IPOR-R PESO), johon kuului tottelevaisuus, ketteryys ja rauniotyöskentely. Loistavaa työtä!

Terveystuloksia saatiin tänä vuonna Ankkalinnan pentueelta, sekä Peter Paneilta. Kyynärtulokset olivat kaikilla 12 koiralla puhtaat (0/0). Peter Paneilta on kuvattu vasta kyynärnivelet, mutta kaikilta Ankkalinnan pennuilta saimme lonkkatuloksetkin. Tulokset hajaantuivat aika lailla, ollen A/A, 2 * B/B, C/C, D/D ja D/E. Tällä hetkellä kasvattejani on kuvattu seuraavasti:

20 kpl lonkat (kuvausikäisiä 23 kpl), kuvausprosentti 87 %
26 kpl kyynärnivelet (kuvausikäisiä 33 kpl), kuvausprosentti 79 %

Haluan kiittää kasvatinomistajia siitä, että olette vieneet koiranne terveystutkimuksiin! Suurimmalta osalta kasvattejani on tutkittu luuston lisäksi silmät ja sydän, eikä mitään perinnöllistä sairautta ole ilmennyt. Tutkimalla koiria saamme arvokasta tietoa koirien terveydestä koko rodun hyväksi ja tietysti myös minulle kasvattajana! 

Lonkkatilasto:
A
8 kpl (40 %)
B 7 kpl (35 %)
C 3 kpl (15 %)
D 1 kpl (5 %)
E 1 kpl (5 %)

Kyynärtilasto:
0
25 kpl (96 %)
2 1 kpl (4 %)

Molemmat tilastot näyttävät hyvältä rodun kesitasoon nähden, mutta parantamisen varaa löytyy aina. Jalostuskoiria valittaessa täytyy aina katsoa kokonaisuutta ja koska rodussamme ei ole helppoa löytää kaikilta ominaisuuksiltaan täydellistä koiraa, joutuu jostain tinkimään. Minulla se on ollut muutamassa yhdistelmässä uroksen lonkkatulos ja se selvästi aiheuttaa hajontaa myös jälkeläisten tuloksiin. 

Kaksi uutta tuontipentua liittyi myös poppooseemme tänä vuonna. Elsa-neiti (Bohlby Lady Grey) saapui Ruotsista ja Älli (Ardhub Free N' Easy) Skotlannista. Innolla odotamme mitä punaisista tytöistä kasvaa :) 


Sitten niihin ikävämpiin asioihin. Tänä vuonna on jouduttu sanomaan hyvästit Hennessylle (All Heroes Wendy Darling), Viljolle (Boston Lady's Once in a Blue Moon), Saralle (Oligopolin Amor Vivus) ja Ruusalle (All Heroes Clarabelle Cow). Jokainen menetys koskee ja olen pahoillani teidän kaikkien asianosaisten puolesta! Joonas poikamme (3 v.) jutteli eräänä iltana Sarasta. Joonaksen mielestä Sara on taivaassa ja Sara sai hienot siivet. Niillä Sara lentää tapaamaan ystäviään ja Sara päästetään aina sisälle koirakavereidensa luo, vaikkei Sara enää kotiin tulekaan. Sara voi nyt käyttää siipiään jalan sijaan. Ehkä asia on näin ja kaikki nuo uudet tähdet taivaalla lentelevät siellä keskenään ja käyvät välillä tapaamassa muitakin tuttuja. 

Ikävien asioiden jälkeen olimme iloisia, kun Aada tuli kantavaksi Riskille. Mutta ehkä tässä loppuvuodessa oli jotain synkkää. Kävimme kasvattiemme kanssa yhteisellä syysvaelluksella ja sieltä levisi todella ärhäkkä kennelyskä. Aada ei ollut mukana, mutta perheen toinen koira oli ja ilmeisesti virus tuli sitä kautta Aadalle. Muutama päivä sen jälkeen Aada alkoi vuotaa verta ja lopulta kaikki pennut kuolivat kohtuun reilua viikkoa ennen laskettua aikaa. Pentujen avaustuloksissa syyksi paljastui streptokokki-bakteeri, joka ilmeisesti pääsi lisääntymään kennelyskäviruksen heikennettyä äitikoiran yleiskuntoa. Tapaus oli hyvin harvinaisen huonoa tuuria, joten jospa se olisi viimeistä laatuaan meidän mammakoirillamme.

Vuodelle 2013 on suunnitteilla yhtä jos toista. Pentusuunnitelmia on sekä Sannille että Aadalle, joten jospa ensi vuonna saataisiin pikkutassujen töminää kahteen otteeseen. Sannin juoksuja odotetaan keväälle ja Aadan loppukesään/alkusyksyyn. Näyttelyitä on suunnitteilla useampia ja nyt kehissä lienevät Ankkalinna-, Peter Pan- ja Cars-pentueen koiruudet. Yhdistyksen luonnetestiin on tarkoitus viedä koiria, MH-luonnekuvaus on suunnitteilla muutamalle koiralle ja terveystarkastuksia on edessä Peter Paneille sekä Cars-pennuille. 

Ruotsiin on myös suunnitteilla kevätpentue Herra Häkkiselle ja kauniille Nellielle Swebull-kenneliin. Näistä pennuista ainakin yksi olisi tarkoitus tuoda Suomeen astutuspentuna.Toivottavasti pentue tulee toteutumaan :)

Kiitos kaikille ystävillemme ja kasvatinomistajille tästä vuodesta! 09.09.2012

Helsingin ryhmiksessä kehässä olivat ensikertalainen Peetu ja Sanni ekaa kertaa pentujen jälkeen. Peetu oli kehässä ensimmäisenä, ja tulokseksi tuli JUN ERI1, SA, SERTI, PU1 ja VSP! Hyvä Peetu! Sannille avoimesta luokasta ERI2. Tuomarina Arne Foss. 

Paljon onnea huomenna vuoden ikään ehtineille Peter Pan-pennuille!

All Heroes Peter Pan


08.09.2012

Porvoossa puolestaan velipoika Toivo esiintyi junnuissa. Hienosti meni sielläkin, sillä Toivo oli JUN ERI1, PU2, SERTI ja ROP-juniori :) Onnea Toivolle ekasta sertistä!
All Heroes Mr Smee


25.-26.08.2012 Visby, Ruotsi

Teimme reilun viikon mittaisen kesälomareissun Gotlantiin koko perheen ja ystäviemme kanssa. Häkkinen oli matkassa mukana, sillä seuraavana viikonloppuna oli kumpanakin päivänä näyttely; ensin kansallinen ja sitten kansainvälinen. Hyvin sujui molempina päivinä, sillä Häkkinen oli kumpanakin päivänä ROP-koira :) Ensimmäisenä päivänä Häkkinen sai sertin ja tuli samalla Ruotsin valioksi. Seuraavana päivänä jaossa oli CACIB, joka saatiin myös. Nyt on Häkkisen näyttelyt kierretty ainakin vähäksi aikaa. Tälle kesälle oli tavoiteena käydä viimeinkin ulkomailla ja yrittää kansainväliseen valionarvoon tarvittavia Cacibeja, jotka Herra Häkkinen ansaitusti sai. Häkkinen on kaikin tavoin hieno koirapoika, jonka kanssa on helppo elää! 

C.I.B* & Fi & Se & Lv & Ee Ch WJW-08 All Heroes Giant as Hagrid


11.08.2012

Oligopolin Amor Vivus, Sara, 21.11.2002-11.8.2012

"Ei pitäisi piilottaa suruaan,
eikä siirtää kauaksi tulevaan.
Syvä suru on surtava aikanaan,
- jokaisen omalla tavallaan.


Sara Sankari oli koko ikänsä villi viikari. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuvasi Saraa parhaiten, sillä Saralla ei ollut kuin kaksi vaihetta; täysillä tai sitten ei mitään. Riehuttuaan tapansa mukaan pihalla, Sara loukkasi pahasti lihaksen eturinnasta. Se oli niin kipeä, ettei Sara pystynyt astumaan olleenkaan oikealla etujalalla. Toipumisajaksi arvioitiin 6-8 vk, mutta käveltyään kuukauden kolmella jalalla, eivät vanha rouvan muut jalat enää kantaneet. Varsinkin kun loukkaantunut puoli oli se parempi, sillä vasenta etujalkaa Sara oli muutenkin silloin tällöin ontunut. Marraskuussa olisi ollut Sankarin 10 v. syntymäpäivät, joten ihan sinne asti ei Saran kansa päästy. Kennelnimemme All Heroes juontaa nimensä Sankarista, josta piti tulla meidän kantanarttumme. Toisin kuitenkin kävi, eikä Sara saanut koskaan jälkikasvua. Sankari oli kuitenkin loppuun asti samanlainen kuin tullessaan; ihana, rakastettava ja mahdoton. Hyvää matkaa Sara, vie terveisiä Inkalle ja Elvikselle.


11.08.2012

Pikku-Rauha (All Heroes Tiger Lily) kävi vielä treenaamassa lomaviikon päätteeksi Helsingin Kesänäyttelyssä. Rauha hurmasi tuomarisedän (Andras Polgar, Puola), ja tulokseksi tuli PN2 ja vara-serti :)
04.-05.08.2012

Ihana pidennetty viikonloppu Pärnussa! Koiranäyttelyiden ohella ehdimme nautiskella viihtyisästä pikkukaupungista ja sen ravintoloista, sekä pitkistä hiekkarannoista. Näyttelyissäkin saimme tuloksia, joten reissu oli onnistunut kaikin puolin. 

Lauantai, tuomari Dusan Paunovits:
Aada (Fi & Lv Ch All Heroes Ms Emily Quackfaster) ROP, serti, Cacib & Ee Ch
Häkkinen (Fi & Lv Ch JWW-08 All Heroes Giant as Hagrid) VSP, serti, cacib & Ee Ch & C.I.B*!
Rauha (All Heroes Tiger Lily) jun-serti & VSP-juniori & PN3 

Sunnuntai, tuomari Vitaly Belskiy:
Häkkinen ROP ja cacib
Aada Pn2 & vara-cacib
Rauha jun-serti & VSP-juniori & PN3


Rauha 10 kk


22.07.2012

Mäntsälässä jatkui heinäkuinen näyttelyputki. Aika hienosti meni, sillä Elina Haapaniemi piti kaikista meidän koiristamme :) 10 kk:n ikäiselle Toivolle (All Heroes Mr Smee) hienosti Eri2 hyvällä arvostelulla, iso kiitos Viivi esittämisestä! Herra Häkkinen sai ainoana uroksena SA:n ja oli lopulta VSP, sillä narttujen ainoa SA:n saanut Aada oli tuomarin lemmikki ja valittiin ROP-koiraksi. Kävimme vielä ryhmässäkin, jossa Aada valittiin 6:n parhaan joukkoon (tuomarina Soile Bister). Ei siis ihan ryhmäsijoitusta, mutta hieno kokemus sekin. 

Aada ROP ja Häkkinen VSP
Toivo Eri2


14.-15.7.2012

Lauantaina Peter Pan-pentueen Koukku (All Heroes Captain Hook) kävi kehässä ensimmäistä kertaa junnuluokassa Forssassa, jossa tuomarina toimi Rune Fagerström. Koukulla meni hienosti, sillä Koukusta tuli VSP ja sieltä irtosi siis ensimmäinen serti! Onnea Koukun kotiväelle hienosti alkaneesta näyttelyurasta :) 

Ankkalinna-pentueen sisarukset Hemmo (All Heroes Horace Horsecollar) ja Aada (All Heroes Ms Emily Quackfaster) pärjäsivät hienosti sunnuntaina Lammin ryhmiksessä, jossa tuomarina toiminut ruotsalainen Eva Liljekvist Borg piti kovasti kummastakin. Tuloksena Hemmolle urosten voitto, serti ja ROP-ruusuke ja Aadalle narttujen voitto, serti ja VSP. Koska sisarukset täyttivät 2 v. muutama päivä aiemmin, valioitui Aada samalla kertaa! Aadasta tuli siis Fi & Lv Mva. Hyvä Ankkalinnan sisarukset omistajineen! 

Hemmo ROP
Aada VSP


17.06.2012

Ankkalinna-pentueen Hemmo (All Heroes Horace Horsecollar) sai Kotka KV:ssä tulokseksi Nuo eri1, SA, PU4. Hyvä Hemmo :) 09.-10.06.2012

2 x Riika KV, Latvia

Häkkisen ja Aadan ulkomaan reissut jatkuvat ja tällä kertaa pääsin itsekin mukaan, sillä matkustimme Eijan ja koirien kanssa aurinkoiseen Riikaan. Matka sujui kaikin puolin hienosti ja näyttelyissäkin sujui hyvin:

Lauantai 9.6, tuomari Mariano di Chicco, Italia:
Fi MVA, MJV-08 All Heroes Giant as Hagrid: ROP, serti, CACIB & LV MVA
All Heroes Ms Emily Quackfaster: PN2, Vara-CACIB

Sunnuntai 10.6, tuomari Igor Mioc, Kroatia:
Fi & LV MVA, MJV-08All Heroes Giant as Hagrid: ROP & CACIB 
All Heroes Ms Emily Quackfaster: VSP, serti & CACIB

Menomatkalla pysähdyimme mahtavalle hiekkarannalle, jossa koirat nauttivat juoksemalla ja hakemalla keppiä merestä. Tämä taisi olla koirien mielestä matkan parasta antia :) 

Herra Häkkinen
Aada-neiti


03.06.2012

Ruotsin erikoisnäyttely, Ludgo

Ruotsin bullmastiffiyhdistyksen erkkarissa Nisse (Se Ch All Heroes Chief As Reepicheep) petrasi pykälällä viime vuoden erkkarisijoitustaan. TuomariBjörn Einarsve piti kovasti Nissestä, sillä Nisse voitti urokset ja sijoittui VSP:ksi! Nisse valittiin myös parhaaksi tuonniksi. Loistava suoritus Nisse ja Annica!! 
Häkkisen jälkikasvu oli edustettuna hienosti, sillä Nissen lisäksi Bohlby Stella Polaris voitti junnunartut ja tuli PN2:ksi ja siskonsa Bohlby Capella oli junnuluokan 2. ja PN3. Onnea Ebba! 

Nisse VSP
Häkkisen ja Inkan pentuja


20.05.2012

Riihimäen ryhmiksessä valioitui kolmas Narnia-pentueen veljeksistä! Mauno ( All Heroes Lion like Aslan) oli ROP ja sai viimeisen sertinsä tuomariKatrin Lahilta. Onnittelut Maunon kotiväelle! 

Mauno ROP


17.05.2012

Riitta ja Ginny (BH All Heroes Red like Ginny) suorittivat Tylypahkan jengin 5-vuotissynttäreiden kunniaksi IPOR-soveltuvuuskokeen eli kansainvälisen pelastuskoirien soveltuvuuskokeen! Siitä neiti sai nimensä eteen kirjainyhdistelmän RH-T E :) Kokeeseen kuuluu rauniotyöskentely (josta Ginny sai täydet 100 pistettä), tottelevaisuus -ja ketteryys-osiot. Ginny ja Riitta sijoittuivat kokeessa sijalle 2., joten hienosti meni kaiken kaikkiaan. Vielä kerran isot onnittelut!


Pitkälle on päästy tästä tilanteesta, jolloin Ginny saapui Riitalle. Isosisko-Lyyli osallistui varmasti omalla panoksellaan Ginny-neidin kouluttamiseen.

Samana päivänä kävimme Peter Pan-pentujen kanssa Helsingin pentunäyttelyssä. Pennut olivat reippaita ja riehakkaita ja taisivat kaikki tykätä moisesta puuhasta :) Pojista parhaan sijoituksen sai Toivo (All Heroes Mister Smee), joka tuli 2. ja sai KP:n. Päivän parhaasta sijoituksesta vastasi alati häntä vispaten ja hienosti esiintynyt Rauha ( All Heroes Tiger Lily), joka voitti ensin 7-9 kk:n ikäiset narttupennut ja oli lopulta VSP-pentu. Onnea Tanja ja Rauha! 

Toivo
Rauha


13.05.2012

Kotisivujen päivitys on ollut hetken jäissä, joten tässä pikaisesti koottuna viime aikojen tapahtumat.

05.05 Saapui Elsa-neiti Ruotsista Suomeen! Elsasta lisätietoja Elsan omalta sivulta sijoituskoirissa.

14.04. Aada ja Häkkinen olivat Tallinnan Voittajassa näyttelyreissulla, minun odotellessani saadaanko pentuja maailmaan reissun aikana. Aada-neiti esiintyi tapansa mukaan upeasti ja tuloksena oli PN2 ja Viron serti + vara-cacib. Häkkiselle PU4, sillä herra ei ollut aivan tuomarin mieleen, eikä esiintyminenkään ollut ihan parasta Häkkistä. Iso kiitos Eijalle, Jörgenille ja Sadulle Viron reissusta! 

10.04 Älli saapui Suomeen Skotlannista! Ällistä lisätietoja pikkuneidin omalta sivulta sijoituskoirissa.
16.04.2012

Pennut syntyivät! Meillä tuhisee Sanni-äidin hellässä hoivassa iso lauma pikkuisia bullmastiffeja :) Lisätietoja pennuista Pentuja-sivulta. 22.01.2012

Turku KV

Kävimme Aadan (All Heroes Ms Emily Quackfaster) kanssa Turun näyttelyssä, jossa Aada osallistui ensimmäistä kertaa nuorten luokkaan. Bullmastiffeja oli ilmoitettu runsaasti (31 kpl) ja tuomarina toimi ruotsalainen Torbjörn Skaar. Tuomari tykkäsi kovasti pikkulikasta ja Aada voitti ensin kovatasoisen 8 koiran nuorten luokan ja sijoittui lopulta parhaaksi nartuksi! Kotiin saatiin tuliaisiksi VSP, serti ja Cacib :) Aada esiintyi todella hienosti, joten neidin kanssa oli ilo olla kehässä. Eijalle ja Jörgenille kiitokset matkaseurasta ja onnea vielä Aadan menestyksestä! 

Aada VSP, serti & Cacib


21.01.2012

Nisse (Se Ch All Heroes Chief As Reepicheep) oli viime vuonna Ruotsin Bullmastiffiyhdistyksen 2. voitokkain bullmastiffiuros. Onnittelut Annica & Nisse! 

Nisse viime talvena

02.01.2012

Hyvää uutta vuotta 2012!

Taas on vuosi vierähtänyt, eli on aika koota yhteen mitä tapahtui All Heroes-porukassa vuoden 2011 aikana. Vuoden 2012 varalle meillä on luonnollisesti suunnitelmia ja toiveita, joten vuoden lopussa nähdään moniko niistä toteutui. 

Vuoteen 2011 mahtuu niin uusia pentuja, näyttelyitä, terveystuloksia, luonnetestituloksia ja BH-koekin, mutta ennen kaikkea arkielämää ja puuhastelua koirien kanssa. Tämän vuoden pennut eli hurmaava Peter Pan-pentueen kymmenikkö syntyi syyskuussa Lahjalle ja Touchille. Aika näyttää mitä tästä porukasta tulee ja innolla odotankin näkeväni millaisia bullmastiffeja pikkuriiviöistä kasvaa aikuistuttuaan! Häkkinen sai myös kolmannen pentueensa ruotsalaisen Inka-neidin (Se & Fi & No & Nord Ch SeW-10 Bohlby Nyponros) kanssa. On ollut ilo seurata pentujen elämää ja yhteistyö Ebban kanssa on ollut antoisaa! 

Omassa koiravahvuudessamme ei onneksi tapahtunut muutoksia vuoden aikana. Sara Sankari täytti marraskuussa 9 v., Häkkinen on jo 4,5 v. ja Sannikin täyttää pian 2 v. Koirat ovat olleet terveitä ja Saran selkäkin sai huomattavaa apua kiropraktikosta ja aloe verasta, Nyt mummokoira kirmailee huomattavasti vauhdikkaammin, kuin reilu vuosi sitten :) 

Terveystuloksia saatiin sekä Narnia-pennuilta, osalta Ankkalinnan väkeä sekä Sannilta. Tulokset olivat oikein mukavaa luettavaa, josta voi olla vain tyytyväinen :) Potter-pentueen Ginny kävi omistajansa Riitan kanssa BH-kokeessa marraskuussa ja suoritti sen hyväksytysti! Ginnystä tuli 10. suomalainen BH-kokeen suorittanut bullmastiffi ja ensimmäinen All Heroes Bullmastiffi. Toivottavasti lisää on luvassa niin meidän, kuin muidenkin bullmastiffien osalta tulevaisuudessa! Tänä vuonna luonnetestattiin ensimmäisen All Heroes-pentueen bullmastiffeja, kun Pottereiden Häkkinen, Ginny, Enni ja Roni, sekä näiden äitikoira Aino kävivät luonnetestissä. Seuraavaksi luonnetestausvuorossa ovat Narnia-pentueen kasvatit vuonna 2013. 

Näyttelyissä nähtiin Narnia-pentueen ja Ankkalinnan pentuja. Narnia-pentueen veljekset Nisse ja Nero valioituivat vieläpä samana päivänä juuri 2 vuotta täytettyään -hauska sattuma :) Nerosta tuli myöhemmin kesällä myös Ruotsin muotovalio. Mauno-veli sai myös kaksi sertiä ja liudan vara-sertejä, joten eiköhän kolmaskin serti irtoa jossain vaiheessa. Ankkalinnan kaunotar Aada avasi hienosti serti-tilinsä syyskuussa. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen :) 


Vuodelle 2012 on suunnitteilla kevätpentue Sanni Manniselle. Jospa keväällä saataisiin taas punaisia ja brindlejä pikkuisia nurkkiin pyörimään :) 

Alkuvuodesta saadaan Ankkalinnan pentujen terveystuloksia ja syksyllä aloitellaan Peter Pan-pentueen tarkastamista. Huh, on se joka kerta yhtä jännittävää puuhaa...! Näyttelyitä on suunnitteilla niin Ankkalinnan, Narnian kuin Peter pan-pentujenkin osalta. Ja jospa _viimein_ päästäisiin Häkkisen kanssa ulkomaille metsästämään C.I.B-arvoa... Poikien ollessa vielä pieniä ei ulkomaanreissuja ole viitsinyt ajatella, mutta ehkäpä tänä vuonna se jo onnistuu :) Olkoon vuosi 2012 jokaiselle ikimuistoinen ja toteutukoot ne toiveet, joita kukin ensi vuodelle asettaa. Kiitos ystäväni ja kasvattieni omistajat kuluneesta vuodesta!


30.12.2011

Sannin viralliset lonkkatulokset tulivat terveinä Kennelliitosta, eli Häkkisen tyttären Sannin (Bullgrin's Kind of Magic) lonkat ovat A/B21.11.2011

Tänään juhlii 9-vuotis syntymäpäiviään Sara-Sankarimme! Harmaista karvoista viis, Saralla piisaa vauhtia ihan entiseen malliin :)

Pakkaspojat rakentavat
lammikolle siltojaan.
Huurukeijut levittelee
harsojansa yli maan.
Näyttäydy ei kukaan muu,
metsässä on marraskuu..


Sara, Oligopolin Amor Vivus


06.11.2011

Kävimme vaeltamassa Komion luonnonsuojelualueella Pikku-Samon lenkin kymmenen bullmastiffin voimin marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Paikka oli todella mukava ja rauhallinen, joten tervetuloa ensi keväänä uudestaan All Heroes-vaellukselle samaan paikkaan! Kierretään keväällä hieman pidempi lenkki, nyt kun paikka on katsastettu ja hyväksi havaittu. Kiitos kaikille mukanaolijoille kivasta iltapäivästä! 
05.11.2011

Riitta ja Ginny suorittivat BH-kokeen hyväksytysti tänään Tuusulassa. Loistava suoritus Riitta ja BH All Heroes Red like Ginny!! 10.09.2011

Lahjan ja Touchin pennut syntyivät! Vilskettä tulee riittämään lähiviikkoina, sillä pentulaatikossa tuhisee kymmenen pikkuista bullmastiffia :) Lisää tietoja pentueesta "pentuja"-sivuilta. 10.09.2011

Gimo Int Show, Sweden


Nissestä tuli Gimon inttinäyttelyssä päivän VSP-koira, joten Nissellä on nyt Ruotsista tarvittavat kaksi Cacibia koossa :) Onnea Annica!!
Nisse on pärjännyt tänä vuonna hienosti Ruotsin näyttelykehissä ja tällä hetkellä johtaa Ruotsin bullmastiffiyhdistyksen näyttelykoirakilpaa urosten osalta.
04.09.2011

Vantaa


Vantaan Hakunilaan suuntasivat tällä kertaa junnusisaret Aada (All Heroes Ms Emily Quackfaster ) ja Bertta (All Heroes Mad Madam Mim ), sekä Fanny (All Heroes Just like Mrs Beaver) avoimeen luokkaan. Tuomarina toimi Juha Putkonen, joka taisi arvostella bullmastiffit ensimmäistä kertaa ainakin Suomessa. Skaala oli sen mukainen, eli tuomari oli todella tiukka ja jakeli kaiken värisiä nauhoja. 

Aada ja Bertta saivat molemmat erin, mutta SA:n sai vain Aada. Fanny heitti kehässä pelleilyksi ja ei tainnut kovin montaa raviaskelta edes esittää. Tuomari ei oikein lämmennyt tiikerille ja H tuli. Aada oli lopulta ainoa SA:n saanut narttu, joten Aadasta tuli paras narttu ja eka serti napsahti :) Tuomari tykkäsi kovasti Aadasta, sillä pikkulikasta tuli päivän ROP-koira! Kiitos Sannalle Aadan esittämisestä! Eijalle ja Jörgenille onnittelut Aadan hienosta päivästä :) 

All Heroes Ms Emily Quackfaster


06.08.2011

Kolme pentua Ankkalinnan pentueesta kävi kyynärkuvissa ja saamassa virallisen sydänlausunnon. Loput pennut kuvataan sitten alkuvuodesta, jolloin tutkitaan näiden kolmen, sekä Sannin, lonkat ja silmät.

Aada 0/0, sydän terve (07/11)
Milla 0/0, sydän terve (07/11)
Hemmo 0/0, sydän terve (07/11)

Narnia-pentueen Enya tutkittiin joku viikko sitten Norjassa ja tulokseksi tuli A/A ja 0/0!30.-31.07.2011

Ransäter, Ruotsi


Nero ja Janette matkasivat Ruotsin puolelle Ransäterin inttinäyttelyyn. Nerolla meni hienosti kehässä, vaikka joutuikin tunnustamaan saman norjalaisen uroksen paremmaksi kumpanakin päivänä. Tuomarina toiminut Nils Molin sijoitti siis Neron lauantaina PU2:ksi, jolla irtosi vara-cacib ja vara-serti. Seuraavana päivänä tuomarina toimi Arne Foss, jolloin PU2 ja vara-cacib saivat seuraansa sertin! Eli Nerosta tuli Ruotsin Muotovalio :) Matka oli ollut muutenkin kaikin puolin onnistunut, joten ei taida jäädä Neron ainoaksi reissuksi ulkomaille ;) Onnea vielä! 

Fi & S MVA All Heroes Prince like Kaspian


16.07.2011

Pieksämäki


Kävimme Pieksämäen näyttelyssä Aadan (All Heroes Ms Emily Quackfaster ) ja Maunon (All Heroes Lion like Aslan) kanssa. Tuomarina toimi Marianne Holm, joka sijoitti Maunon urosten ykkoseksi eli Maunolle tulokseksi avoimesta luokasta eri SA:lla, PU1, serti ja ROP! Nyt Maunolta puuttuu enää yksi serti, joten saa nähdä miten Joensuussa käy :) Aadalle junnuluokasta Eri1, joten hyvin meni pikkulikallakin. 09.07.2011

Tänään juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä viime kesäinen Ankkalinnan porukka! Paljon onnea syntymäpäiväänne Aada, Ruusa, Bertta, Milla, Sisu ja Hemmo!

Jos olet syntynyt heinäkuussa
tule kanssani keinumaan.
Pihakeinussa koivun alla
hurjan hurjasti keinutaan.
Masunpohja kutisee
ja tassut vauhdissa tutisee.


All Heroes Mad Madam Mim


02.07.2011

Tuusula


Neiti Näpsä (All Heroes Ms Emily Quackfaster ) eli Aada-neiti aloitti näyttelynsä Tuusulassa 11 kk:n ikäisenä. Ensimmäinen kerta junnuluokassa sujui hyvin ja Aada voitti luokkansa, sekä sijoittui loppukehässä toiseksi. Tuloksena PN2 ja vara-serti. Hienoa Aada! 18.06.2011

Kotka KV


Kotkaan matkasivat junnupoika Hemmo (All Heroes Horace Horsecollar) ja ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa kilpaileva Nero. Tuomariksi vaihtui Gunnel Holm, joka antoi ensin Hemmolle "sileät ykköset" eli Hemmo oli hienosti jun Eri1. Kakarakoiraa olikin kutsuttu hieman pentumaiseksi :) Nero puolestaan voitti avoimen luokan eri:llä, voitti urokset ja sai sertin, cacibin, valittiin päivän ROP-koiraksi, sekä valioitui samalla kertaa! Aikamoinen rivi Karhuherralla, jota kutsutaan nyt sitten nimellä Fi Mva All Heroes Prince like Kaspian. Kiitos Janette, että olet innostunut kiertämään näyttelyitä Neron kanssa! Mukavaa, että hieno mies pääsee välillä näytille :) Nerolla on nyt kasassa kaksi cacibia Suomesta, joten ei muuta kuin nokka kohti ulkomaan kehiä. 

Avesta, Sweden

Nisse ja Annica olivat myös samana päivänä Avestan kansallisessa näyttelyssä, jossa tuomarina toimi Soile Bister. Nisse ei jäänyt veljeään paljoa pahemmaksi, sillä Nissestä tuli päivän VSP-koira. Nissekin sai siis sertin ja tuli tänään Ruotsin valioksi! Paljon onnea Annica & S MVA All Heroes Chief as Reepicheep! Olemme ylpeitä teistä :) 

Nero

Nisse


16.06.2011

Tänään juhlii 2-vuotis syntymäpäiviään Narnia-pentue! Paljon onnea Nisse, Nero, Manu, Arttu, Iita, Jade, Ruuti, Fanny, Lahja ja Enya!

Jos olet syntynyt kesäkuussa
on kesän ihanuus edessä.
Syntymäpäivääsi viettää saatat
polskien rannan vedessä.
On uimisen ilo ehjä ja aito
sen päälle maistuu mansikkamaito.


All Heroes First Queen O'Narnia


11.06.2011

Ruotsin erikoisnäyttely, Norberg


Ruotsin erkkari pidettiin tänäkin vuonna kauniissa Norbergissa helteisessä säässä. Tuomarina oli tänä vuonna "oma" kasvattajatuomarimme Sanna Vakkilainen :) Paikka on aivan upea isoine nurmikenttineen, joten toivottavasti ehdimme sinne taas jonakin vuonna katsomaan millaisia bullmastiffeja Ruotsissa on. Meidän porukkaa edusti Nisse ja enemmän kuin hienosti edustikin! Nisselle nuorten luokan 2. sija CK:lla ja lopulta PU2 ja vara-serti! Upea suoritus rodun erikoisnäyttelyssä ja etenkin, kun ainoastaan voittajauros ja Nisse saivat paras uros-luokkaan oikeuttavan CK:n. Nisse valittiin myös kilpailemaan parhaat liikkeet-kilpailussa. 

Häkkisen ja Inkan pentuja oli myös paikalla, eikä huonosti mennyt pirpanoillakaan. Urospennuista Texas (Bohlby Nordstjärna) teki saman minkä Zoe-sisko Hollannissa viikkoa aiemmin eli valittiin näyttelyn ROP-pennuksi :) Narttupennuissa Stella (Bohlby Stella Polaris) oli ison pikkupentuluokan (11 pentua) 2. ja Singha (Bohlby Vega) 4. 

Big congratulations Annica & Nisse and Ebba!!! 

Nisse

Bohlby Nordstjärna


02.06.2011

Bullmastiff Club Nederland, Club show 2011


Inkan ja Häkkisen Hollannissa asuva narttupentu Zoe (Bohlby Cassiopeia) aloitti näyttelynsä Hollannin erkkarissa 4-6 kk pentujen luokassa. Zoe pärjäsi hienosti ja oli lopulta näyttelyn ROP-pentu! Tuomarina toimi Jürgen Sauer Saksasta. Isot onnittelut Zoe kotiväkineen ja kasvattaja Ebba :) 29.05.2011

Vallentuna KV, Sweden


Vallentunassa Nisselle tällä kertaa NUO Eri2 ja PU3 + vara-serti. Tuomarina toimi Whitney Elaine. Hienoa Annica & Nisse!28.05.2011

Österbybruk, Sweden


Nisse (All Heroes Chief as Reepicheep) aloitti tämän vuoden näyttelyt ensimmäistä kertaa nuorten luokassa hienosti. Nisselle tulokseksi NUO Eri1, CK, VSP ja serti :) Onnea Annica & Nisse!17.05.2011

Tylypahkan jengi juhlii tänään 4-vuotis syntymäpäiviään! Paljon onnea Harry, Häkkinen, Roni, Ginny, Enni, Lilja ja Luna! 

Jos olet syntynyt toukokuussa,
saat varmaan lahjaksi pajupillin.
Sillä kun soitat veisun villin,
niin Uppis nauraa kihertää.
Jo niityt, kunnaat vihertää.
On hurjan, hurjan muhkeaa
kun lehdet puihin puhkeaa.


All Heroes Giant as Hagrid


08.05.2011

Tänä vuonna äitienpäivää vietettiin luonnetestissä Tuusulassa Tylypahkan pentujen ja Aino-äidin kanssa. Tuomareina toimi tuttu pari eli Kari Mäkinen jaLea Haanpää. Testi sujui kunkin koiran kohdalta aika lailla odotusten mukaisesti. 

Häkkinen (All Heroes Giant as Hagrid): 

toimintakyky +2
terävyys +1
puolustushalu +1
taisteluhalu -1
hermot +2
temperamentti +3
kovuus +3
luoksepäästävyys +3
laukausvarma
pisteet 206 

Roni (All Heroes Loyal as Ron): 

toimintakyky +1
terävyys +1
puolustushalu +1
taisteluhalu -1
hermorakenne +1
temperamentti +2
kovuus +1
luoksepäästävyys +3
laukausvarma
pisteet 125 

Enni (All Heroes Clever Hermione): 

toimintakyky +1
terävyys +1
puolustushalu +1
taisteluhalu -1
hermorakenne +1
temperamentti +3
kovuus +1
luoksepäästävyys +3
laukausvarma
pisteet 140 

Ginny (All Heroes Red like Ginny): 

toimintakyky -1
terävyys +1
puolustushalu +1
taisteluhalu +2
hermorakenne +1
temperamentti +1
kovuus -2
luoksepäästävyys +3
laukauskokematon
pisteet 86 

Aino (Ambre de Molossie):
pisteet 69 (osiot tulossa myöhemmin...)
08.05.2011

Tampere KV


Mauno-herra (All Heroes Lion like Aslan) kävi Tampereella Sharon Saksonin (USA) arvosteltavana. Mauno esiintyi hienosti ja voitti nuorten luokan erillä ja SA:lla, sijoittui PU3:ksi ja avasi sertitilinsä! Hienoa Johanna ja Anu! 25.04.2011

Lappeenranta KV:ssä Nero (All Heroes Prince like Kaspian) pokkasi ROP-pokaalin, sai kolmannen sertinsä ja ensimmäisen Cacibin! Loistavaa Janette ja Nero, olemme teistä hyvin ylpeitä :) Tässä Neron arvostelu: 

"Excellent type. Nice head & expression. Excellent bone. Little bit long loin. Hight enough, powerful movement. Little bit narrow front & behind. Excellent temperament." Rodunomainen lähestyttäessä. 
-Anatoli Zhuk, Valko-Venäjä-
 20.04.2011

Sanni (Bullgrin's Kind of Magic) kävi terveystarkastuksessa ja hyvälle näytti neiti läpivalaistunakin. Kyynärpäät tulivat myös Kennelliitosta takaisin 0/0, eli terveet olivat! Lonkkien välikuvat näyttivät A/A:lta, mutta virallisia saadaan odotella vielä puolisen vuotta. Tuskin ne nyt kuitenkaan ihan surkeat ovat ;) Sydän kuunneltiin myös terveeksi ja polvet kopeloitiin terveiksi myös. 

Sisulta (All Heroes Chief O'Hara) kuunneltiin samalla reissulla sydän ja tutkittiin polvet ja terveet olivat nekin. 

Sanni 11 kk

Sisu 8 kk


21.03.2011

Sirius Musta tai ihan virallisesti Bohlby Sirius saapui tänään Suomeen. Hurmaava pieni raitapaita muutti Tiinan ja Mikon hellittäväksi, mutta varmasti näemme raitapaitaa vielä jatkossakin. Sirius opettelee koiranelämää rottistytön seuralaisena ja tutustunee koiraharrastuksiin siinä sivussa. 19.03.2011

Tuusniemen ryhmänäyttely


Narnia-pentueen Nero aloitti näyttelyvuotensa Tuusniemellä Jari Laakson arvosteltavana. Ensimmäinen näyttely nuorten luokassa toi tulokseksi Nuo ERI1, SA, PU1 ja lopulta ROP! Onnea Janette ja Nero! Nerolta puuttuu enää valioserti avoimesta luokasta, joten kesälle on Nerolla suunnitteilla sertijahtia :) Tässä Neron arvostelu:

"21 kk, voimakas nuori uros, jolla hyvä raajojen luusto, hyvä rungon tilavuus, tasapainoiset kulmaukset, lupaava etuosa, takaliikkeet hiukan kapeat kintereistä, erinomainen pää jossa upea kallo, hyvä riittävän pitkä kuono-osa, otsapenger saisi olla voimakkaampi, hyvät korvat, erinomaiset etu ja sivuliikkeet"
Suhtautuminen tuomariin - rodunomainen lähestyttäessä.


All Heroes Prince like Kaspian03.03.2011

Kävimme Sannan ja lasten kanssa katsomassa Inkan ja Häkkisen reippaita pentuja. Ihanaa pentuenergiaa oli tarjolla, joten innolla odotan mitä tästä pentueesta tulee :) Tässä kuva Hollantiin menevästä narttupennusta.13.02.2011

Kävimme Lohjan ryhmänäyttelyssä Ankkalinnan pentunelikon ja Sannin kanssa harjoittelemassa miten näyttelyssä käyttäydytään. Sanni oli ensimmäisessä näyttelyssään junnuluokassa ja hienosti tulokseksi tuli junnuluokan voitto erillä ja SA:lla. Hemmosta tuli VSP-pentu, Millasta narttupentujen 2., Aadasta narttupentujen 3. ja Ruusasta 4. Siitä se lähtee näyttelytouhu aukenemaan tällekin porukalle! Tuomarina toimi Jari Laakso. 

Sanni, Bullgrin's Kind of Magic

Hemmo, All Heroes Horace Horsecollar

Milla, All Heroes Magica de Spell

Aada, All Heroes Ms Emily Quacfaster


11.02.2011

Suurin osa Narnia-pentuetta eli Salmen ja Häkkisen lapsia ovat nyt käyneet terveystuloksissa. Sydämet on tutkittu kaikilta kahdeksalta ja terveiltä kuulostivat. Silmät tutkittiin viideltä, eikä mitään ihmeellistä niistäkään löydetty. Nyt on kuvaamatta enää Arttu, sekä piakkoin kuviin menevä Norjassa asuva Enya. Tässä lonkkien ja kyynärnivelten kuvaustulokset:

Jade 0/0, A/A
Fanny 0/0, A/B
Lahja 0/0, B/B
Iita 2/2, A/A
Ruuti 0/0 B/A
Mauno 0/0, C/C
Nero 0/0 C/B
Nisse (Ruotsissa) 0 ja B

Jade näyttää, että terveellä luustolla pystyy monenlaisiin pomppuihin :)

photo: Heidi Ojarinne


21.01.2011

Ruotsissa syntyivät Inkan ja Häkkisen pennut eli seitsemän kaunista ja tervettä pientä ruttunaamaa! Bohlby-bullmastiffien pentulaatikossa tuhisee 6 brindleä ja yksi punainen pentu, joista 3 on uroksia ja 4 narttuja.27.12.2010

Hyvää uutta vuotta 2011!


Vuosi 2010 on jo loppumaisillaan ja viimeisiä päiviä viedään. Joulukiireiden jälkeen päätin istahtaa hetkeksi alas muistelemaan, mitä meidän koiralliseen elämäämme kuului tänä vuonna. 

Jokaiselle vuodelle tuntuu kasautuvan paljon iloa ja suruakin, mutta niin kai se elämässä yleensä on. Suuri suru kohtasi meidät huhtikuussa, kun rakas Elviksemme nukkui pois yllättäen. Elviksellä huomattiin pieni kiveskasvain ja koska herra oli niin hyvässä kunnossa yli 10 vuoden iästään huolimatta, päätettiin leikata se pois. Leikkaus sujui hyvin, mutta kotiin päästyämme Elvis nukahti ikuiseen uneen. Järkytys oli suuri ja asiasta toipuminen tuntuu kestävän kauan. Isot saappaat jätti Elvis täytettäväksi. Kuin kohtalona edellisenä päivänä syntyivät Häkkisen ja Muffinin 7 kaunista pentua Bullgrin'sbullmastiffeille, joista päätimme ottaa punaisen Sanni-tyttären kotiin kasvamaan. Sanni Manninen onkin hurmannut meidät kaikki valtavalla elämänilollaan! Joonas etenkin on Sannin paras ystävä ja lapsen ja pennun leikit tuntuvat olevan mitä moninaisemmat :) 

Eläinlääkäriä ei ole pahemmin vaivattu tänäkään vuonna, eli koirat ovat olleet terveinä. Sara täytti 8 vuotta ja valitettavasti rouvan meno on alkanut kangistua entistä enemmän. Nuorempana loukkaantunut selkä menee vääjäämättä huonompaan suuntaan, mutta vielä on Sankarissa potkua. 

Heinäkuussa syntyivät Ginnyn ja Pattonin pennut, neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Ankkalinnan jengi sai loistavia uusia koteja, joiden kanssa onkin ehditty näkemään useamman kerran ja yhteydenpito on ollut ahkeraa. Iso kiitos kaikille! 

Lokakuussa syntyi Juuso-poikamme, eli Joonas sai pikkuveljen. Joonaksen kanssa viime vuonna ihmeteltävää riitti hieman pidemmäksi aikaa, kun taas tällä kertaa koirat totesivat että "ai taas tuollainen pikkuinen", eikä uutta tulokasta ihmetelty sen kummemmin :) 

Näyttelyrintamalla esiintyivät Narnialaiset, sekä isänsä Potter-pentueen Häkkinen. Narnian pojat Nisse ja Nero avasivat jo sertitilin, kun taas Manu puolestaan aloitteli vara-serteillä. Siitä se lähtee! 

Joulukuussa saimme hyviä uutisia Ruotsista, sillä Häkkisellä astutettavana käynyt Inka-neiti oli ultrattu kantavaksi. Tammikuussa nähdään sitten millaisia pentuja maailmaan saadaan. 


Vuodelle 2011 on suunnitteilla näyttelyitä hieman edellisvuotta ennemmän. Sanni aloittaa näyttelyuransa helmikuussa Lohjalla, kuin myös suurin osa pentuluokkaan päässyttä Ankkalinnan jengiä. Narnian porukkaa tulee myös liikkumaan kehissä, joten olemme tänä vuonna liikkeellä vähän tavallista isommalla porukalla. Häkkiselle pitäisi suunnitella muutama ulkomaan reissukin, että saataisiin ne ulkomaan cacibit jostain. 

Terveystuloksia pääsemme jännäämään heti alkuvuodesta, sillä lähes kaikki Narnian pennuista ovat menossa tutkituttamaan lonkat, kyynärpäät, silmät ja sydämen. Pidetään peukkuja että tulokset olisivat hyviä! 

Toukokuussa on tarkoitus luonnetestata Tylypahkan pentuja, Ranskasta aikoinaan tuotu äitikoira Aino sekä Norjasta tuomamme Viljo-herra. 

Pentusuunnitelmat päätimme siirtää seuraavalle vuodelle, eli seuraava All Heroes-pentue syntyy näillä näkymin vasta keväällä 2012. Alustavat suunnitelmat raitapaitapentueelle on jo luonnollisesti tehty ja nyt vaan toivotaan, että pentue tulisi onnistumaan kun sen aika tulee. 

Kiitos kaikille kasvatinomistajilleni sekä ystävilleni tästä vuodesta! 21.11.2010

Sara-Sankarista tuli virallisesti veteraani, sillä 8 vuotta tuli täyteen 21.11. Sara-neiti toivottaa hyvää syntymäpäivää myös sisaruksilleen! Samanlainen kaikki tai ei mitään Sara on edelleen kuin nuorempana, vaikka vuodet ovatkin hieman hidastaneet neidin menoa. Sara on suuri persoona! 05.09.2010

Högbo Sandviken Show, Sweden 

Narnia-pentueen Nisse ja Annica kävivät näyttelyssä hienoin tuloksin. Nisselle tuomarina toiminut Ligita Zake antoi tulokseksi junnuluokan voiton, sijoitti parhaaksi urokseksi, antoi sertin ja lopulta VSP-ruusukkeen! Grattis Annica & Nisse! 

Nisse


28.08.2010

Erikoisnäyttely Paimela 

Tämän vuoden erkkaria vietettiin Paimelassa, vaihtelevassa syyssäässä. Onneksi oli teltat sillä vettäkin saatiin silloin tällöin niskaan, mutta varmasti päivä oli miellyttävämpi koirille kuin tämän kesän näyttelyt muuten. Tunnelma oli leppoisa ja järjestelyt toimivat hyvin ja oli aivan ihana nähdä noin monta "pupsia" Narnia-pentueesta paikan päällä! Ensi vuonna sitten uudestaan! 

Tuloksista sen verran, että Häkkinen oli valioluokan 4. ja tipahti viimeisenä PU-kehän nelikosta. Maunolle junnu-urosten eri3. Muille eh:t, eivät olleet isot ja keskentekoiset tiikerit sedän mieleen. Mutta parempi että kehittyvätkin rauhassa omaan tahtiinsa, että ehtii luustokin vahvistua samaa vauhtia. 

Tässä kuvasatoa erkkarista. Kuvat ovat Roinen, Heidin, Janeten ja minun ottamiani. 

Manu( Lion like Aslan)

Nisse (Chief as Reepecheep)

Nero (Prince like Kaspian)

Hagrid (Giant as Hagrid)
21.-22.08.2010

Kouvola ja Heinola

Manu ja Fanny kävivät kehässä junnuluokassa Kouvolassa sekä Heinolassa. Kouvolan näyttelyssä Manulle irtosi junnuluokan voitto, PU2-sijoitus ja vara-serti. Fannylle puolestaan junnuluokasta EH.Tuomarina toimi Antonio di Lorenzo. Seuraavana päivänä Heinolassa Manulle kävi hieman köpelösti, sillä kehä alkoikin odotettua aiemmin ja Manu myöhästyi kehästä. Laatuarvosteluksi saatiin kuitenkin Eri, jolla olisi tullut sijoitus PU-kehässä tässä näytelmässä. Fanny ehti kuitenkin kehään ja Fannylle tuomarina toiminut Januzs Opara antoi EH:n. 

Fanny ja Manu Heinolassa


17.07.2010

Mäntsälä & Alfta national shows 

Nero ja Nisse osallistuivat kumpikin helteisenä lauantaina näyttelyyn kumpikin tahollaan. Nerolle Mäntsälästä hienosti JUN ERI1, PU3 ja Royal Canin ROP-junior! Onnea Nero ja Janette!
Nisse puolestaan oli kehässä Ruotsin puolella Alftassa, josta JUN1, JUNK1, CK, PU2! Grattis Annica and Nisse :) 

Nero (All Heroes Prince like Kaspian)

Nisse (All Heroes Chief as Reepecheep)09.07.2010

Pennut syntyivät! Pentulaatikossa tuhisee nyt kuusi pientä bullmastiffin poikasta, neljä narttua ja kaksi urosta. Synnytys meni hyvin ja Ginny-äiti hoitaa pentujaan loistavasti! 19.-21.06.2010

Jönköping triple show

Nisse ja Annica osallistuivat Jönköpingin kolmen päivän näyttelyyn hienoin tuloksin, sillä jokaisena päivänä irtosi junnu-urosten voitto ja CK. Ensimmäisenä päivänä Nisse nappasi ensimmäisen sertinsäkin, sillä Petra Junehall sijoitti Nissen PU2:ksi! Seuraavana päivänä urosten reserve eli ns. PU5 (tuomarina Ilona Onstenk-Schenk), kolmantena päivänä Kornelija Butrimovalla PU3. Paljon onnea Annica & Nisse! 

Nisse (All Heroes Chief as Reepecheep)


16.06.2010

Hurjan paljon onnea 1 v. syntymäpäiväänsä juhlivalle Narnia-pentueelle! Vuosi vierähti taas kerran siivillä ja pienistä suloisista raitapaidoista ja yhdestä punanahasta on kasvanut isoja ja hurmaavia bullmastiffeja. Kiitos kaikille pentujen omistajille koirien hyvästä hoivasta ja aktiivisesta yhteydenpidosta!

Jade-neiti 1 v.


09.06.2010

Sanni on saapunut! Häkkisen ja Muffinin pieni punainen tehopakkaus Sanni (Bullgrin's Kind of Magic) muutti meille viikko sitten :)29-30.05.2010

Järvenpää

Järvenpään näyttelyssä sunnuntaina olivat ensimmäistä kertaa junnukehässä sisarukset Nero ja Jade. Jadelle hyvä aloitus jun EH1 ja velipoika puolestaan räjäytti potin voittaen urokset, saaden ensimmäisen sertinsä ja ollen lopulta ROP! Isot onnittelut Nero ja Janette!!

Nero (All Heroes Prince like Kaspian)
Jade (All Heroes Adventuress as Jill)
Joensuu

Joensuussa kävimme Häkkisen kanssa verestämässä kehätaitoja kahtena päivänä. Lauantaina Irina Poletaeva sijoitti Häkkisen PU2:ksi. Seuraavan päivän inttinäyttelyssä Christian Stavarache Romaniasta tykkäsi Häkkisestä kovasti ja Häkkinen oli hienosti ROP ja sai siten myös cacibin.

All Heroes Giant as Hagrid.
Ruotsi

Ruotsissa Nisse oli viikonloppuna kahdessa eri näyttelyssä. Ensin erkkarissa Norbergissa, josta tuomari Inger Daehlelta tulokseksi tuli punainen nauha ja junnuluokan 2. Seuraavana päivänä Österbybrukin intissä Kurt Nilssonilla samoin junnujen 2. punaisella nauhalla. Way to go Nisse and Annica! 

Nisse (All Heroes Chief as Reepecheep)


17.05.2010

Tänään tuli kuluneeksi 3 vuotta Tylypahkan jengin syntymästä. Suuret syntymäpäiväonnittelut Ronille, Häkkiselle, Harrylle, Lilylle, Lunalle, Ennille ja Ginnylle!

All Heroes Giant as Hagrid.


11.05.2010

Häkkisen ja Muffinin pennut täyttävät tänään 5 viikkoa! Kaikki seitsemän raidallista ja punanuttuista pupsia kasvavat vauhdilla ja lähtevät jo kohta maailmalle Muffin-äidin ja kasvattaja-Sadun hoivista.10.05.2010

Ginnyn ja Pattonin treffit onnistuivat hyvin ja nyt vain jäädään odottelemaan toteutuvatko tämän kesän pentusuunnitelmamme.07.04.2010

Elvis on poissa. Kuinka ihminen voikaan rakastaa pientä bullmastiffipoikaa niin paljon, että sydän meinaa särkyä eron hetkellä. Ei löydy sanoja, ei mitään. Kiitos rakkaamme näistä kymmenestä yhteisestä vuodesta, jotka saimme jakaa kanssasi. 

Kaipaamaan jäivät Johanna, Jake & Joonas sekä Sara ja Häkkinen05.03.2010

Paljon onnea rakkaalle Elvikselle 10-vuotis syntymäpäivien johdosta! Elvis saapui Norjasta lentämällä vajaa 10 vuotta sitten. Jake kävi hakemassa pienen isotassuisen koiranpennun Helsingistä ja saapuessani töistä kotiin pihalla istua nakotti pikkuinen maailman suloisin Elvis yhdessä Inkan kanssa. Elvis on aina ollut todella helppo koira, jonka kanssa ei koskaan ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Elvis on luotettava kuin kallio, rauhallisuudellaan se saa puoleensa niin pelokkaat lapset ja aikuiset kuin toiset koiratkin. Toivottavasti Elvis pysyy meidän ilonamme vielä muutaman vuoden!17.01.2010

Viimeisenä pentuluokan näyttelynä Narnia-pentueesta Lahden ryhmänäyttelyssä kävivät Manu, Nero, Jade ja Fanny. Tuomarina toimi Saija Juutilainen, joka sijoitti Neron ROP-pennuksi ja Jaden VSP-pennuksi. Kaikki pennut esiintyivät hienosti ja reippaasti, hyvin olette treenailleet :) Onnittelut pentujen omistajille ja kiitos mukavasta päivästä!

Nero (All Heroes Prince like Kaspian) ROP-pentu

Jade (All Heroes Adventuress like Jill) VSP-pentu


10.01.2010

Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä meidän porukasta olivat mukana Lahja, Fanny ja Manu. Tällä kertaa Lahjasta tehtiin ROP-pentu, Manun ollessa VSP. Fannykin sai KP:n eli tuomari tykkäsi kolmikosta kovasti. Manun ja Lahjan esiintyminen meni vähän penkin alle, kun kummallakaan hulivilillä tassut eivät pysyneet yhtä aikaa maassa millään :D Onneksi Fanny sentään näytti mallia miten kehässä kuuluu esiintyä!

Lahja-neiti hieman kallellaan...


08.01.2010

Nisse (All Heroes Chief as Reepicheep) matkusti Annican kanssa Göteborgin My Dog- näyttelyyn. Nisse oli hienosti ROP-pentu, tuomarina Tapio Eerola. Tässä Nissen arvostelu:
"6 månad, bra storlek och proportioner. Bra skalle, långt nosparti, sunda ögon, korrekkt bett, bra bröstkorg och benstomme för åldern, normala vinklar, raka rörelser"

photo: Photomic AB


06.01.2010

Hyvää uutta vuotta 2010!


Vuoden ensimmäiset päivät ovat kuluneet niin vauhdilla, että vuoden 2009 kuulumisten yhteenveto on antanut odottaa itseään.

Viime vuosi oli koirarintamalla melko hiljaista. Joonas-poikamme syntyi maaliskuussa ja siksi jätimme näyttelytouhut yms. vähemmälle huomiolle. Koiranäyttelyitä on kuitenkin joka vuosi useita, mutta lapsi on pieni vain ohikiitävän hetken. Koirien ja uuden perheenjäsenen yhteiselo on sujunut hyvin, ja etenkin Häkkinen taitaa jo kovasti odotella, että saisi Joonaksesta touhukaverin.

Viime vuoden näyttelyiden tavoitteena oli saada valiosertit Salmelle ja Häkkiselle ja siinä onnistuttiin suunnitelmien mukaan. Salme kävi yrittämässä valioitumista Lahdessa tammikuussa ja sieltähän se valioserti napsahtikin. Salme jäi näin ollen eläkkeelle näyttelypuuhista. Häkkinen täytti 2 v. toukokuussa ja sai heti synttäreiden jälkeen valiosertinsä Helsingin Aptus Showsta. Elvis esiintyi myös Aptuksessa ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa ollen ROP-veteraani ja vielä urosten porukasta PU4. Kyllä oli Elviksellä hauskaa kun pääsi pitkästä aikaa mukaan! Elviksen tytär Lotta valioitui myös, ja vieläpä niinkin helposti kuin käymällä yhteensä kolmessa näyttelyssä! Lotta onkin aikamoinen likka. Viljo-poika haki kaksi sertiä Joensuun näyttelyviikonlopusta ja Häkkinen tarvitsemansa kotimaan cacibit Aptuksesta ja Joensuusta. Siinäpä meidän näyttelyvuosi 2009 tiivistettynä. 

Terveystuloksista Harry Potter-pentue sai lonkkatuloksensa tammikuussa. Ginny, Enni, Häkkinen ja Roni saivat jokainen lausunnoksi A/A, joten ei voi olla kuin tyytyväinen moiseen! Harry-veli arvostetiin Norjassa ja sai myös terveen paperit eli B/B ja 0/0

Lokakuussa kävimme tokoilemassa rotuyhdistyksen järjestämässä Kaupunkitokossa Häkkisen, Ronin, Ennin ja Ainon kanssa. Päivä oli yhtä mukava kuin ennenkin, joten ensi vuonna sitten taas uusiksi! 

Viime vuoden kesäkuussa syntyivät Salmen ja Häkkisen pennut, jotka saivat nimensä C. S. Lewisin Narnia-satujen mukaan. Aikamoista vilinää riittikin, sillä kymmenen pentua oli touhuillessaan aikamoinen poppoo! Pennut muuttivat uusiin koteihinsa elokuussa ja on ollut ilo seurata miten pennut kasvavat ja kehittyvät. Suuret kiitokset pentujen uusille omistajille ahkerasta yhteydenpidosta! 


Vuoden 2010 suunnitelmat on jo alustavasti mietittynä, mutta vuoden mittaan nähdään mitkä niistä toteutuvat ja mitkä eivät. Näyttelyitä on suunnitteilla jonkin verran, joista muutama ulkomaanreissu lienee kuviossa mukana Häkkisen inttivalion arvoa varten. Narnian porukka ilmestyy kehiin vasta joskus kesällä, mitä nyt muutamassa pentunäyttelyssä käydään ensin harjoittelemassa kehäkäytöstä. Toivottavasti saataisiin korkattua myös viralliset tokokisat meidän porukalla! 

Pentusuunnitelmat osuvat tänä vuonna Ginnyyn ja Lottaan. Ninalla (Bullbugbear Bullmastiffit) on Lotan suhteen mielenkiintoisia suunnitelmia, joiden toivotaan toteutuvan tämän vuoden aikana. Ginny aloittanee juoksunsa vasta kesällä, joten tilauksessa olisi syyspentuja. Häkkisellä on myös sovitut treffit kauniin neitokaisen kanssa keväällä, joten toivotaan että Ruotsiin syntyisi muutama uusi raitapaita kesän mittaan. 

Kiitokset kaikille ystävilleni viime vuodesta! Nautitaan tänäkin vuonna arkielämästä koiriemme kanssa yhtä paljon kuin aina ennenkin!


13.12.2009

Häkkinen pääsi pitkästä aikaa kehään PMV-09 näyttelyssä Messarissa. Valioluokassa ei tällä kertaa eriä kummempaa herunut, mutta hyvin tyytyväinen olen meidän herrasmiehen käytökseen ja esiintymiseen. On tuo Herra Häkkinen vaan niin mukava poika kaikin puolin! 

Veljensä Harry (Brave as Harry) oli myös käynyt näyttelyssä syksyllä. Harry oli ollut PU2 ja saanut CK:n, onnea Harryn kotijoukoille!

Häkkinen ilta-auringossa


05.12.2009

Kävimme Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä Narnia-pentueesta viiden pennun voimin. Mukava päivä ja oli ihana nähdä kaikkia raitapaitoja ja yhtä leijonaa! Mauno Mainio (Lion like Aslan) voitti pienet urospennut ja oli lopulta VSP-pentu. Jade (Adventuress as Jill) puolestaan esiintyi hienosti ja hurmasi tuomarin voittamalla ensin sisaruksensa ja oli lopulta narttupentujen 2. Tuomarin mielestä kaikki viisi sisarusta olivat kunniapalkinnon arvoisia. Lopuksi esitimme kasvattajaluokan, joka isossa kehässä palkittiin BIS4 sijoituksella. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! 

Jill Seikkailija eli Jade


21.11.2009

Paljon onnea 7 vuotta täyttävälle Sara Sankarillemme! 

Aika menee niin nopeasti. Vastahan pieni punainen tyttö haettiin kotiin ja tutustuttettiin silloiseen koiralaumaan eli Inkaan ja Elvikseen. Sara oli topakkana heti alkuun, mutta pakko oli lopulta mennä häkkiin kurkistelemaan isoja uusia tuttavuuksia. Ensimmäiset yöt nukuttiin olkkarin lattialla patjoilla, josta Sara herätteli kuuden aikaan aamulla pomppimalla meidän päällemme naama naurusta veikeänä. Iloa täynnä Sankari on vieläkin! Toivottavasti aika antaa meille vielä joitakin hyviä vuosia neiti pyörremyrskyn kanssa :) 

Synttärisankari elementissään


25.10.2009

Elämä Jäniksenlinnassa on ollut aika rauhallista viime aikoina. Mitään sen kummempaa ei ole tapahtunut, joten ei ole juuri ollut päivityksiäkään muualla kuin blogissa valokuvien muodossa. Loppuvuodesta on edessä kaksi näyttelyä jonne meiltä lähtee koiria, ensin pentunäyttelyyn joulukuun alussa Narnialaisia ja sitten isäpappa Häkkis-Käkkis Pohjoismaiden Voittajaan. Alla oleva kuva kertonee meidän arjesta eniten, eli näissä meiningeissä se aika hyvin vierähtää. 

Joonas 7 kk & Elvis, 9,5 v.


03.10.2009

Narnia-pentueen pentutreffit pidettiin samana päivänä kuin kaupunkitokokin, josta kisojen loputtua suuntasimme meille. Mukaan pääsi suurin osa pennuista, kiitos vielä kerran kaikille! Kiva päivä täynnä touhua ja tohinaa, pentujen leikkimistä ja vähän näyttelyn salojen selvittelyä. Ihanaa oli nähdä pennut näin pian uudestaan ja huomata, miten reipasta sakkia pikkuisista oli kasvanut :) 

Narnia-pentueen brindlejä


03.10.2009

Lauantaina kävimme kisailemassa leikkimielisesti rotuyhdistyksen perinteisessä Kaupunkitokossa Tuusulassa. Tokoilemassa oli meidän porukasta ensin mölliluokassa veljekset Roni ja Häkkinen, ja alokas luokassa Enni ja Aino. Sanna ei itse päässyt paikalle, joten lähdettiin Aipan kanssa lähes kylmiltään kokeilemaan toimisiko yhteistyö ollenkaan. Meidän joukkueemme muodostui kaikista neljästä koirasta eli Aino-äippä ja lapset. 

Mukava ja rento päivä, eikä kenenkään tarvinnut turhia jännittää! Pyttyjä ei tullut tällä kertaa mukaan meistä kenellekään, mutta tärkeintähän se on osallistua :) Mölliluokassa Häkkinen oli 3. ja Roni 5. ja alokasluokassa Enni 2. ja Aino 3. Joukkueemme oli joukkuekisan 2. Ensi vuonna sitten vielä isommalla porukalla! Jospa silloin saataisiin mahdollisimman moni Narnia-pennuistakin mukaan :) Pennuista 7 olikin katselemassa ja haistelemassa kisatunnelmaa, sillä vietimme samana päivänä pentutreffejä. 

Eija ja Roni
minä ja Häkkinen
Heidi ja Enni
minä ja Aippa


23.08.2009

Kaikki pennut ovat nyt muuttaneet uusiin koteihinsa. Aikamoisen hiljaiselta tuntuu talo, sillä kymmenestä elämäniloa täynnä olevasta bullmastiffin pennusta lähtee aikamoinen tassujen töminä! Oikein paljon onnea jokaiselle pikkuiselle omine ihmisineen uuteen elämään :) Nähdään pian! 

Lahja ja paras tyyny


15.-16.08.2009

Joensuu
Vietimme lyhyen loman Joensuussa sukuloiden, mökkeillen ja ehdimmepä pistäytymään kahtena aamuna koiranäyttelyssäkin. Joensuun viikonlopusta tarttui kasaan Häkkiselle kaivattu CACIB ja Viljolle kaksi sertiä. Ei siis hullummin ollenkaan :) 

Joensuusn kansallisessa näyttelyssä lauantaina tuomari Marija Kavcic Sloveniasta sijoitti Viljon VSP:ksi ja Häkkisen urosten toiseksi. Seuraavana päivänä inttinäyttelyssä pojat sijoitettiin toisinpäin, sillä saksalainen tuomari Walter Schicker ihastui kovasti Herra Häkkiseen. Häkkisestä tuli lopulta päivän ROP-koira. Viivi ja Oili juhlivat hienosti läpi viikonlopun, sillä Oili oli lauantaina ROP ja sunnuntaina VSP. Onnea! 

Tässä Walter Schickerin kommentit Häkkisestä:
"A most impressive speciment! An ideal combination of the required massiveness & functionality! Wellproportioned head. Correct bite. Strong muzzle. Dark eyes. Ears carried & placed typically. Excellent neck & topline. Correct angulations. Impressive brindle. Very well balanced anatomy and mentality. Moves fluently." 

Lauantain VSP & ROP-koirat Viljo ja Oili

Sunnuntain ROP- ja VSP-koirat Häkkinen ja Oili


14.07.2009

Pennut kasvavat vauhdilla, jo 4 viikkoa täynnä! Uusia kuvia löytyy blogistamme, jota päivitellään melko ahkerasti. 

All Heroes Prince like Kaspian 3,5 viikkoa


16.06.2009

Pennut ovat täällä!

Tänään Salme-mamma auttoi maailmaan 11 pentusta, 7 narttua ja neljä urosta. Aikamoisen urakan Salme tekikin, sillä pennut olivat suhteellisen isoja ja niitä oli noinkin paljon. Synnytys meni hyvin ja tuore äiti hoivailee pienokaisiaan antaumuksella. Brindle on selvästi päivän sana, sillä kaikki muut pennuista olivat tiikereitä, paitsi yksi punainen narttu ja yksi punainen uros. Raitoja vilisee siis silmissä :) 24.05.2009

Aptus show Helsinki
Aptukseen osallistui tällä kertaa meidän porukasta Häkkinen ja Elvis, sekä Ginny. Sisarukset juuri avoimeen luokkaan siirtyneinä ja Elvis ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa. Elviksellä onkin ollut näyttelytaukoa aika monta vuotta, sillä valioitumisen jälkeen ei ole Elviksen kanssa näyttelyitä kierretty. Tuomarina toimi Jack Bispham Englannista. 

Häkkinen oli ensimmäistä kertaa yrittämässä valioitumista viikko 2-vuotis synttäreiden jälkeen. Ja ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssähän se valioserti tuli, sillä Häkkinen voitti avoimen luokan, tuli paras uros kisassa toiseksi, sai sertin sekä vara-cacibin, joka vahvistuu cacibiksi :) Eli miestä saa kutsua nykyisin nimellä Fi Mva JMV-08 All Heroes Giant as Hagrid. 

Elvis oli aivan innoissaan mukaan pääsystään ja sai tuomarisedän ihmettelemään loistavaa kuntoaan sekä vetreitä liikkeitään. Tuloksena ensin PU4 ja vielä ROP-veteraani! Ginny puolestaan voitti avoimen luokan EH:lla :) Sannalle taas kerran iso kiitos Ginnyn esittämisestä ja näyttelyseurasta! 

Häkkisen arvostelu:
"2 years old dark brindle. Good square head & muzzle. Powerull neck. Well-boned, straight front. Good feet. Nice topline & tailset. Looks good on standing & move"

Elviksen arvostelu:
"9,5 years. Good temperament. Good neck & topline. Nice angulation witch gives him easy action & nice reach. Looks good for that age!" 

Hagrid & Elvis


17.05.2009

Tänään astui aikuisuuteen Tylypahkan pentue; isot onnittelut 2-vuotiaille! Pentujen syntyessä 2 vuotta sitten ilma oli aurinkoinen ja helteinen, kuten myös tänäkin vuonna. Jospa pentujen taival täällä olisi enimmäkseen suotuisia tuulia ja auringonpaistetta :) Kiitos kaikille pentujen omistajille loistavista kodeista! 

Heidin lähettämä kuva synttärityttö Ennistä


28.03.2009

Kemijärven ryhmänäyttelyssä Lotta (Crinklegrace Uncommon) hienosti PN1, serti ja ROP eli ensimmäisestä mahdollisestä näyttelystä valioksi! Isot onnittelut Lotan kotijoukoille, sekä kasvattaja Taatalle ja Ninalle :) 

Minnan ottama kuva tuoreesta Fi Mva:sta


05.03.2009

Uskottava se on, että ikinuori Herrasmies Elvis täyttää tänään jo 9 vuotta! Huh mitä vauhtia aika rietää. Elvistä katsellessa ei vuosia uskoisi millään olevan takana noinkin monta, sillä äijä on aivan loistavassa kunnossa edelleen. Harmaatakaan ei näy kuonossa kuin muutaman hassun karvan verran ja lihakset ovat säilyneet lähes ennallaan. Paljon iloa syntymäpäivään Elvikselle, olet meille kovin rakas!!! 02.03.2009

Ainokainen täyttää tänään 4 vuotta! Sylin täydeltä onnitteluja Rinsessalle synttäripäivänä :) 

söpöstelemässä Pikku-Aino


20.01.2009

Täytyy vaan todeta ettei ollut ihan turha reissu Norjaan! Terveellä luustolla kelpaa Tylypahkan jengin spurttailla samaan tahtiin kuin ennenkin :)

Kuvaustuloksia, lonkat:

All Heroes Giant as Hagrid: A/A 

All Heroes Loyal as Ron: A/A 

All Heroes Red like Ginny: A/A 

All Heroes Clever Hermione: A/A 18.01.2009 


Seuraavaksi olikin vuorossa Lahden ryhmis, jossa Salmella olisi ensimmäistä kertaa valiosertin metsästys käynnissä. Tuomariksi muuttui Reia Leikola-Walden, joka sijoittikin Salmen narttujen parhaaksi. Salmelle lopulta VSP ja serti, joten Salmesta tuli heti ensimmäisellä mahdollisella kerralla Fin MVA! Sannalle isot kiitokset Salmen esittämisestä! Salme esiintyi todella hienosti ja oli selvästi innoissaan päästessään pitkästä aikaa missikisoihin :) Tässä tuomarin arvostelu: 

"Mittasuhteiltaan erinomainen, keskivahva narttu, jolla oikeanmallinen pää. Hyvä ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Tasapainoiset raajojen kulmaukset. Liikkuu hieman ahtaasti takaa, riittävä askelmitta. Erinomainen väri ja luonne."
11.01.2009 

Kajaani KV aloitti näyttelyvuoden meidän porukan osalta tänä vuonna, josta kiitos Ninalle ja Lotalle (Crinklegrace Uncommon). Tuomarina toimiHarry Tast, jonka mielestä ainoastaan yksi narttu oli erin arvoinen eli meidän Lotta! Lotalle siis Nuo eri1, PN1, VSP & serti + cacib :) Ei hullummin likalta! 

Lotta poseeraa kännykuvassa pyttyjensä kanssa :)

30.12.2008

Hyvää uutta vuotta 2009!

Taas on vuosi takanapäin, joten on taas aika laittaa ylös mitä meille vuonna 2008 on tapahtunut ja mitä suunnitelmia meidän porukalla on vuoden 2009 varalle. 

Vuoteen 2008 mahtuu niin näyttelyitä, toko-kokeita ja terveystuloksia, mutta ennen kaikkea arkielämää ja puuhastelua koirien kanssa. Tuloksethan näkyvät mustana valkoisella, mutta se paras eli elämä koirien kanssa jää usein kotisivujen uutisissakin taka-alalle. Uutisissa näkyvä muu on lähinnä extraa mitä koirien kanssa saadaan kokea, sillä eniten iloa saadaan siitä, että ystävämme ruttuturvat ovat iltaisin kainalossa tuhisemassa, poukkoilevat metsässä sammakoiden perässä tai vastaanottavat meidät ylitsepursuavalla riemulla kun palaamme väsyneinä töistä. 

Tänä vuonna emme ole onneksi vaivanneet eläinlääkäriä juuri ollenkaan, ja koirakoplan kokoonpano on säilynyt muuttumattomana. Elvis siirtyi veteraani-ikään maaliskuussa, mutta sama meno jatkuu kuin tähänkin asti :) Jospa vielä saisimme pitää Eepparin täällä meitä hauskuuttamassa ainakin muutaman vuoden ajan... Sankari on puolestaan pitänyt huolen siitä ettei elämä tässä mökissä ole liian tasapaksua. Aikansa asiaa mietittyään Sara tuli siihen tulokseen, että Häkkinen on lopulta aika huipputyyppi ja sen jälkeen onkin pihalla tanner tömissyt kun Sara ja Häkkinen leikkivät bullmastiffimaisia painileikkejä tai kepin kuljetusta. Häkkisestä on kasvanut juuri sellainen nuori mies mistä kovasti haaveilimme jättäessämme äijän kotiin kasvamaan. Mahtava koira ja suuri persoona! Häkkinen alkaa nyt olla oman koirakoplamme johtaja reilun 1,5 vuoden iässä ja Inkan jättämä aukko ja epävarmuus etenkin Saran kohdalla on taaksejäänyttä elämää. 

Tulospuolesta sen verran, että tänä vuonna korkattiin ensimmäiset toko-kokeet meidän porukassa. Kisakausi alkoi epävirallisissa merkeissä rotuyhdistyksen perinteisessä Kaupunkitokossa. Aino ja Sanna saivatkin "Vuoden Tokomolossi"-pytyn ja Ainon tytär Enni Heidin kanssa nappasivat puolestaan mölliluokan voiton. Häkkinen ja Elvis sekä Viljo ja Sanna osallistuivat myös hauskanpitoon ja kovasti jo odotellaan josko seuraavanakin vuonna päästäisiin kaupunkitokon pariin. Aino ja Sanna aloittivat viralliset kisat tokon alokasluokassa kesällä ja tarvitsevat enää yhden ykköstuloksen TK1-tittelin saadakseen. BH-kokeenkin parivaljakko läpäisi syksyllä, joten sanomattakin on selvää kuinka ylpeitä olemme molemmista likoista :) 

Näyttelyissä meni myös hienosti ja parhaiten mielessä on tietysti Häkkisen Ruotsissa saama "Maailmanjuniorivoittaja-08" titteli. Ei hullummin maalaispojalta ;) Häkkinen sai myös kaksi sertiä heti junnuluokkaan siirryttyään, joten siihen loppui herran näytelmät tältä vuodelta. Ginny-sisko sai myös erinomaisen Maailmanvoittajanäyttelyssä, jossa erit olivat tiukassa. Salme kisaili tänä vuonna muutaman kerran ja VSP ja ROP-sijat isommissa inttinäyttelyissä sertien ja cacibien kera olivat aika mukava saavutus. Lotta kävi yhdessä näyttelyssä ja heti napsahti PN2-sija kera sertin ja vara-cacibin. Ainosta tuli valio Seinäjoella ja nyt Aippa mahtaakin keskittyä enimmäkseen toko-puolelle. 

Virallisia terveystuloksia saatiin Salmelle, Lotalle sekä Tylypahkan pentueesta neljälle pennulle. Ja tyytyväinen saa niihinkin olla sillä saatiin aika hyviä tuloksia :) Salme todettiin terveeksi niin silmien, sydämen kuin luustonkin osalta (0/0, A/A). Lotalla myös terveet silmät ja sydän, lonkista C/C ja kyynärnivelet 0/0. Tylypahkan pentueen lonkkatuloksia odotellaan vielä, mutta niin Häkkisen, Ronin, Ennin kuin Ginnynkin silmät ja sydän todettiin terveiksi, kuten myös etuosat (0/0). Harry-veli kävi myös Norjassa kuvissa loppuvuodesta, mutta tulokset taitavat mennä ensi vuoden puolelle. 


Vuodelle 2009 on suunnitteilla poikkeuksellisesti kaksi All Heroes-pentuetta joista ensimmäinen keväällä Salmelle ja seuraava syksyllä Ginnylle. Aika näyttää toteutuvatko suunnitelmat. 

Toko-puolella kisauran taitaa aloittaa useampikin koirakko ja BH-projekti on käynnissä useamman kakarakoiran kanssa. Vieno haave onkin että ensi vuonna saisi ylpeänä ilmoittaa useamman BH-kokeen läpäisseen All Heroes-bullmastiffin ;) Näytelmiä on suunnitteilla jonkin verran, mutta saa nähdä miten pentusuunnitelmat toteutuessaan muuttavat aiottua näyttelykalenteria. Mutta eiköhän me jossain silti ennätetä pyörähtää, tosin ulkomaanreissut saavat ensi vuoden osalta jäädä kokonaan. Kotosalla mahtaa olla tarpeeksi vipinää muutenkin! 

Iso kiitos taas kerran kaikille ystävilleni, joiden kanssa olemme saaneet nauttia bullmastiffien kanssa elämisestä ja touhuamisesta parhaimmillaan! Olkoon vuosi 2009 jokaiselle ikimuistoinen ja toteutukoot ne toiveet, joita kukin ensi vuodelle asettaa.22.12.2008

Kävimme tänään virallisissa lonkkakuvissa Mevetissä Häkkisen, Ronin, Ennin ja Ginnyn kanssa.Virallisia lonkkatuloksia saadaan varmaan odotella tammikuun loppupuolelle, mutta eläinlääkärinä toimineen Axelssonin mukaan hyvälle näyttivät kuvat. Katsotaan nyt mitä kullekin Kennelliitosta virallisesti tulokseksi tulee.
Samalla kertaa kuunneltiin myös sydämet ja peilattiin silmät, eikä keneltäkään löytynyt huomauttamista mistään :) Virallisestikin siis sekä silmät että sydämet todettiin kaikilta terveiksi! 

Hagrid & Enni 19 kk joulukuussa '0827.11.2008

Lotan lonkat arvosteltiin Kennelliitossa tuloksella C/C. Kuvaavan eläinlääkärin arvio lonkista oli B/C, joten tulos oli mitä odotettiinkin. Nina on suunnitellut Lotalle joitakin näyttelyitä ensi vuodelle, ja Kajaanin tamminäyttely käynnistää näyttelyvuoden 2009 Lotan osalta.21.11.2008

Hyvää 6 v. syntymäpäivää Sara-Sankarille! 

"Jos olet syntynyt marraskuussa,
saat lahjaksi taivaan tähdet.
Saat lahjaksi kirpeän syksyn sään
ja järven pintaa peittävän jään,
kun aamulla ulos lähdet."
-Elina Karjalainen

Sankari lahjaksi saadun lelunsa kanssa20.11.2008

Lisää jännitettävää lonkka- ja kyynärtulosten osalta saatiin Norjasta, jossa Harry-poika (All Heroes Brave as Harry) kävi kuvissa täytettyään 18 kk. Hyvälle olivat näyttäneet, mutta odotellaan vielä millainen lausunto NKK:sta tulee. 

Harry 8 viikkoa30.10.2008

Lotta (Crinklegrace Uncommon) kävi tänään virallisissa lonkkakuvissa ja samalla kertaa tarkistettiin neidin silmät sekä kuunneltiin sydän. Silmät peilattiin terveiksi ja myös sydän todettiin kuuntelussa terveeksi. Virallista lonkkatulosta saadaan varmaan odotella useampi viikko, mutta eiköhän sekin Kennelliitosta marraskuun aikana selviä. 

Joulukuussa olisi sitten Harry Potter-sisaruksilla samat terveystarkastukset edessä, jännitystä siis riittää loppuvuodelle! 26.10.2008

Tytöt matkasivat Seinäjoen KV-näyttelyyn kokoonpanolla Aino, Enni ja Viljo. Bullmastiffeja oli ilmoitettu paikalle 19 ja tuomarina toimi Birgitte GothenTanskasta. Ensimmäisenä kehään porukasta marssi junnupoika Viljo, joka olikin ensikertalaisena matkassa. Hienosti sujui Viljolla, sillä tuloksena ERI2! Viljon jälkeen oli toisen junnukoiran eli Enni-Pennin ja Heidin vuoro. Ennille irtosi tulokseksi EH2 :) Viimeisenä vihdoin Aino avoimeen luokkaan jahtaamaan viimeistä puuttuvaa sertiä. Reissu ei ollut tosiaan turha, sillä Aino voitti luokkansa ja oli lopulta PN1 ja VSP, saaden sertin ja cacibin! Suuren suuret onnittelut Aipalle Fin MVA:n arvosta! 

Fin Mva BH Ambre de Molossie "Aino"


"Good size & type, very nice head, strong neck & front, excellent topline & body, well angulated, good feet, good mover, excellent coat & colour." 

All Heroes Clever Hermione "Enni"


"Good size & type. Promising skull, correct ears, very good topline, sufficiant bone. Promising body, good mover, correct tail, very good colour."

Boston Lady's Once in a Blue Moon "Viljo"


"Very nice type, promising head. Nice muzzle, correct ears, dark eyes, strong neck, correct front & rear, good bone & feet, little steep in the croup, correct tail and angulation."11.10.2008

Sanna ja Aino kävivät viikonloppuna Vantaan Pelastuskoirien järjestämässä BH-kokeessa ja läpihän se meni! Ainokainen on siis viralliselta nimeltään nytBH Ambre de Molossie, siitä iso kiitos Sannan ahkeralle treenamiselle :) Olette kyllä hupputiimi! Tuomarina kokeessa toimi Juha Kuronen. 

Aino ja Sanna kaupunkitokossa toukokuussa 200823.09.2008

Bullmastiffien jalostustoimikunta järjestää 27.-28.9.2008 virallisen luonnetestin Oulunkylässä, Helsingissä. Testissä on mukana useita bullmastiffeja, sekä muita yhdistyksemme rotuja (ainakin borkkuja ja mastiffeja). Jos kiinnostusta löytyy niin luonnetestiä voi tulla seuraamaan paikan päälle. Testi alkaa klo 10.00 ja pidetään Oulunkylässä dobermannien majalla, joka sijaitsee Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksen vieressä. Vedenpuhdistuslaitos löytyy osoitteesta Jokiniementie 1. 

Inka luonnetestissä 200123.09.2008

BULLMASTIFFIEN TERVEYSKYSELY 2008 

Bullmastiffien terveyskysely on taas ajankohtainen. Vuoden 2008 kyselyn tarkoituksena on kartoittaa minkälainen terveystilanne bullmastiffeillamme on ja ovatko viime vuodet tuoneet muutoksia rotumme terveydentilaan. Vastaamalla olet mukana jakamassa tietoa, jota rodun harrastajat ja kasvattajat voivat jatkossa hyödyntää pyrkimyksissään kohti terveempää bullmastiffia. Kysely löytyy yhdistyksen nettisivuilta osoitteesta www.mastiffit.com. Voit myös täyttää kyselyn netissä, käyttämällä oheista lomaketta:
Bullmastiffien terveyskysely 2008 

Jos sinulla on yli 2 vuotias bullmastiffi tai olet omistanut jo edesmenneen bullmastiffin, toivottavasti jaksat käyttää hetken ajastasi rotumme eteen! 30.08.2008

Salme-Saparo täytti tänään 2 vuotta! Aikuisuuden kynyksellä siis ollaan siinäkin osoitteessa, niin se aika vaan hurahtaa eteenpäin. Onnea Salme! 

Salme 6,5 viikkoa
24.08.2008

Viljo viettää 1 v. syntymäpäiviään! Onnea pikkuinen Viljami! Synttärijuhlat tiedossa ja lahjat ostettuna, huomenna nähdään juhlahumun merkeissä :) 

photo: Sanna Kinnunen


13.08.2008

Kemi tokokoe, tuomarina Allan Aula

Sanna ja Aino kisasivat rankkasateessa alokasluokassa ja I-tulos heltisi! Onnea taas tytöt, enää se viimeinen ykköstulos ja sitten on TK1-koulutustunnus saavutettu :)

Luoksepäästävyys 10 
Paikallamakuu 10 
Seuraaminen kytkettynä 9 
Seuraaminen taluttimetta 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 
Luoksetulo 8 
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Estehyppy 8 
Kokonaisvaikutelma 9

yht. 177 p.


Ainokainen 3 v.10.08.2008

Elviksen tytär Lotta (Crinklegrace Uncommon) avasi näyttelyuransa Tornion KV:ssä, jossa tuomarina toimi Joao Filipe Lisboa (Portugali). Lotta olikin hienosti PN2, sai ensimmäisen sertinsä ja vara-cacibin, joten ei hullumpi näyttelyuran avaus likalta! Isot onnittelut Lotan kotiväelle, Nippikselle ja kasvattajatädille Kotkaan :) 

photo: Nina Paakkari26.-27.07.2008

Heinäkuun viimeinen viikonloppu oli varattu näyttelyille, sillä matkasimme Salmen kanssa kahdestaan ensin lauantaina Turkuun ja sunnuntaina Poriin. Turun näyttelyssä tuomarina toimi Erwin Deutsher Itävallasta. Salme sijoittui nuorten luokan 2. erillä ja siihen oli tyytyminen tällä kertaa.

Sunnuntaina ajelimme Mian ja Oton kanssa kohti Poria ja onneksi kehä alkoi hieman aiemmin, eikä hellekään tuntunut yhtä paahtavalta kuin edellisenä päivänä Raision hiekkakentällä. Tuomarina toiminut Rita Reyniers Belgiasta tykästyi Salmeen kovasti ja Salme voittikin luokkansa erillä, oli PN1 ja lopulta päivän ROP-koira! Saatiin siis mukaan sekä serti että cacib, joten hyvä reissu kaikin puolin! Nyt Salme jääkin näytelytauolle odottelemaan juoksujen alkua ja mammalomaa, joten valiosertiä aletaan metsästämään vasta joskus ensi keväänä. Toivottavasti onni on myötä ja saadaan pikkuisia raitapaitoja ja punaisia tonttuja loppuvuodesta :) 

Salme

03.-04.07.2008

Tukholma, Maailmanvoittaja 2008 
Matkasimme keskiviikkoaamuna laivalla yli Tukholmaan, mukana junnusisarukset Häkkinen, Ginny ja Enni. Meille oli järjestetty majoitus Tukholman alapuolelta Elskogenista, jonne löysimme erinäisten mutkien kautta. Jostain syystä Tukholman kadut tulivat tällä reissulla erittäin tutuiksi, sillä vaikka kuinka pyrimme ohittamaan Tukholman keskustan huomasimme joka kerta päätyneemme kiertämään keskustan katuja kuka mitäkin reittiä ;D Ensi reissulla täytynee tehdä suosiolla treffit keskustan Åhlenssille...! 

Torstaina jännitys tiivistyi sillä heti aamulla aikaisin oli Häkkisen vuoro avata maailmanvoittajanäyttelyn bullmastiffikehä. Suuresta koiramäärästä johtuen junnutytöt oli siirretty toiseen kehään eri tuomarille. Häkkinen avasi junnuluokan erillä, josta olin oikein tyytyväinen! Kilpailuluokkaan mennessä en osannut odottaa sen kummempaa menestystä, sillä paikalla oli paljon kovatasoisia koiria (ilmoitettuna 15 junnu-urosta). Mutta niin siinä vain kävi että tuomaritäti ihastui Herra Häkkiseen ja meidän pikkumiehestä tuli junnuvoittaja! Aivan uskomaton tunne, kiitos kaikille kannustuksesta ja onnitteluista! Nyt siis Häkkinen on virallisesti JMV-08 All Heroes Giant as Hagrid. Tuomarina toimi Grethe Bergendahl Norjasta. 


JMV-08 All Heroes Giant as Hagrid

Ennin kohtaloksi tuli puolestaan avata junnunanrttujen kehä. Heidi sai Ennin esiintymään todella upeasti, Enni-Penni liikkui kuin unelma ja seisoi hienosti koko ajan. Tulokseksi tuli EH, johon saa olla näin isossa näyttelyssä tyytyväinen :) Sanna esitti Ginnyn ja täytyy sanoa että neiti Elohopeakin on nyt selvästi sisäistänyt näyttelyn salat, sillä Ginny esiintyi myös hienosti. Ginny sai ERI:n ja pääsi osallistumaan kilpailuluokkaan, sieltä ei sitten enää neiti rimppakintulle tullut menestystä. Olen oikein tyytyväinen molempien tyttöjen esiintymiseen ja tuloksiin, isot kiitokset Heidille ja Sannalle! Tässä tuomariFrank Kanen (Iso-Britannia) arvostelu Ginnystä: 
"13 months old, a little long for perfect balance. Excellent bone, coat and colour. Good scull. Can develope a little more in muzzle. Rear action a little close. Has promise for the future!"
 

All Heroes Clever Hermione

All Heroes Red like Ginny

World Bullmastiff Speciality, Norberg 
Perjantaina näyttelyt jatkuivat sillä nyt oli vuorossa Ruotsin bullmastiffiklubin erikoisnäyttely. Tuomarina toimi Rostronien pariskunta Englannista,Graecia kennelistä. Etukäteen olin ajatellut ettei meidän keskentekoisilla junnuilla ole mitään jakoja, sillä Graecia koirat ovat tyypiltään huomattavasti vankempia kuin meidän sporttimallit. Sara-Sankari olisi varmaan ollut tuomarien mieleen, sillä kyseisten kasvattajien kädenjälki näkyy myös Saran taustalla. Niin meni kuten arvelinkin eli meidän kolmikolle kaikille EH:t. Luokkavoittajat olivat enimmäkseen eri tyyppiä kuin edellisen päivän voittajat, mutta sehän on osa näytteyiden mielenkiintoa. Vietimme kuitenkin mukavan todella helteisen päivän hyvässä seurassa ja koiria katsellen :) 

Ginny vauhdissa

Lauantaipävä oli varattuna Tukholman kierrokseen -tällä kertaa pyrimme aivan tarkoituksella Tukholman keskustaan... ja vihdoin sunnuntaina aamulaivalla suunta kohti Suomea. Mukava reissu kaikin puolin, kiitos matkaseurasta Annelle, Heidille ja Sannalle :)28.-29.06.2008

Järvenpään näyttelyssä meidän porukasta oli lauantaina paikalla Hagrid ja Ginny junnuissa ja Salme nuorten luokassa. Tuomariksi vaihtui Irina Poletaeva, joka sijoitti Häkkisen junnuluokan ykköseksi ja lopulta tuloksena oli PU3 ja vara-serti. Ginny-sisko esiintyi hienosti, mutta tuomarin mielestä pikkulikka kaipaa vielä rutkasti kehittymistä ja tuloksena sininen nauha -Ginny onkin ihan keskentekoinen rimpula tällä hetkellä ;) Salme-Saparo oli kehässä taas innokas oma itsensä ja tuomari tykkäsikin kovasti Salmesta. Salmelle nuo eri2 ja PN2 + vara-serti! 

Seuraavana päivänä oli vuorossa uusi näyttely, tällä kertaa mukana oli Hagrid, Ginny ja Aino-äippä. Häkkinen ei ollut jostain syystä pahemmin tuomarisedän mieleen, tuloksena EH2. Ginny sitä vastoin sai sedältä kivan arvostelun, sai erinomaisen ja sijoittui luokassaan toiseksi! Aino ja Ginny ovatkin aika samaa tyyppiä, joten Aino sijoitettiin myös luokassaan toiseksi ja lopulta tuloksena PN4. Tuomarina toimi Seamus Oates, Irlanti.

Häkkinen

Salme

Ginny

Aino08.06.2008

Kuvaustuloksia, kyynärnivelet:

All Heroes Giant as Hagrid: 0/0 

All Heroes Loyal as Ron 0/0 

All Heroes Red like Ginny 0/0 

All Heroes Clever Hermione 0/0 07.06.2008

Suuntasimme viikonloppulomalle Tuuriin Sannan ja Heidin sekä Häkkisen, Ennin ja Ainon kanssa. Vuokrasimme mökin sieltä viikonlopuksi, sillä ajatuksena oli viettää lyhyt viikonloppuloma ja samalla reissulla käydä pyörähtämässä kehässä eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Reissu meni hienosti, eikä näyttelystäkään tarvinnut lähteä tyhjin käsin pois.

Häkkinen oli ensin kehässä, tuloksena hienosti JUN ERI1, PU1, VSP ja pikkumiehen toinen serti! Seuraavana kehään meni Enni, jolle puolestaan junnuluokan voitto EH:lla :) Viimeisenä kehässä pyörähteli Aino, jolle AVO ERI1, PN2 ja serti! Loistava päivä siis kaikin puolin.

Tässä tuomari Jari Laakson arvostelu Häkkisestä: 
" 12 kk. Erittäin lupaava, tasapainoisesti kehittynyt juniori uros, jolla hyvät rungon mittasuhteet. Erinomainen raajojen luusto, tasapainoiset kulmaukset. Upea ylälinja. Kaunis kaula. Etuosa täyttyy iän myötä. Erittäin lupaava, liioittelematon pää. Huuliaines voisi olla hiukan paksumpi. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Erinomaiset liikkeet. Tulevaisuuden lupaus!" 

Häkkinen VSP ja serti

Ennille junnuluokan voitto

Aino PN2 ja serti

18.05 ja 20.05.2008

Sanna ja Aino aloittivat tokouransa kisaamalla alokasluokassa ensin Kouvolassa 18.05. ja sitten Hämeenlinnassa 20.05. Hienosti meni tytöt, olemme teistä ylpeitä :) Tässä Aipan tuloksia: 

Hämeenlinna 20.05. I-tulos

Luoksepäästävyys 10 
Paikallamakuu 9,5 (meni hieman hitaasti maahan) 
Seuraaminen kytkettynä 10 
Seuraaminen taluttimetta 9
Liikkeestä maahan meno 9 
Luoksetulo 10 
Liikkeestä seisominen 0 (meni ensin maahan ja korjattiin liikaa peruuttamalla, siitä nolla)
Hyppy 6, (Aino teki sen ensin omatoimisesti :D, oikeassa hypyssä kolautti jalat esteeseen -omassa hypyssä ei ;) ) 
Kokonaisvaikutelma 9

Sijoitus 4./11.

Kouvola 18.05. 147 p ja II-tulos

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9,5
Seuraaminen kytkettynä 8,5
Seuraaminen taluttimetta 5,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Estehyppy 8,5
Kokonaisvaikutus 817.05.2008

Paljon onnea 1-vuotiaalle Tylypahkan jengille! Pikkuisista puolen kilon nyyteistä on tullut isoja murkkuikäisiä bullmastiffeja, mutta isosta koostaan huolimatta ovat samanlaisia vekaroita kuin aina ennenkin :) Kiitos kaikille pentujen omistajille ahkerasta yhteydenpidosta ja aktiivisesta koirien kanssa puuhastelusta, jatketaan samaan malliin! 


04.05.2008

Tänään järjestettiin Tuusulassa bullmastiffit ja mastiffit ry:n kaupunkitoko ja vietimmekin mukavan sunnuntai aamun loistavalla porukalla tokoillen :) Mukana oli 10 koiraa, joista 9 bullmastiffita ja yksi mastiffi. Joukkueita saatiin kasaan 3, yksi "tyttöjoukkue" Helsinki City-girls, jossa kisasivat Sanna & Aino, Heidi & Enni ja Viivi & Oili. Tyttöjoukkue vei myös joukkuekisan voiton, onnea likat! Meidän pojat kuuluivat kahteen "poikajoukkueeseen", eli Häkkinen oli mukana Tuusby-boys eli Tuusulan urokset joukkueessa kera Mirvan & Oliverin ja Heidin & Eddien. Peräkammarinpojissa kisattiin Elviksen kanssa yhdessä Sannan & Viljon, Mirvan & Aatoksen sekä Elinan & Oton. Peräkammarin pojat veivät kakkossijan ja Tuusulan urosten oli jääminen kolmanneksi. 

Aivan loistavia suorituksia jokaiselta ja meidän ruttuturvat jaksoivat tsempata alo-liikkeitä mölliluokassa ja alokas-luokassa vaikka mittari huiteli hellelukemissa :) 

Ainolle ja Sannalle alokas luokasta pisteitä 198 ja Aino saakin kantaa vuoden verran "Tokomolossi 2008" titteliä! Ainon tyttö Enni pisti äidillensä kampoihin saaden mölliluokasta tasan saman pistemäärän... Eli Heidi ja Enni voittivat 9 koiran mölliluokan :) Isot onnittelut vielä kerran! 

Aino vuoden tokomolossi 2008!

Ennille ja Heidille mölliluokan voitto!

26.04.2008

Vaasa KV oli näyttelyistä vuorossa tällä kertaa, mukana Häkkinen 11 kk junnuluokassa ja Aino-äippä avoimessa. Tuomarina toimi Marija Kavcic, Sloveniasta. Hienosti meni sillä pikkumies Häkkinen voitti junnuluokan, sijoittui urosten toiseksi ja sai ekan sertinsä! Tässä tuomarin arvostelu Häkkisestä
:"11 months old, good size. Broad head wih good proportions. Good bite. Well set ears. Correct body and tale. Well balanced movement. Good temperament. ". 
Ainon tulos puolestaan PN4 ja vara-serti. 


23.03.2008

Taas synttärionnitteluja, tällä kertaa Lotalle ja Oilille! Elviksen tyttäret täyttivät ensimmäisen kerran vuosia eli onnea tytöille 1 v. syntymäpäivänä :) 


23.03.2008

Koska pääsiäisenä matkamme suuntautui muutenkin Itä-Suomeen kävimme Salmen ja Häkkisen kanssa sunnuntaina perinteisessä Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyssä. Tuomari Tapio Eerolan mielestä Hagrid 10 kk ei ole mikä tahansa pentu vaan lupaava kakru, mutta vielä pitäisi vähän aikuistuakin ;) Tuloksena EH2. Hagrid oli kehässä aivan innoissaan, häntä vispasi koko ajan. Juoksemista ja eteenpäin katsomista täytynee kuitenkin harjoitella, sillä toko-koirana Hagrid haluaa esitellä kuinka hienosti kontakti pysyy tällä vekaralla juosten seuraamisessakin :) Salmelle tällä kertaa myös EH2. Seuraavaksi tiikerikaksikko suuntaa Vaasaan huhtikuun loppupuolella, mukana Hagridin Aino-äiti. 


22.03.2008

Aino ja Sanna kävivät Kiva Koirakansalainen testissä ja Aino todettiin tietysti yhteiskuntakelpoiseksi koiraksi. Onnea molemmille ja etenkin tuoreelle Kivalle koirakansalaiselle! Tässä Aino ennen testin alkua ystävänsä Sampo-staffin kanssa, jolle myöskin KKK-"titteli" sekä Aippa seuraamisessa. 16.03.2008

Eilen käytiin pyörähtämässä Tampereen KV-näyttelyssä. Tuomari Chris Walkowicz, Usa, piti kovasti Salmesta ja sijoittikin tiikerityttömme parhaaksi nartuksi ja lopulta VSP:ksi! Salmelle siis nuorten luokan voitto, serti ja cacib :) 
Tässä Salmen arvostelu: "Beautiful head. Excellent proportions. Smooth moving, smooth flowing lines. Good breadth of chest." 

Ainokainen oli kehässä ilman emäntäänsä Sannaa ja toko-koirana oli sitä mieltä että kun osaa paremmin istua kuin seistä niin parempi esitellä sitä sitten ;) Ainolle kuitenkin punainen nauha avoimesta luokasta ja tuloksena EH3. Lassille kiitos kuvaamisesta! 

Salme VSP, serti ja cacibAino EH3

14.03.2008

Saimme Salmen virallisen lonkkatuloksen Kennelliitosta ja tulos oli A/A! Tiikerityttömme on siis tutkitusti terve kaikin puolin sillä kyynärnivelet on kuvattu jo aiemmin tuloksella 0/0 ja silmät ja sydän myöskin todettu terveiksi. Pentukuume senkun kasvaa, toivottavasti tänä vuonna vilistää monta pikkuista Salmen vekaraa pitkin huushollia! 


05.03.2008

Elvis täytti tänään 8 vuotta! Synttärisankari juhli Liisan grillillä lihapiirkana merkeissä, kuulemma herkullista oli :) Uskomatonta, tuo miekkonenko muka veteraani...Äijä on teräskunnossa ja toivotaan että näin on vielä monta monta vuotta! Paljon onnea Elvikselle, toivottelee kotiväki, lapset ja lapsenlapset. 

Elvis 8 vuotta


Salme kävi lonkkakuvissa ja hyvälle näyttivät tytön lonkat :) Nyt vaan odotellaan virallista lausuntoa Kennelliitosta, katsotaan nyt mitä sieltä saadaan. Aina nämä jännittävät yhtä paljon! 

Seuraavaksi täytyisi tyttöjen ja Hägän lähteä juoksemaan kehää ympäri Tampereella ja Lappeenrannassa. Tampereelle menossa Aino ja Salme ja Lappeenrantaan sitten tiikerit Salme ja Häkkinen. 

02.03.2008

Suuren suuret synttärionnittelut Ainokaiselle! Aino täyttää tänään 3 vuotta ja synttärijuhlat ovat tiedossa :) Ainolle isot kiitokset siitä että omien ihmisten elämää ovat ihastuttamassa Hagrid, Harry, Roni, Ginny, Enni, Lily ja Luna, jotka kaikki lähettävät äippäkoiralleen paljon onnitteluja! 

Aino 3 vuotta

26.01.2008

Turussa käytiin pyörimässä Herra Boris Chapiron kehässä. Hagrid voitti urospennut ja oli lopulta VSP-pentu. Enniä ei touhu pahemmin kiinnostanut ja Enni olikin luokkansa 3. Ainolle tällä kertaa avoimen luokan EH. Nyt on pentujen näytelmäharjoitukset takanapäin sillä seuraavaksi pitäisi hypätä jo junioriluokkaan! 

Hagrid VSP-pentu

All Heroes Clever Hermione, "Enni"


20.01.2008

Näyttelykausi starttasi Lahden ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina Marja Talvitie. Pennuissa Hagrid oli ROP-pentu ja siskonsa Ginny VSP. Roni ja Enni esiintyivät myöskin todella hienosti ja reippaasti, oli ilo katsella kakaroita kehässä! 

All Heroes Red like Ginny VSP-pentu

Salmelle EH1 ja junnuluokan voitto, Aino taas ei ollut ollenkaan tuomarin makuun ja sininen nauha läjähti, vaikka Aippa teki parhaansa kehässä. Tuomari ei muutenkaan tykännyt paikalla olleista nartuista, sillä Salme olikin EH:llaan päivän "paras" narttu ;) 

01.01.2008

Hyvää uutta vuotta 2008! 


Taas on vuosi vierähtänyt ja mielenkiinnolla odotetaan mitä vuosi 2008 tuo tullessaan. Tänä vuonna tulee täyteen 15 vuotta elämää bullmastiffien kanssa ja kaikenlaista on tullut koettua näiden ruttunaamojen kanssa näinä vuosina. 

Vuosi 2007 oli koirarintamalla isojen ilojen ja suuren surun aikaa. Huhtikuussa elämäni koira Inka nukkui pois rauhallisesti kotipihalla auringonsäteiden viitoittaessa Neiti Kesäheinän matkaa poikiensa luo. Ikävä on edelleen kova, mutta en voi olla kuin kiitollinen siitä että saimme pitää päivänpaisteemme täällä lähes 11 vuoden ajan. 

Elvis tuli isäksi maaliskuussa sillä Meeri-mamma pyöräytti maailmaan kaksi tomeraa tyttöä. Näistä Lotta muutti asumaan pohjoiseen ja jäi minun ja Ninan yhteisomistukseen. Elvis ehätti saada lapsenlapsiakin, sillä Virossa sekä Nethi että Macho päätyivät ylpeiksi vanhemmiksi. 

Ensimmäiset All Heroes-bullmastiffit näkivät päivänvalon helatorstaina ja aika monta vuotta tuota Tylypahkan jengiä odoteltiinkin :) Pienet velhotytöt- ja pojat eivät ole kovinkaan pieniä enää vaan isoja ja rakkaita rontteja kaikki. Ginny hurmasi meidät heti synnyttyään ja menikin sijoitukseen Riitalle harrastuskaveriksi ja Lyylille peuhakaveriksi. Päätimme lopulta pitää urospennun kotona ja niin tuli ensimmäinen brindle punaisten joukkoon tähänkin taloon. Koko kotiporukka on aivan ihastuksissaan meidän Herra Häkkiseen, joka on esikuvansa Rubeus Hagridin tavoin lempeä jättiläinen :) Elviksen mielestä Hagrid jätettiin kotiin ilostuttamaan Elviksen päiviä ja Sarakin alkaa mustasukkaisuudesta toivuttuaan ymmärtää että aika tylsää olisi elämä ilman vauhtiraitoja. Hagrid on kaiken lisäksi yllättänyt positiivisesti myös potentiaalisena harrastuskoirana, sillä rauhallisuudestaan huolimatta intoa puuhastella mitä vaan ja milloin vaan löytyy aika mukavasti. 


Viljo-herra haettiin Satun kanssa Etelä-Norjasta marraskuun alussa ja aikamoinen pakkaus saatiinkin :) Viljo asustaa Sannan ja Jussin luona Ainon ja Veeran ilona ja tytöt ovat kovin tyytyväisiä omaan pikkumieheensä. 

Vuodelle 2008 on suunnitteilla jonkun verran näytelmiä ja aloitetaankin heti tammikuussa kahdella näyttelyllä eli Lahden ryhmiksessä ja Turun KV:ssä. Kehissä tulee näkymään useampi koiruus eli tytöistä Aino, Salme, Lotta ja kasvateistani Ginny ja Enni. Pojista Hagrid ja Viljo ja punapää Ron Weasley eli Roni tulevat katsastamaan millaista se show-meininki oikein on. 

Harrastusrintamalla Hagrid keskittyy keväällä enimmäkseen tokoilemaan. Sara jäi eläkkeelle hakuhommista ja harrastelee jäljestyksen parissa, Elvis puolestaan jatkaa omia touhujaan kuten tähänkin asti. 

Pentusuunnitelmia löytyy mutta aika näyttää toteutuvatko ne ;) Yritän päästä opiskelijan statuksestani syksyyn mennessä eroon ja saada MMM-paperit kouraan joten tavoitteen edistymisestä riippuu Salmen astutuksen aikataulut. Jos kaikki menisi niin kuin suunnitellaan niin Salme astutettaisiin syksyllä. Ja melkoisella varmuudella odotellaan taas raitapaitoja sekä punapäitä vipeltämään nurkkiin. Katsellaan nyt miten asiat etenevät :) 

Toiveena olisi tälle vuodelle että koirat saisivat olla terveinä ja Elvis veteraani-ikään siirtymisestä huolimatta olisi samanlainen hassu teräsukko kuin nykyäänkin. 

Isot kiitokset kaikille ystävilleni viime vuodesta! Niin koirakavereille, kasvattieni omistajille, sijoituskoirien haltijoille kuin treenikavereillekin! Yksin eivät ilot tunnu kuin puolikkailta ja surut puolestaan saa pienenemään kun voi niitä muiden kanssa purkaa :) Toivotaan vuodelle 2008 paljon onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa ruttukuonojen kanssa! 

22.12.2007

Pikkuinen Viljo-tonttu toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! 04.12.2007

Kaapelitehtaan pentunäyttelystä kävi pyörähtämässä meidän porukasta vain Enni Ystävämme. Tyttö oli esiintynyt hienosti ja ollut paikalla reippaana, vaikkei tällä kertaa ollutkaan tukena muita sisaruksia. Tuomarina toimi Matti Tuominen, jonka mielestä tällä kertaa kumpikaan paikalla olleista pennuista ei ollut kunniapalkinnon arvoinen. Pääasia että Enni ja Heidi saivat hyvää harjoittelua tulevaisuuden oikeita kehiä silmällä pitäen :) 

All Heroes Clever Hermione


25.11.2007

Kävimme harjoittelemassa kehässä oloa ja tutustumassa näyttelytohinaan Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä. Pennut olivat iloisia ja reippaita ja esiintyivät kehässä yhtä hienosti kuin harjoiteltaessa! Paikalla oli Tylypahkan kakaroita neljä kappaletta eli Hagrid ja Roni urospennuissa ja Ginny ja Enni nartuissa. Ikää pennuilla on nyt 6 kk joten luokkana oli pennut 5-7 kk. Tuomarina toimi Teija Salmi-Aalto joka kohteli pentuja kehässä todella hienosti :) Uskonkin että kaikille jäi näyttelystä positiivinen ja tyytväinen mieli ja sehän se on harrastamisen tarkoitus. 

Tällä kertaa pidemmän korren vei Herra Häkkinen sillä tuomari valitsi Hagridin ROP-pennuksi. Tiikerit jyräsivät tänään sillä Enni-sisko valittiin VSP-pennuksi. Roni ja Ginnykin esiintyivät hienosti ja saivat hyvät arvostelut, tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin. 

Esitimme myös kasvattajaluokan kaikkien neljän pennun voimin ja tuomari katsoi kokoonpanon kunniapalkinnon arvoiseksi :) Tässä kasvattajaluokan arvostelu: 

"Hyvät sukupuolileimat. Erinomaiset rakenteet. Rodunomaiset mittasuhteet. Kaikki liikkuvat ikäisekseen erinomaisella askelpituudella. Hyvät luustot. Ihastuttavat luonteet. Onnittelut!

All Heroes Giant as Hagrid ROP-pentu


All Heroes Clever Hermione VSP-pentu


21.11.2007

Suuret onnittelut 5 vuotta täyttävälle Sara-Sankarillemme! Sara on joutunut astumaan perheen pentukoiran asemasta vähän aikuisemman rooliin, sillä Herra Häkkisen jäätyä taloon Sara ei olekaan enää se porukan kakarakoira. Meno on kyllä edelleen aika samanlaista mutta ehkä neiti pyörremyrsky on hieman rauhoittunut ;) Kiitos Sankarille näistä vuosista! 

Hiekkakakkuja tee minä en,
katselen kakkuja inhoten.
Tarvitsen, tahdon ystävän
silloin, tämän tiedäthän:
Kakkuset joutuvat kaatumaan,
kallistumaan ja maatumaan.
Ystävän kanssa me kirmataan
ylitse kallion, hiekkamaan.
Silloin kaikki on hyvin.
Silloin onni on syvin.

Uppo-Nalle / Elina Karjalainen


Päivänsankari odottaa vieraita saapuvaksi :)


10.11.2007

Elviksen tytär Lotta (Crinklegrace's Uncommon) kävi ensimmäistä kertaa näyttelyssä Rovaniemellä pentuluokassa. Tuomarina toimi Bo Skalin, joka teki Lotasta ROP-pennun. Lotta oli ollut näyttelyssä reippaana ja iloisena, joten tästä on hyvä jatkaa! Onnittelut! 
Paakkarin Nina kävi valokuvaamassa Lottaa viikkoa aiemmin, joten tässä Lotta 7,5 kk:n iässä: 05.11.2007

Palailimme mukavalta reissulta Etelä-Norjaan ja eihän sitä reissusta ilman matkamuistoja selvitä... Mukaan matkalaukkuun tarttui pikkuinen Viljo-herra, punainen sydäntenmurskaaja! Viljo on viralliselta nimeltään "Boston Lady's Once in the Blue Moon" ja vaikuttaa tomeralta ja reippaalta bullmastiffipojalta :) Aino ja Veera ovat tänään tutustuneet uuteen perheenjäseneensä ja taitaa olla niin ettei Sannan ja Jussin huushollissa mikään ole enää ennallaan tämän jälkeen! Pikku-Viljo on minun ja Sadun (Bullgrin's bullmastiffit) yhteinen projekti ja aika näyttää mitä Viljosta tulee. Kiitos Ragnhild, pidämme pikkumiehestä oikein hyvää huolta!04.11.2007

Kävimme katsomassa Harry-poikaa Tommyn ja Monan luona ja Norja raportoi että kaikki kunnossa :) Harrystä on kasvanut iso ja vauhdikas poika, eikä pususateesta meinannut selvitä millään. Oli ihana tavata Harry muutaman kuukauden tauon jälkeen! 


All Heroes Brave as Harry


22.10.2007

Salmen kyynärlausunto tuli Kennelliitosta ja tulos oli 0/0 :) 

21.10.2007

Seinäjoelle matkattiin Ainon (Ambre de Molossie) ja Salmen (Bullgrin's Doubtless Hero) kanssa. Mukava reissu kaiken kaikkiaan, sillä menimme paikalle hyvissä ajoin lauantaina ja nautiskelimme hotellissa yöpymisestä. Samalla reissulla käytiin myös Keskisen kyläkaupassa Tuurissa, joka osui lähes matkan varrelle. 

Tyttöjen saldo näyttelyn suhteen oli hieno, sillä Aino voitti nartut, sai sertin ja cacibin ja oli lopulta myös ROP! Hieno paluu äippäloman jälkeen :) Salme oli ensimmäisessä oikeassa näyttelyssään junioriluokassa ja likka näytti että näyttelytreeneistä oli jäänyt jotain päähänkin. Kehässä neiti käyttäytyi hienosti ja voitti luokkansa ja oli lopulta PN2 ja sai vara-sertin! Tuomarina toimi Rade Dakic-Kica, Serbia. 


Aino Rop, serti & cacib


Salme PN2, vara-serti


14.10.2007

Tänään olimme Onnentassun järjestämässä joukkotutkimuspäivässä Elviksen ja Ainon kanssa. Elvikseltä tutkittiin silmät ja sydän ja terveiksi todettiin kaikki :) Ainolta puolestaan kuunneltiin vain sydän sillä Ainon silmät tutkittiin vuotta aiemmin. Myös Ainon sydän todettiin virallisessa kuuntelussa terveeksi! Tarkoituksenani on tutkia kaikilta jalostuskoiriltani virallisten lonkkien ja kyynärnivelten lisäksi silmät ja sydän, sillä uskon ettei "ylimääräisistä" tutkimuksista ainakaan haittaakaan ole, päinvastoin. 

12.10.2007

Maanantaina kävimme Mevetissä joukkokuvauksessa Salmen ja Ainon kanssa. Salmella sydän kuunneltiin terveeksi ja myös silmät olivat kirkkaat ja terveet :) Kyynärnivelet näyttivät myös hyviltä, mutta odotellaan ensin virallista lausuntoa Kennelliitosta. Samalla kertaa katsottiin myös Salmen välikuvia lonkista ja terveiltä näyttivät nekin. Mielenkiintoista nähdä mitä lonkista sanotaan puolen vuoden päästä kun ne saa virallisesti kuvata. Tässä Salmen hieno poseeraus eli seisomistreenit alkavat tuottaa tulosta!


Ainolta kuvattiin lonkat nyt uudestaan mielenkiinnosta ja löysyys mitä lonkissa oli aiemmin ei ollut kadonnut mihinkään reilussa vuodessa. Mielenkiintoista muuten nuo uudelleenkuvaukset sillä meillähän Sara ja Elvis on kuvattu myöhemmin uudemman kerran. Saralla tulokset olivat huonontuneet etenkin etupäästä, sillä nollana kuvattuihin kyynärniveliin oli tullut parissa vuodessa muutoksia. Lonkat olivat välikuvissa vuoden iässä oikeinkin hyvät (arvio A/B), mutta virallisesti 2,5 vuoden iässä C/D. Elvis kuvattiin uudelleen 6,5 vuoden iässä äijän jouduttua Sankarin törmäyksen "uhriksi" ja Elviksellä 4 vuotta aiemmin kuvatuissa nivelissä ei ollut tapahtunut minkäänlaisia muutoksia! Etupää oli puhdas 0 edelleen ja lonkat samat D:t mutta nivelrikkoa ei ollut muodostunut ollenkaan, D:n tuleessa siitä että lonkkamaljat ovat hieman liian matalat. Myös selkä kuvattiin samalla kertaa, samoin polvet ja kaikki näyttivät juuri siltä kuin pitääkin. 

30.09.2007

Lotta-tytön äiti Meeri (Bullbugbear's Marmelaari) osallitui tänään luonnetestiin ja Meeri selviytyi pelottavista möröistä hienosti :) Onnittelut omistaja Tarjalle ja kasvattaja Ninalle! Rotuyhdistyksemme järjestämässä testissä toimi tuomareina jälleen sama tuttu parivaljakko eli Lea Haanpää ja Kari Mäkinen. Tässä Meerin osa-aluepisteet:

Toimintakyky: +1 Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: -1 Pieni
Hermorakenne: +2 Tasapainoinen
Temperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: + Laukausvarma
Loppupisteet: +16208.09.2007

Aino kävi Sannan kanssa lauantaina osallistumassa epävirallisiin tokokisoihin alokasluokkaan. Aino oli mennyt tosi hienosti, loistava juttu! Olemme oikein ylpeitä Ainon ja Sannan hienosta tokoilusta :) 

Eila Myllymäki tuomarina. 

Tässä liikekohtaiset pisteet: 

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 9,5
Seuraaminen taluttimetta 8,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 9,5


Pistemäärä yhteensä 171,5 eli 1 tulos!

02.09.2007

Tässä muutama uusi kuva Ronista, Ginnystä ja Ennistä. Kovasti on koko porukka kasvanut ja jalat sen kun pitenevät kamalaa vauhtia!

Koko Tylypahkan jengi haluaa onnitella Chaboum iskää joka tuli Norjan valioksi muutama viikko sitten! Chaboum kävi myös MH-testissä hyvin tuloksin, eli luonnepuolelta löytyy nyt myös virallistä näyttöä :) 


Roni 13 viikkoa


Ginny 14 viikkoa


Enni 15 viikkoa

02.09.2007

Onkin vierähtänyt aikaa sitten viimeisten kuulumisten, aika vaan tuntuu katoavan jonnekin hirveää vauhtia. Meidän poppoo on viettänyt lähinnä aikaa täällä Jäniksenlinnassa sillä näyttelyitä sun muita rientoja ei ole osunut loppukesälle yhtään. Ison osan päivistä vie touhuilu Hagridin kanssa, sillä pikkumies pitää meidät parhaansa mukaan liikkeessä! Hagrid on kyllä aika helppo pentu, vaikka pureekin kovasti ja keksii tekemistä aika lailla niin silti se on selkeästi perusluonteeltaan rauhallinen, reipas ja hyvin itsevarma. Tällaisen pennun kanssa on ilo opetella elämää! Ensi viikolla olisikin Hagridillä 16 viikkoa täynnä eli rokotukset edessä. Sen jälkeen päästään jo bullmastiffiryhmän kanssa koulutuksiin :) 


Hagrid 15 viikkoa harjoittelee show-koiran poseerausta

Nyt loppusyksystä on edessä muutama tärkeä etappi, sillä 8.10 Salmelta tutkitaan kyynärnivelet, silmät ja kuunnellaan sydän. Aino menee samalla reissulla lonkkakuviin ja myös Ainon sydän kuunnellaan samalla reissulla. Ainolla on kyseessä lonkkien uudelleenkuvaus, sillä edelliset lonkkakuvat otettiin Ainon ollessa 1,5 v ja lonkat olivat vielä hyvin löysät. Liman kehotti ottamaan vuoden päästä uudet että saadaan todellinen tilanne näkyviin, joten ajattelimme mielenkiinnon vuoksi tehdä niin. Tuskinpa sieltä mitään kummoisia muutoksia tulee mutta tiedetään sitten varmemmin että lonkkatulos on varmasti oikea. 

Sama parivaljakko on ilmoitettu näyttelyyn Seinäjoelle 21.10, joten onneksi Mevetissä lokkakuvissa käytettävien rauhoitusianeiden varoaika on vain 1 viikon. Muuten jäisi näyttelyreissu tekemättä uusien doping-säännösten vuoksi. Aino palautui pentujen jälkeen yllättävän nopeasti ja odottaa varmaan innolla että pääsee pitämään Sannan kanssa hauskaa näyttelykehään. Meillä puolestan olisi Salmen kanssa näyttelytreeniä edessä, sillä vielä ei ihan päästä Sannan ja Ainon saumattomaan yhteistyöhön kehässä ;)

30.08.2007

Paljon onnea Salmelle 1-vuotis synttäreiden johdosta!

Vuosi sitten katseltiin miten pentueen ainoa tiikeri oli sinnikästäkin sinnikäämpi pentu, joka roikkui äiti-Muffinin nisällä tai touhuili omiaan niin kuin vain Salme-Saparo osasi. Salme sulattikin monen sydämen heti alkumetreillä reippaalla ja sosiaalisella luonteellaan :)


Salme haluaa myös onnittella sisaruksiaan Saimia (B. Double Trouble) ja Mossea (B. Double Damage) jotka tekivät muutama viikko sitten järjestetyssä erikoisnäyttelyssämme historiaa. Saimi voitti nartut ollen lopulta VSP ja Mosse puolestaan urokset, ollen siis erikoisnäyttelyn ROP-koira! Onniittelut vielä kerran!


29.07.2007

Kaikki pennut ovat lähteneet jo jokin aika sitten omiin koteihinsa. Pikkumies Hagrid jäi meille lievittämään ikävää, joten eiköhän sitä vipinää riitä vähäksi aikaa tuostakin tiikeriskoirasta ;) Harry pääsi turvallisesti perille uuteen kotiinsa Norjaan Ninan kyydillä, josta iso kiitos Paakkarin perheelle! Onneksi kaikki muut pennut jäivät tänne suhteellisen lähelle, joten päästään pitäämään pentutreffejä ja muita tapaamisia usein :) Hagrid tapaa enemmän kuin mielellään kaikkia sisaruksiaan, sillä noista aikuisista ei kuulemma ole samalla tavalla leikkikaveriksi kuin teistä sisaruksista. Kaikille pennuille kovasti rapsutuksia ja onnellista elämää uusissa kodeissanne!


Hagrid ja Roni painimassa, ikää 9 viikkoa

13.07.2007

Elviksestä tuli tänään 8-kertainen ukki! Elviksen tytär Nethi (Est JCH Est CH Harem Ulmaf Gwyn-Gwyneth) synnytti 8 terhakkaa punaista pentua! Tyttöjä tuli maailmaan viisi ja poikia kolme. Isänä pentueessa on komea Ranskasta tuotu nuoriherra Nero. Elvis onnittelee kovasti :) 

Lisätietoja pentueesta löytyy kasvattaja Merilynin Harem Ulmaf kotisivuilta.


07.07.2007

Pennut ovat ehtineet jo 7 viikon ikään ja viipyvät meillä enää muutaman päivän. Kova ikävä tulee varmasti olemaan jokaista veijaria, mutta katsotaan nyt josko tänne jäisi joku raitapaita pitämään huolta että sekasotkun tasapaino säilyy.

Pennut ovat saaneet mikrosirunsa ja eläinlääkäri kävi toteamassa että kaikki olivat kunnossa ja reippaita ja pontevia pentuja :) Ilmat ovat onneksi enimmäkseen suosineet joten pennut ovat nauttineet ulkoilmasta täysin rinnoin; siihen malliin ettei meidän terassin köynnöstä enää juurikaan ole, saati sitten vadelmapuskia... Mutta hauskaa näyttää olevan ja sehän se on pääasia.

Pentujen kanssa kaikki on sujunut todella hyvin, kaverit kasvavat silmissä ja pojat ovat päättäneet kasvaa sitä vauhtia että alan epäillä ettei näitä kyllä pikkupennuiksi enää kauaa tunnista. Ensi viikolla olisi vuorossa autokyyditystä jokaiselle, hihnaan totuttelua (nyt kun panta alkaa pysyä jo kaulassakin) ja jos vaan kelit suosivat niin pennut pääsevät kokeilemaan nenänsä toimivuutta makkarajäljen avulla. Aino-äippä aloitti jäljellä heti tultuaan 10 viikon iässä ja nenän käyttö oli heti alusta lähtien todella tarkkaa :) Harry poseeraa

07.07.2007

Tässä uusia kuvia Elviksen tyttäristä Lotasta ja Oilista. Oili esittelee miten bullmastiffi tuntee käsittämätöntä vetoa ämpäreihin ja veteen -vaikka uiminenhan on sitten ihan eri asia ;D Lotta puolestaan poseeraa ammattimallin elkein nenä kiinni linssissä! Äkkiä ne tytötkin ovat venähtäneet. 10.06.2007

Aikaa onkin vierähtänyt viimeisestä päivityksestä, sillä Tylypahkan jengi tuntuu vievän kaiken liikenevän vapaa-ajan ;) Pennut voivat mainiosti ja paksusti, 3 viikkoa tuli mittariin torstaina. Ensimmäinen matokuurikin on jo takana ja maitobaarin antimien lisäksi myös muunlainen pöperö menee pentujen suihin mallikelpoisesti lautaselta syöden. Pennut ovat päässeet ulkoilemaan päivittäin jo lähes viikon verran säiden ollessa mahtavat. Pennut leikkivät jo keskenään täyttä päätä ja pentujen luo mentäessä alkaa kova kilpailu siitä kuka ehtii ensimmäisenä kiivetä syliin. Sosiaalisia ja hyvin ihmisiin leimautuneita pikku veijareita jokainen :) 
17.05.2007

Ainon pennut tulivat maailmaan helatorstaina! Ensimmäinen pentu syntyi aamulla kahdeksan aikoihin ja viimeinen poika illalla kuuden maissa. Nyt pentulaatikossa tuhisee seitsemän pikku bullmastiffia, neljä narttua ja kolme urosta :) Aino on hyvä äiti ja sekä äitikoira että pennut voivat mainiosti. 
12.05.2007

Lotta eli entinen Martta muutti uuteen kotiinsa Minnan ja perheen luo tänään kun taas Oili-Oivallinen (ent. Maija) jäi tutustumaan entistä paremmin Taatan perheen koiriin. Molemmat ovat pärjänneet mainiosti ja ovat reippaita pikkulikkoja :) 

Lotta saa oman sivunsa myöhemmin kunhan ehdin tehdä päivityksiä paremmalla ajalla, sillä Lotta jäi minun ja Paakkarin Ninan yhteisomistukseen ja meni siis sijoitukseen :) Odotan innolla että päästään Lottaa katsomaan, alkaa olla jo ikävä terhakkaa touhutyttöä. Minnalle iso kiitos ja ollaan yhteyksissä! 
06.05.2007

Someron ryhmänäyttelyssä Salme kävi harjoittelemassa viimeisen kerran pentuluokassa. Marja Talvitie piti Salmesta ja Salmesta tulikin ROP-pentu :) Tässä Salme-Saparon arvostelu:
" Erittäin hyvän tyyppinen. Aavistuksen lanneosaltaan pitkä. Hyvä pään malli. Hyvä ylälinja, häntä ja raajat. Oikean muotoinen mutta vielä kevyt rintakehä. Liikkuu hyvin. Hyvä luonne." 

Kai se on uskottava että Salme the Tiikeri ei ole enää ihan pieni pentu kun ekat juoksutkin ovat menossa, äkkiä se aika menee. 
16.04.2007

Neiti Kesäheinää alettiin kaivata kovasti jo muualle, joten jouduimme päästämään Inka-rouvan matkaan. Ikävä on suunnaton, sillä lähes 11 vuoteen mahtuu niin paljon muistoja. Hyvää matkaa rakkaamme! 

Niin tyhjä taas kun olet pois tää talo on.
Me ovi haassa ollaan vain pois valo on. 
Ja me talon kanssa kuunnellaan, kun sade lyö ikkunaan. 
Voi, kuinka me sinua kaivataan! 
-Martti Syrjä-Isolla ikävällä, Johanna & Jake, Elvis ja Sara 

09.04.2007

Kävimme katsomassa 2,5 viikon ikäisiä Marttaa ja Maijaa, lisää kuvia Elviksen sivuilla pentueissa. Prinsessat voivat paksusti ja Meeri-äippä ja Taata-hoitotäti pitävät pikkuisista hyvää huolta, kiitos siitä! 
31.03.2007

National show Rakvere, Viro
Elviksen tyttärestä Nethistä (Est Jch Harem Ulmaf Gwyn-Gwyneth) tuli tänään Eestin valio! Tuomarina Ramune Kazlauskaite, Liettuasta. Onnea kovasti Merilyn ja Nethin kotijoukot! Nethi (oik.) poseeraa yhdessä "pikkuveljensä" Neron kanssa


23.03.2007

Kaksi pientä prinsessaa näki tänään päivänvalon, sillä Meeri synnytti kaksi punaista tomeraa tyttöä! Tytöt ja äiti voivat hyvin, ylpeä Elvis-isä lähettää paljon terveisiä kaunokaisilleen :) Martta ja Maija asustavat Tarjan hoivissa Kotkassa, lisätietoja pentueesta Crinklegrace-Bullmastiffien sivuilta
16.03-20.03.2007

Läksimme Annen ja Ainon kanssa astutusreissulle Norjaan tapaamaan Ainon sulhoksi valittua Chaboumia Tommyn ja Monan luokse (Showmann Bullmastiffit). Matka alkoi laivamatkalla HKI-Tukholma, josta menimme Siljan valkoisella laivalle ylitse. Aino osoittautui loistavaksi reissunaiseksi, laivalla olo oli kivaa ja valkoisilla lakanoilla oli selvästi ihanaa nukkua :) 

Seuraavana aamuna jatkoimme autolla Ruotsin läpi Norjan maaseudulle Eidsbergiin ja kiitos navigaattorin löysimme lähes perille asti, oikean talon löytämiseen tarvitsimme jo hieman Tommyn apua. Tommy ja Mona ottivat meidät avosylin matkaan ja Ainokin selvästi tykästyi heti Chaboumiin, kovasti tuntui olevan rakkautta ilmassa molempien välillä ;) Chaboum on todella hieno ja mukava koira, luonteeltaan hyvin avoin ja pusuja satelikin ihan kiitettävästi jopa astutuspuuhien keskellä myös meille ihmisille ;) Astutukset menivät oikein hyvin joten positiivisella mielellä odotellaan tuleeko myös lopputulosta... 

Kävimme myös Oslossa upeassa Vigeland Parkissa , jossa tapasimme myös Hilden ja Glennin Old Manila's Bullmastiffeista sekä tietysti heidän bullmastiffinsa Nickin, Famen ja Phoeben. Puisto oli upea monine patsaineen ja nautimme päivästä sekä norjalaisten ystäviemme seurasta. Tommy ja Mona pitivät meistä todella hyvää huolta koko reissumme ajan ja iki-ihanan Misterin (Multi Ch Mister Lonesome av Showmann) olisin halunnut salakuljettaa lämmitämään meidän sohvaamme! Aivan mahtava koira ja mieletön persoonallisuus! Maanantaina lähdimme sitten kotimatkalle ja tuli sitten koettua miltä tuntuu olla laivassa kun on tuulinen sää... Annen kanssa emme paljoa nukkuneet, toisin kuin Aino joka veteli surutta sikeitä vaikka miten keinutti. Matka oli siis kaikin puolin antoisa, nyt sitten vaan eletään jännityksessä seuraavat viikot ja tarkkaillaan alkaako Ainon maha pyöristyä. 
05.03.2007

Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan! Onnea Elvikselle 7-vuotis juhlapäivänä! Miekkonen se jaksaa olla meidän perheen nallekarhu, hellyydenkipeä pikkumies sekä harkitseva Elvistelijä. Vuosia toivotaan vielä paljon lisää, eihän tuota harmaatakaan vielä ole naamatauluun tullut. 
04.03.2007

Salme kävi toisessa pentunäyttelyssään Helsingin Kaapelitehtaalla luokassa 5-7 kk ja hienosti meni, sillä saatiin kotiin tuliaiseksi ROP-pennun pokaali. Tuomari Elina Haapaniemi antoi Salmesta alla olevan arvostelun: 
" 6 kk vanha tiikerijuovainen reippaasti esiintyvä hyväntyyppinen narttu, jolla hyvä ryhti ja oikeat mittasuhteet. Luustoa voisi olla aavistus enemmän. Hyvä pään muoto, joskin otsapenger voisi olla korostetumpi. Erinomaiset silmät, hyvinkannetut korvat, tiiviit tassut, hyvin kulmautunut, liikkuu sivusta hyvin mutta takana voisi olla enemmän potkua. Hyvä luonne" 
Tällä kertaa maltettiin jo vähän keskittyä itse asiaan ja seisominenkin meni edelliskertaa paremmin, hyvä tyttö :) 
02.03.2007

Tänään Pikku-Ainomme astuu täysi-ikäisten maailmaan sillä 2 vuotta tulee kuluneeksi Ainokaisen syntymästä! Miten tuosta pikkuisesta on voinut kasvaa jo niin iso rontti? Ainolle isot onnittelut ja onnensuukot meidän poppoolta :) 
25.02.2007

Salme-Saparo avasi näyttelyuransa tänään Helsingissä Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä. Tytössä oli virtaa vaikka muillekin jakaa, onneksi aikataulujen venyminen sai pikkulikan edes vähän väsähtämään ;) Salme ei malttanut seisoa yhtä kauniisti kuin Saimi-siskonsa ja Mosse-veljensä, jotka veivätkin potin kotiin. Onnea molemmille! Salme oli kuitenkin narttujen pikkupentuluokan 2. heti siskonsa jälkeen ja sai kunniapalkinnon sekä kovasti kehuja. Tuomarina toimi Hannele Jokisilta, jonka antama arvostelu tässä:
"Erinomainen tyyppi, hyvä pää ja ilme, riittävät etukulmaukset. Hyvä eturinta ikäisekseen, vahva luusto, voimakas hyvä runko. Hyvät takakulmaukset, erinomainen väri + luonne, liikkuu hyvin."
Viikon päästä käydään sitten treenaamassa samassa paikassa uudestaan ja sitten taidetaan harjoitella sitä paikallaan pysymistä muutaman kuukauden verran :) 

15.02.2007

Tänään saatiin iloisia pentu-uutisia, sillä Meerin (Bullbugbear's Marmelaari A/A, 0/0 ) ultraus todisti että ainakin muutama pikkuinen bullmastiffin alku siellä on kasvamassa :) Nyt sitten odotellaan vielä nelisen viikkoa että selviää montako sieltä on tulossa maailmaan ja kumpaako sukupuolta. Pentueesta lisätietoja löytyy täältä eli Crinklegrace-Bullmastiffien sivuilta. Onnea Tarjalle sekä Isäpappa-Elvikseltä suukkoja Meerille! 

11.02.2007

Tallinnassa järjestettiin Viron Mastiffiyhdistyksen erikoisnäyttely. Tuomarina bullmastiffeilla toimi meidän viime kesän erikoisnäyttelyn tuomarimme Pamela Jeans-Brown Englannista. Elviksen tytär Nethi (Est JMVA Harem Ulmaf Gwyn-Gwyneth) pärjäsi hienosti tullen ensin luokassaan toiseksi ja lopulta myös paras narttu-kisassa toiseksi (PN2). Onnea Nethille! 
14.01.2007

Näyttelyvuosi 2007 avattiin tänä vuonna Lahden ryhmänäyttelyssä ja tuomarina toimineelle J.A.U Yrjölälle oli ilmoitettu 23 bullmastiffia. Aino voitti nuorten luokan EH:lla, mutta kuten etukäteen arveltiin Ainon kuono-osa oli tämän tuomarin silmiin liian lyhyt "erinomaisen" saadakseen. Tuomari oli muutenkin tiukalla päällä, joten olimme oikein tyytyväisiä arvosteluun ja punaiseen nauhaan tällä kertaa. Tässä Ainon arvostelu:
"Voimakas, hyvin rakentunut, reilusti keskikokoinen narttu. Päässä saisi olla hieman voimakkaampi ja pidempi kuono-osa. Tummanruskeat silmät. Alapurenta. Hyvin syvä otsauurre. Erinomainen ylälinja. Tilava, pitkä rintakehä. Riittävän vankat hyvin kulmautuneet raajat. Hyvä liikunta. Kaunis väritys."

Salme aloitti pentukurssin heti tammikuun ensimmäisellä viikolla ja on käynyt kurssilla nyt pari kertaa. Kuten arvata saattaa tämä pikku Ajattelija on käyttäytynyt oikein mallikelpoisesti ja ymmärsi pian että täällä ollaan tekemässä hommia isännän tai emännän kanssa. Tätä menoa Pikku-Neidistä tulee hienosti käyttäytyvä bullmastiffin alku alta aikayksikön :o) 

01.01.2007

Hyvää uutta vuotta 2007! 

Vuoden vaihtuessa on hyvä mietiskellä kulunutta vuotta ja suunnata katsetta tulevaan vuoteen. Vuosi 2006 oli meidän koiraporukassa melko "hiljaista" ulkopuolelta katsottuna, sillä kotona asuva poppoomme ei näy enää näyttelykehissä. Ainoastaan Saralle tuli vuodelta 2006 kaksi näyttelyä. En ole kovin ahkera näyttelyihminen ja koska Inkalla, Elviksellä ja Saralla on titteleitä plakkarissa ihan tarpeeksi, ainoastaan Aino kävi välillä esiintymässä kehissä. Ainon erikoisnäyttelyssä rodun alkuperämaan kasvattajatuomarilla saavutettua junioriluokan voittoa arvostan itse ehkä eniten viime vuoden tuloksista. Mutta se näyttelyistä. 

Itseäni eniten kiinnostavat koiraharrastukset asettuvat kuitenkin ihan toisenlaiseen ympäristöön eli raunioille, hakumetsään ja jälkimaastoihin. Sara ja Elvis jatkoivat hakuharrastusta tänäkin vuonna, Elviksen viettäessä metsässä lähinnä laatuaikaa ja Saran keskittyessä puuhaan tavoitteellisemmin. Saran kanssa tehtiin keväällä jonkin verran jälkeä ja syksyllä kävimme ahkerasti raunioilla. Vaikka metsässä saa välillä kastua ja palella -tai vastavuoroisesti läkähtyä helteeseen, niin siitä huolimatta noissa lajeissa on aivan oma viehätyksensä. Sarahan tykkää kaikesta tekemisestä, mutta metsässä se on kyllä elementissään. Aino treenasi Sannan kanssa koko vuoden innokkaasti TOKO:a ja sen lisäksi hakua ja raunioita. Ainon luonteeseen olen ollut koko ajan todella tyytyväinen ja mitä enemmän Ainoa seuraan, sitä enemmän se muistuttaa Inkaa. Samanlainen rauhallinen suhtautuminen elämään mutta silti kun alkaa tapahtua niin heti ollaan valmiina kuin partiolainen.

Uusi pentukin liittyi All Heroes-jengiin tiikerityttö Salmen kotiutuessa lokakuussa Muffin-äidin hoivista sijoituskotiinsa Marja-Leenan ja Arin luokse. Elämän alkuaskeleet ovat Salmelta sujuneet hienosti ja Salme vaikuttaakin todella loistavalta tyypiltä :) 
Tuleva vuosi sisältää tietysti ison joukon toiveita ja joitakin pieniä tavoitteitakin, katsotaan sitten taas loppuvuodesta onko edes osa niistä toteutunut. Näyttelykehissä tullaan tänä vuonna näkemään Ainoa ja Salmea. Aino aloittaa näyttelyvuotensa jo 14.01 Lahdesta, mutta sen jälkeen lähteekin kehiin ehkä joskus syksyllä. Toiveissa olisi että Aino jäisi keväällä mammalomalle ja saataisiin ihastella pieniä punaisia bullmastiffin alkuja joskus kesällä. Mutta tunnetusti koirahommissa mikään ei ole niin yksinkertaista, joten tässä vaiheessa uskalletaan vasta vähän haaveilla että josko Ainon vuoro koittaisi tänä vuonna. Siihen asti täytyy vaan pitää peukut pystyssä ja jalat maassa. Salmelle on suunniteltu muutamia pentunäyttelyitä keväälle ja sen jälkeen sitten katsellaan mitä tahtia pikkuneiti kasvaa ja kehittyy.

Kotipoppoon osalta toivomme teräsmuori Inkalle paljon hyviä hetkiä, toivottavasti saamme pitää meidän perheen päivänsäteen vielä tämänkin vuoden! Inka on ollut nyt mukana kolmanneksessa elämääni joten Neiti Kesäheinällä on aivan erityinen paikka sydämessäni. Elvis jatkaa hassuttelua samaan tahtiin kuin ennenkin, toimimalla kilttinä Elvis-setänä kaikille ison koiran mallia haluaville pennuille. Elviksellä onkin aika lailla kysyntää sillä miekkonen osaa käsitellä kaikkia vieraita koiria aivan loistavasti. Elvis jatkaa hakuharrastustaan ihmisiä hauskuttaen, kuulemma pitäisi käydä välillä raunioillakin näytillä ;D Sara-Sankari jatkaa edelleen samaan tahtiin, tammikuussa käynnistyy taas raunio- ja hakukausi sekä tottisvuoro. Toivotaan siis vuodelle 2007 paljon onnen hetkiä ja mukavaa touhuamista koirien kanssa :) Kiitos kaikille koirakavereille kuluneesta vuodesta sekä Elvikseltä, Inkalta ja Saralta kunnon bullmastiffipusut! 

15.12.2006

Näyttelypistekilpailun tulokset vuodelta 2005 vahvistuivat viimein ja Sara veti potin kotiin! Sara-Sankari eli KANS & FIN& S& LTU & LV MVA JV-03 V-03 Oligopolin Amor Vivus oli Suomen Voitokkain Bullmastiffi-narttu vuonna 2005 :) Inka teki saman vuonna 2001, nyt oli sitten Saran vuoro. Tänä vuonna puolestaan Saran kanssa kävimme vain Latvian ja Liettuan näyttelyissä hakemassa viimeisen cacibin kotiin Inttivalion arvoa varten. Nykyisin Sara onkin jo "eläkkeellä" näyttelyhommista ja keskittyy enemmän haku-ja rauniotouhuihin. 
10.12.2006

Vuoden viimeinen koitos eli Messarin Voittaja-06 näyttely on taas käyty tältä vuodelta. Aino kunnostautui muutamaa päivää ennen näyttelyä kolhimalla itsensä metsässä sillä seurauksena että jalka kipeytyi -loistava ajoitus tietysti ;) Arvottiin vielä hetkeä ennen kehää mitä tehdään sillä kotosalla ei ontumista enää huomannut. Sanna ja Aino päättivät kuitenkin tulla viime tipassa ja tulokseksi saatiin EH4 eli erittän hyvä. Huomasi kyllä että Aino oli normaalia vaisumpi eivätkä liikkeetkään olleet yhtä lennokkaat kuin normaalisti, mutta tulipa käytyä kumminkin. Aino pääsi sitten loppupäiväksi yhdistyksen infokopille loikoilemaan ja rodusta kiinnostuneitten rapsuteltavaksi, mukavaa tuntui tytöllä olevan. 

04.12.2006

Tänään saimme kirjeen Belgiasta, jossa vahvistettiin Saran Inttivalion arvo. Eli Sara-Sankari on nyt sitten virallisesti KANS MVA :) 

03.12.2006

Syksy raunio-ja hakutreenikausi päättyi tänään Saran ja Ainon osalta. Kuukauden joulutauko tuleekin nyt tarpeeseen, josko saataisiin lunta maahan ensi vuoden puolelle mentäessä että olisi vähän valoisampaakin. Saran kohdalla on nyt koko syksy kiinnitetty huomiota ilmaisuun, sillä Sankari on jostain syystä omaksunut ilmaisuhaukuksi sellaisen matalan ja möreän haukun, joka ei tietenkään kuulu kovin kauas. Muutenhan tuoltä ääntä lähtee vähän liiankin kanssa! Tänään huomasimme onneksi että kova keskittyminen ilmaisuun alkaa pikku hiljaa näkymäänkin, sillä kolmella maalimiehellä neljästä haukku alkoi jo kuulua paljon paremmin :) Eli ehkäpä se siitä! Kovasti oli taas intoa treenata, sitä ei onneksi taida lannistaa mikään eikä irtoaminen pidemmälle tuota sen kummempia ongelmia. Kunhan nyt saataisiin tuota volyymiä ääneen vähän lisää ensi vuoden puolella :)

Ainolla on mennyt syyskausi ihan mukavasti kaikin puolin, vaikka eihän tuo likka ole kuin reilu 1,5 v. Tämä tuppaa kaikilta välillä aina unohtumaan, kai Aino on niin pikkuvanha tyyppi ;) Ainolla on onneksi kuuluvampi ääni kuin Saralla, joten Aino ja Sanna keskittyvät toisenlaisiin juttuihin kuin me Saran kanssa. Meidän punaiset tytöt ovat kuitenkin osoittaneet, että kyllä ne metsään eksyneet marjastajat ovat löydettävissä bullmastiffien voiminkin. 

Viikon päästä olisi Ainon käytävä pyörähtämässä kehässä Messarissa ja vähän loikoilemassa rotujärjestön infokopilla. Sen jälkeen meidän poppoo keskittyykin odottelemaan joulua ja niitä muutamia kovasti odotettuja vapaapäiviä. 

21.11.2006

Isot 4-vuotis onnittelut Sara-Sankarille! 

Taas tuli yksi vuosi lisää meidän ikuiselle kakaralle, ehkä tuo likka aikuistuu siinä vaiheessa kun vuosia on eletty toiset neljä lisää ;) Synttäreiden kunniaksi Sankari nautti tänään nakkikakkua, josta liikeni pienet muruset parhaille kavereillekin eli Inkalle ja Elvikselle. 

P.s Sara käski lähettää synttärionnittelut kaikille sisaruksille myös!18.11.2006

Kävimme Ainon kanssa Jyväskylän näyttelyssä, jossa Aino kilpaili nyt toista kertaa nuorten luokassa. Tuomarina Jari Laakso, joka antoi Ainosta oheisen arvostelun:

"20 kk Erinomaisen upeasti liikkuva narttu, jolla voisi olla hieman suurempi pää. Hyvä pään profiili. Erinomainen kaula. Hyvä ylälinja. Tasapainoiset kulmaukset. Kaunis väritys." 

Aino sijoittui luokassaan toiseksi saaden erinomaisen ja lopulta paras narttu kilpailussa neljänneksi. Kotimatkan alkaessa ajokeli olikin muuttunut todella kehnoksi, joten päivässä riitti jännitystä koko illaksi. Seuraavaksi Aino suuntaa Voittaja-06 näyttelyyn joulukuussa. 


16.11.2006

Aino kävi lonkkakuvissa ja silmätarkastuksessa Mevetissä. Viralliseksi lonkkatulokseksi tuli D/D ja silmät todettiin terveiksi.


19.10.2006

Tänään uusi tulokkaamme Salme (Bullgrin's Doubtless Hero) matkusti uuteen kotiinsa. Ensimmäinen päivä onkin sujunut hienosti ja mitäs muuta tuolta vekaralta voisi odottaakaan: raitapaita on hurmannut luonteellaan tutut ja tuntemattomat heti elämän ensimetreiltä lähtien, aika näyttää mitä tästä pikkukaverista tulee. Salme asustaa Marnan ja Arin hellässä hoidossa Espoossa, kiitokset siitä että vääränvärinenkin tyttö kelpasi ;) 


15.10.2006

Nethi sai tänään viralliset lonkka- ja kyynärkuvien tulokset ja on syytä hymyyn :) Tulokseksi lonkat A/A ja kyynärnivelet 0/0. Elvis onnittelee ylpeänä tytärtään, loistojuttu!


08.10.2006

Lähdimme Ainon kanssa kahdestaan viikonlopuksi kyläilemään Oulun suuntaan ja samalla reissulla pyörähdimme kehässä Oulun KV näyttelyssä. Matkat täpötäydessä junassa sujuivat pikkulikalta kuin kokeneemmaltakin matkailijalta ja kun pusuteltavia löytyi niin mikäs siinä. Aino oli ensi kertaa nuortenluokassa, jossa sijoituksena luokkansa 2. erinomaisella ja lopulta 3. paras narttu. Tuomarina Ann Long-Doyle, Irlannista. Tässä Ainon saama arvstelu:

"18 month old bitch. Very good proportions. Very feminine expression. Good dark eye. Good pigmentation. Correct earset. Nice reach of neck. Good depth of chest. Good bone. Good hind quarters. Very well handled. "


photo: Riikka Holappa


30.09.2006

Kävimme luonnetestissä Elviksen ja Saran kanssa. Elvikselle pisteitä +95 ja laukausvarma, Saralle +71 ja laukauskokematon. Tarkemmat tulokset löytyvät koirien omilta sivuilta. Testipäivä oli todella mielenkiintoinen, bullmastiffien jalostustoimikunnan järjestämässä testissä oli paikalla 8 bullmastiffia, 1 bordeauxindoggi ja 1 cane corso. Tuomareina toimivat Lea Haanpää ja Kari Mäkinen.


02.09.2006

Elviksen tytär Nethi, Harem Ulmaf Gwyn-Gwyneth, tuli Eestin Juniorivalioksi, sillä Nethi saavutti kolmannen juniorisertinsä Padisen kansallisessa näyttelyssä. Norjalainen tuomari Helge Lie sijoitti Nethin VSP:ksi. Tässä Nethin arvstelu:

"Very promising, 17 months. Very nice head. Nice dark eyes. Good ears. Very nice feminine expression. Good neck & topline. Good front. Very good body proportions. Good body & bone. Well angulated behind. Good coat. Moved & showed very well."

Isot onnittelut Merilyn ja Sirly!21.08.2006

Kesä alkaa kääntyä loppua kohti ja tämän kesän luultavasti viimeisin mökkireissu on ohi. Koirille ja meille kaksijalkaisillekin haikea paluu kaupunkiin on takana, pois maaseudun rauhasta kaupunkiin. Joitakin kuvia kesän mökkireissuilta löytyy valokuvia-valikosta "Home crew"- sekä Saran omasta albumista, että koirien omilta sivuilta. Sara sai uuden kaverinkin viime viikolla, kun Sara kohtasi Jeppe Jääkarhun ensi kertaa. Tässä Sara ja Jeppe vauhdissa, tyttö oli aivan myyty pienestä valkoisesta pojasta ja Jeppe taas täysin rakastunut punaiseen tyttöön. Aino vietti kesälomaansa emäntänsä Sannan ja "isosiskonsa" Veeran kanssa pohjoisessa, eikä mennyt reissu hukkaan sillä Aino oppi uimaan ja jopa tykästyi puuhasta! Ihmeellistä kyllä, sillä Aino-hienohelma on aiemmin lähinnä inhonnyt vettä... Ainon lomailukuvia löytyy Ainon omilta sivuilta, samoin uusi poseerauskuva nyt 17 kk:n ikäisenä.


12.08.2006

Paljon onnea elämäni koiralle Inka Inkerille alias Neiti Kesäheinälle! 

Tuntuu uskomattomalta että yhteisiä vuosia on takana jo noinkin monta, sillä muistan vieläkin miltä tuntui saada pieni ja pehmeä Inka-pentu syliini ja pitkän odottamisen jälkeen vihdoinkin kotiin. Yhteisiin vuosiin mahtuu niin paljon muistoja ja toivottavasti saamme niitä vielä paljon lisää! 

Inkan syntymäpäivien juhliminen aloitettiin jo edellisenä iltana, kiitos kaikille paikalle saapuneille :o) Päivänsankari sai koirakavereidensa kanssa pannukakkua ja tietenkin lahjaksi tuotuja herkkuja. 


Seuraavana päivänä kävimme Inkan kanssa kahdestaan eläinkaupassa, jossa Inka sai valita sellaisia lahjoja mitä itse halusi... Inkan ilme oli innosta kirkas ja askel kevyt kun pääsi eläinkaupan notkuvien herkkuhyllyjen ääreen, kuten kuvasarjasta näkyy :o) 29.07.2006

Kesä tuntuu menneen niin vauhdilla ettei ole ollut mitään sen kummempia uutisiakaan. Helteet ovat pakottaneet siirtämään lenkit aikaiseen aamuun ja myöhään iltaan, josta huolimatta vauhti on kyllä hidastunut... Vähän liian kova helle ruttukuonoille. Inka tosin nauttii auringonpalvonnasta, sillä viettää kaiket päivät pihalla auringosta nauttien! Taitaa tehdä hyvää vanhoille luille, kuten vanhuksilla yleensä ;) Tänään otettiin koirista muutamia valokuvia, mutta tulos ei ollut järin häävi... Auringon porottaessa koirat vaan roikottelivat kieltään, mutta jotain sentään tarttui mukaan. Tässä Saran ja Elviksen kesäilmeet. 

All Heroes-jengin olisi tarkoituksena lisääntyä yhdellä bullmastiffilla syksyn mittaan, mutta koska kotona on koirapaikat täynnä niin narttupennulle etsitään vielä sijoituskotia. Toivoisin kodin olevan pääkaupunkiseudulta tai suhteellisen läheltä sitä, sillä haluan osallistua sijoitusnarttujeni elämään ja oppia tuntemaan ne kunnolla. Jos tuntuu siltä että olisi koiranpaikka vapaana ja sijoituskoira kiinnostaa niin yhteystiedot löytyvät sivuilta. Jos tuo järki ei kolkuttelisi niin mielellänihän sen tänne meillekin ottaisin, mutta täytyy kai pitää pää kylmänä! Pentukuume on kumma tauti ;D 29.07.2006

Kansallinen näyttely Räpina, Viro. Nethi oli hienosti ROP-juniori, sai juniori-sertin ja oli vielä VSP. Tuomarina Slovenialainen Raijko Rotner. Onnea taas kovasti Elvis-isäpapalta!


08.07.2006

Kansallinen näyttely Luige, Viro. Harem Ulmaf Gwyn-Gwyneth eli Nethi sai kyseisessä näyttelyssä juniori-sertin ja oli samalla myös VSP eli narttujen paras. Tuomarina Evert Wieldraaijer, Hollanista. Onnea Nethin taustajoukoille!


17.06.2006

Sain uusia kuvia Elviksen pennuista Machosta (Harem Ulmaf Gilmore-More) ja Nethistä (Harem Ulmaf Gwyn-Gwyneth), kiitos Merilyn. Pennuilla on nyt ikää 14 kk, äkkiä se aika vaan menee.10.-11.06.2006

Bullmastiffit ja mastiffit Ry:n erikoisnäyttely pidettiin lauantaina helteisessä säässä Vantaan Hakunilassa. Bullmastiffeja oli ilmoitettu paikalle 87 kappaletta ja mukana oli myös todella paljon ulkomaisia koiria seuraavana päivänä pidetystä Euroopan Voittaja-näyttelystä johtuen. Tuomarina tällä kertaa kasvattajatuomari Pamela Jeans-Brown Englannista. Aino oli mukana edustamassa meidän porukkaa ja voittikin hienosti narttujen junioriluokan! Seuraavana päivänä oli sitten vuorossa Euroopan Voittaja 2006. Lähes täsmälleen samat koirat olivat esillä täälläkin, tuomarina Rafael Malo-AlcrudoEspanjasta. Tänään Aino joutui tyytymään "Erinomaiseen" ilman luokkasijoitusta. Kaikin puolin mukava mutta uuvuttava viikonloppu, ihmeen hyvin Aino junnukin jaksoi silti poseerata. Nyt Aino jääkin kotiin kasvamaan ja lähtee näyttelyihin vasta joskus loppuvuodesta. Ainolla ainakin oli hauskaa kehässä ;)


28.05.2006

Järvenpään näyttelyssä Aino sai erinomaisen, oli PN2 ja nappasi vara-sertin. Onnea Pikku-Ainolle! 
Tuomari Adriana Griffa, Italia, antoi Ainosta oheisen arvostelun:
"One year two months. Typical young bitch. Nice expression, good neck, topline, angulation. Moves well. Good coat and colour. Good temperament. Ainon mallikasta poseerausta näkyy alla, kuva tosin otettiin viikkoa aiemmin Valmieran näyttelyssä. 
20.-21.05.2006

Matkasimme näyttelyreissulle Tallinnan kautta Latviaan ja Liettuaan, mukana ruttukuonoista Aino ja Sara. Lauantain etappina oli Valmieran KV näyttely Latviassa, jossa tuomarina oli Ove Germundsson Ruotsista. Sara voitti nartut ja sai siis sekä sertin, että viimeisen puuttuvan cacibin! Aino puolestaan käskettiin kotiin kasvamaan ja kehittymään rauhassa - ja aika keskeneräinenhän tuo meidän pikku junnumme onkin :o) Aino esiintyi taas upeasti ja Sannan ja Ainon yhteistyötä olikin ilo katsoa.


Tytöt ilta-auringossa Liettuassa

Seuraavana päivänä oli vuorossa Liettuan kansallinen näyttely Plungessa, tuomarina liettualainen Kornelija Butrimova. Sara kipitteli Rotunsa parhaaksi vesisateesta huolimatta, saaden nyt myös Liettuan sertin. Ainolle tällä kertaa erinomainen ja luokkansa toinen sija.Sara ROP Liettuassa, kuvassa oikealla


Reissusta siis Saralle tuliasina LV & LTU & KANS MVA:n arvot, joten ajokilometrit eivät olleet ihan turhia :o) Oli kyllä nautinto lähteä reissun päältä kotimatkalle, vaikka matka takaisin Tallinnaan kestikin iäisyyden... Tietyöt Via Balticalla hidastivat etenemistä entisestään, mutta onneksi keli sentään parani ja oli aikaa pongailla haikaranpesiä. Näiden asukkeja nimittäin näkyi siellä täällä peltomaisemassa talojen lähettyvillä, mitä etelämmäs mentiin. 
30.04.2006

Hauskaa vappua! 

Aino kävi tänään möllitokossa harjoittelemassa Toko:n alokasluokan liikkeitä. Ihan ei mennyt yhtä mallikkaasti kuin harkoissa, sillä 2,5 h:n odotus taisi väsyttää Pikku-Ainoa liikaa. Tästä on hyvä jatkaa, pääasia että Ainolla ja Sannalla oli kivaa :o) 

29.04.2006

Olin Hepekon järjestämällä jälkikurssilla ja tänään kävimme Saran kanssa näyttämässä millaista jälkityöskentelymme tällä hetkellä on. Aika alkutekijöissähän Sara vielä on, sillä Saralle ajettiin ensimmäiset jäljet vasta viime kesänä. Olin enemmän kuin yllättynyt, sillä viime kesänä ajoittain esiintynyt turha hösellys oli jäänyt talven aikana pois! Nyt kun saatiin emäntää perehdytettyä hieman enemmän lajin saloihin niin aloitetaan treenaamaan jälkeä ihan kunnolla. 


28.04.2006

Ainon kyynärkuvat arvosteltiin Kennelliitossa ja tulokseksi tuli 0/1. 


05.04.2006

Sunnuntaina avattiin hakukausi meidän porukan osalta. Aamulla reppua pakattaessa Sara ja Elvis eivät malttaneet pysyä nahoissaan, nähtävästi treenejä on odotettu enemmän kuin mielellään! Ainokin oli talven tauolla metsätreeneistä ja osallistui myös ensimmäistä kertaa tänä keväänä hakuharkkoihin. Treenit sujuivat kaikin puolin hyvin, joten tästä on mukava aloittaa kevätkausi. Tässä muutamia kuvia innokkaista hakukoirista: 

28.03.2006

Bullmastiffien uudesta Jalostuksen tavoiteohjelmasta vuosille 2007-2011 valmistui ensimmäinen luonnos. Käykäähän lukemassa sillä samoihin kansiin on koottuna aikamoinen tietopaketti: 
JTO:n luonnos 15.03.2006

Kävimme katsomassa Saran Alma-siskon pentuja vielä kerran, sillä tiikerijengi muuttaa jo uusin koteihinsa. Aikamoisia vipeltäjiä koko kööri! 09.03.2006

CRUFTS '06 

Terveisiä Englannista! Alkuvuoden kohokohta oli matka Lontooseen ja samalla reissulla kävimme tietysti myös Cruftsissa katsastamassa bullmastiffikehän. Koirien taso oli tällä kertaa aika vaihteleva. Crufts on kuitenkin tapahtuma sinänsä ja vanhojen tuttujen sekä uusien bullmastiffi-ihmisten tapaaminen kruunaa kaiken. Rotunsa parhaan tittelin tältä vuodelta vei fawn narttu GB CH Optimus Holly (Omistaja: Mr P Myers). Paras uros ja VSP oli komea brindle Fowlerheight Rasto (Omistaja: Mr D & Mrs L Aldcroft). Alla kuva kaksikosta. 05.03.2006

Synttärisankareita on tällä viikolla kaksi, sillä Elvis täyttää tänään 6 vuotta! 

Uskomattomalta tuntuu että meidän pikku miekkonen on jo kasvanut miehen ikään. Vaikka keski-ikä puskee uhkaavasti päälle niin Elvis näyttää silti aivan samalle kuin joskus pari vuotisena. Harmaatakaan ei ole kuonoon ilmestynyt karvan vertaa! Ilo on elellä moisen herrasmiehen kanssa ja sitä paitsi eläinlääkäriä olemme vaivanneet ainoastaan rokotuksilla. Toivottavasti yhteisiä vuosia on edessä vielä toiset kuusi! 02.03.2006

Tänään on Pikku-Ainon 1-vuotis syntymäpäivä, onnea Ainolle! 

Vajaa vuosi sitten pieni punainen ranskatar haettiin Suomeen. Iso annos iloisuutta ja hellyyttä tuli Ainon mukana meille kaikille, sillä Aino on mitä herttaisin bullmastiffi-tyttö. Aino viettää syntymäpäiviään ihan kotipiirissä, pannukakkua on kuulemma illalla luvassa päivänsankarille ;o) Kuvassa Ainon 1-vuotis poseeraus. 10.02.2006

Kävimme katsomassa Saran Alma-siskon (BH Oligopolin Amore Virtutis) pentuja. Alma synnytti kaksi viikkoa sitten ison pentueen, jossa kaikki pennut olivatkin väritykseltään tiikereitä. Pentujen ylpeä isä on brindle Fin CH Royal Seed's Black Gentleman, tuttavallisemmin Goljat. Pentuja on 8 kpl, 5 urosta ja 3 narttua. 


Kuvassa pentueen pojat 2 viikon iässä


25.01.2006

Hyvää uutta vuotta 2006 kaikille!

Alkuvuosi on mennyt ilman sen kummempia tapahtumia, joten ei ole ollut uutisia mitä kirjoittaa. Koirarintamalla on jatkettu eteenpäin arkisesti, treenejä ja näyttelyitä tulee mukaan ohjelmaan vasta myöhemmin keväällä. Inka on ollut todella pirteällä tuulella pitkään, eikä lähestyvästä 10 ikävuodesta ole ollut tietoakaan! Ihanaa, että vanha Rouva jaksaa touhuta ja lenkkeillä talvikelillä vähän reippaammin kuin syksyn sateilla :o) 

Elvis puolestaan on kunnostautunut tohelointi rintamalla loppuvuodesta... Ensin tallasi epähuomiossa ulkotuleen, ja seuraavalla viikolla jätti puolet kynnestään metsälenkille. Alkuvuosi onkin mennyt Elviksen osalta pelkän hihnalenkkeilyn voimin, kun on pitänyt varoa kynnen tynkää. Elvis sai muuten uuden lisänimen, Elvis-Eskimo, sillä tuota jätkää ei paukkupakkasetkaan haittaa! Elviksellä on kyllä yllättävän tiheä turkki kunnon alusvillalla, joten pakkaskelit eivät miekkosen menoa hetkauta suuntaan eikä toiseen. 

Sara on jatkanut vauhti päällä kuten ennnenkin, pakkaset kyllä pistivät pikkuisen kipristelemään tassuja. Sen verran alkoi jopa Durasell-Saran meno hyytyä paukkupakkasilla takista huolimatta, että tossun osto on edessä seuraavia kylmiä kelejä ajatellen. 

Ainosta on kasvanut iso tyttö, kohta tulee 11 kk täyteen. Aino ja Sanna pääsisvät Helsingin seudun Kennelpiirin Tokolupaus-ryhmään treenaamaan ja tavoitteena siis toko-kisat tulevaisuudessa :o) Aino onkin sellainen ihmelapsi että oppii kaikki muutamasta kerrasta, hassu pentu kaikin puolin. Kuvassa Inkan pukeutuminen -20 C:n pakkasella: takki päälle ja tossut jalkaan, sitten tarkeneekin!


26.12.05
Tässä Aino-tontun jouluposeeraus. Joulupukki saa olla tyytyväinen kun on noin hauska apuri! 
18.12.05
Viikonloppuna järjestettiin Messukeskuksessa Voittaja ja Pohjoismaiden voittaja-näyttelyt. Omasta muonavahvuudesta ei koiria oltu ilmoitettu sillä itse olin näyttelyssä töissä, mutta Aino kävi toisena päivänä pyörähtämässä kehässä. Näyttelyn nuorimpana juniorina, ikää 9,5 kk, Aino pärjäsi ihan mukavasti tiukalla tuomarilla ja sai EH:n. Neiti esiintyi ihan mallikkaasti ja oli siellä kuin kotonaan, kaikesta hälinästä huolimatta. Nyt jää Pikku-Aino rauhassa kasvamaan ja seuraavat kehäkoitokset ovat edessä ensi keväänä. 
26.11.05
Sillamäen näyttely, Viro. Elviksen tytär Nethi 8 kk, (Harem Ulmaf Gwyn-Gwyneth), esiintyi pentuluokassa, josta tuloksena ROP-pentu. Tuomarina toimi Jaroslav Matyas Slovakiasta. Onnea Nethin taustajoukoille! 
21.11.2005

Sara täytti tänään 3 vuotta! Ehkä olisi aika lakata kutsumasta päivänsankaria Kakarakoiraksi, mutta toisaalta onhan Sara edelleen meidän koiraperheen nuorimmainen. 
16.11.2005

Rauniokausi on nyt virallisesti tältä kaudelta ohi. Hakua jatketaan pitkin talvea säännöllisen epäsäännöllisesti, johtuen vähän lumitilanteestakin. Sara on valitettavasti treenitauolla loukattuaan selkänsä aiemmin tänä vuonna, kovasti jo odotellaan että päästäisiin treenaamaan. Elvis osallistui raunioharkkoihin Saran tilalle loppukaudesta varakoirana ja ainakin miekkosella oli hauskaa! Ovat kyllä kaksi ääripäätä kaikessa toiminnassaan radalla -ja muuallakin, sillä Sara on työnarkomaani ja Elvis puolestaan käy radalla pitämässä hauskaa.
Pian päästäänkin muuten juhlimaan Saran 3 v. syntymäpäiviä, jotka lähestyvät jo kovaa vauhtia. 


13.11.2005

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä pentunäyttelyssä Aino hurmasi tuomarin täysin! Tuloksena ROP-pentu ja ryhmässäkin Aino sijoitettiin kolmanneksi :) Tuomarina toimi Marianne Holm, joka antoi Ainosta mukavan arvostelun: "Erittäin hyvin kehittynyt upealinjainen voimakas narttu. Erittäin lupaava runko. Erinomainen raajaluusto. Lupaavat liikkeet. Riittävä maski. Miellyttävä käytös." 
Seuraavaksi Aino siirtyykin jo junioriluokkaan, sillä joulukuun alussa ikää tulee jo 9 kk. 


05.11.2005

Aino kävi Espoossa pentunäyttelyssä harjoittelemassa esiintymistä, mutta ei taida Aino mitään harjoittelua kaivata! Pikkulikka esiintyi kuin vanha kehäkettu, eikä siis ollut millänsäkään parkkihallissa kaikuvasta haukkukuorosta, saati sitten hampaiden katsomisesta. Tuloksena isojen narttupentujen voitto ja kunniapalkinto. 


08.10.2005

Aino täytti muutama päivä sitten 7 kk joten aloitetaanpa Ainon kuulumisista harrastusrintamalta.Aino on osoittautunut loistavaksi harrastuskoiran aluksi ja nyt vaan kovasti toivotaan että pikkulikalla intoa löytyy jatkossakin yhtä paljon :) Aino kävi alkusyksystä pentukurssin ja jatkoi sieltä suoraan TOKO 2-kurssille opiskelemaan enemmän tosi mielellä tottelevaisuutta. Hepekon (Helsingin pelastuskoirat) raunioryhmään aukesi myös paikka ja nyt on Sannalla ja Ainolla jo kolme treenikertaa takana. Tässä myös muutama kuva Ainosta raunioilla.Näyttelykesä oli ja meni, ja kun Ainossa vielä pysytään niin Ainonkin ensimmäinen pentunäyttely on nyt takana. Erikoisnäyttelyssämme pikkupentuluokassa Aino esiintyi hienosti ja oli luokkansa toinen. Sara kävi myös erikoisnäyttelyssä, tuloksena valioluokan voitto (12 valionarttua) ja paras narttu 3. Aino on nyt ilmoitettu kahteen pentunäyttelyyn marraskuussa, toivottavasti mukana nähdään myös muita bullmastiffin pentuja. 


06.09.2005

Kesän aikana Sara on harjoitellut jäljestämistä perinteisellä makkarajäljellä ja alkusähellysten jälkeen älysikin mistä hommassa oikein on kyse. Ainoana huonona puolena se, että Sara innostui jäljestämisestä siinä määrin, että syksyn ensimmäiset hakuharkat yritettiin mennä tyylipuhtaasti nenä maassa ilmavainun sijasta... Eli nyt sitten on Saran jälkiharrastus pannassa jonkin aikaa, ettei vain sotke haku-ja raunioharrastusta! 


27.08.2005 

Tämän vuoden toinen näyttelymatka ulkomaille suuntautui Tallinnan inttinäyttelyyn, jossa tuomarina toimi Tapio Eerola. Tällä kertaa Saran oli tyytyminen PN2-sijoitukseen vara-cacibin kera. Onneksi kuitenkin voittaja narttu oli jo valmiiksi inttivalio, joten Saralle vahvistuu cacib :) Nyt Saralla on siis ulkomaan cacibit jo kasassa. Inttivalionarvoa varten täytyy odotella vielä ensi alkuvuoden näyttelyitä, jotta vaadittava aikaraja ensimmäisen ja viimeisen cacibin kohdalla täyttyisi.


Sara nauttimassa hotellimajoituksesta12.08.2005

Tänään meidän koiraperheen matriarkka ja elämäni koira Inka täytti 9 vuotta! Aika tuntuu menneen kuin siivillä, toivottavasti meillä on vielä yhteistä aikaa jäljellä mahdollisimman pitkään :) Inka on minulle täyden kympin koira!

06.08.2005

Joensuun inttinäyttelyssä tuomari Helge Lie arvosteli Saran rotunsa parhaaksi. Saralla on nyt siis kasassa tältä vuodelta 4 cacibia kotimaasta ja yksi Ruotsista :) Tässä tuomarin kommentit :"Very nice champion bitch. Nicely built head, good eyes and ears. Nice, feminine expression. Very good neck and topline. Good front, body and bone. Well angulated. Good temperament. Moved and showed very well "

03.07.2005

Näyttelyreissumme suuntautui Pohjois-Ruotsin Piteåan. Perjantaina aamupäivällä starttasimme auton kohti Kuopiota, josta jatkoimme matkaa Jaken vanhempien kanssa asuntoautolla. Kemiin asti matkustivat mukana myös Sanna ja Pikku-Aino, jotka lähtivät samalla autoreissulla sukuloimaan Rovaniemelle. Näyttelyyn matkaan lähtivät Kassu-japsi ja Sara, jotka molemmat tavoittelivat Ruotsin valion arvoa ja cacibia. Ruotsin puolelle saavuttiin myöhään samana iltana. Koirista Kassu oli ensimmäisenä kehässä lauantaina ja tulikin rotunsa parhaaksi ja näin ollen on siis uusi S MVA. Näyttelypäivä oli helteinen ja kiitin onneani ettei Saran tarvinnut olla lauantaina kehässä! Leirintäalueelle pääsimmekin vasta ryhmäkehien jälkeen illalla, pitkä näyttelypäivä helteessä... Leirintäalue osoittautui todella upeaksi paikaksi! Sara nautti silminnähden meressä juoksemisesta, kuvasatoa voi käydä ihailemassa "valokuvia" sivulla -> "kesäkuvia". Sunnuntaina oli sitten Saran vuoro mennä kehään. Ilma oli vielä edellistä päivää kuumempi, joten ehkä oli hyväkin että saavuimme näyttelypaikalle viime tingassa ;o) Sara jaksoi kuitenkin hienosti helteessä ja hurmasi tuomarin! Tuloksena rotunsa paras ja on nyt myös tuore S MVA. Eka ulkomaan cacibkin on nyt kasassa, seuraavaa tavoitellaan myöhemmin tänä kesänä. Ryhmäkehä oli kuitenkin pakko jättää väliin sillä edessä oli 13 h:n kotimatka... Olimme lopulta perillä neljän maissa aamuyöllä, sekä Sara että emäntä rättiväsyneinä. Mutta kyllä kannatti, ehkä seuraavan kerran matkaamme Piteån näyttelyyn nauttimaan mahtavasta leirintäalueesta pitkine hiekkarantoineen Pikku-Ainon kanssa :o)
13.06.2005

Harrastumisrintamalla jälki on ollut kovasti puheenaiheena viime aikoina. Raunioryhmällämme alkoi viime viikolla kesätauko ja sen aikana olisi tarkoituksena perehdyttää Sara jäljestyksen alkeisiin. Muutaman kerran olemme käyneet tekemässä Saralle lyhyen jäljen ja täytyy sanoa että olisi pitänyt opettaa se jo heti pentuna. Nyt kahden vuoden raunio-ja hakuharrastuksen jälkeen nenän siirtäminen ilmavainusta maahan aiheuttaakin Saralle hieman päänvaivaa. Päästään treenaamaan jälkeä muutaman jälkiharrastajan kanssa joten eiköhän loppusyksystä homma jo suju :) 
Vahingosta viisastuneena Aino aloitti "jälkitreenit" heti 3 kk:n ikäisenä :) Ensimmäisen kerran jälkeen Aino tajusi nokkelana tyttönä mistä hommassa on kyse ja ja etenee luonnostaan juuri niin kuin jäljellä pitääkin. Eli kuten huomataan, bullmastiffista on moneksi ja harrastusmahdollisuuksia löytyy! 


04.06.2005 

Reissasimme mukavalla porukalla Ruotsin bullmastiffiklubin erikoisnäyttelyyn , joka pidettiin Norbergissa parin tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Näyttelypaikka oli sopivan väljä ja kehänä oli iso ja upea ruohokenttä, mutta siitä ei pahemmin päässyt nauttimaan sillä vettä tuli taivaan täydeltä koko näyttelyn ajan... Onneksi meillä oli näyttelyteltat mukana, muutoin olisi kehien katselu jäänyt aika paljon vähemmälle! Tuomarina oli Anne Marie Class Ranskasta, joka sijoitti Saran avoimen luokan toiseksi. Tällä kertaa se tyssäsi siihen, sillä tuomari sijoitti vain luokkavoittajat. Voitto saatiin kuitenkin nartuissa Suomeen sillä Sadun "Buffer", Heathkeeper's Be With Me, oli tämän tuomarin mieleen ROP:in arvoisesti :) Kiva oli nähdä paljon ruotsalaisia bullmastiffeja ja tietysti tavata myös tuttuja. Sen verran rankka reissu kuitenkin oli, että univelkaa tuntui kertyneen niin koirille kuin omistajillekin. Tulomatkalla laivassa olikin melko hiljaista porukkaa, ainoastaan tasainen tuhina ja kuorsaus kuului joka puolelta... 


29.05.2005

Taas on yksi näyttelyreissu takana, eikä tarvinnut tälläkään kertaa palata tyhjin käsin takaisin! Sara oli Leppävirralla rotunsa paras ja ryhmäsijoituskin oli lähellä tuomarin poimiessa Saran kuuden joukkoon. Tuomarina Rafael Malo Alcrudo Espanjasta sekä rotukehässä että ryhmässä. Tässä tuomarin kommentit: " Very attractive bitch. Excellent head and expression. Excellent neck. Lovely shoulders. Typical mover"

21.05.2005

Tänään järjestetyssä Aptus Showssa Sara oli narttujen paras ja lopulta VSP. Kotiin tuomisina nyt kolmas CACIB! Alkuvuosi onkin näyttelyiden suhteen mennyt enemmän kuin hyvin; kolme näyttelyä ja jokaisesta kotiin tuomisina VSP tai ROP cacibin kera :o) Seuraavana viikonloppuna Sara jatkaa näyttelyputkea Leppävirralla ja sen jälkeen onkin jo vuorossa Ruotsin erikoisnäyttely.

15.05.2005

Aino saapui tänään! Tänään saatiin Suomeen kovasti odotettu narttupentu Aino eli virallisemmin Ambre de Molossie. Aino saapui meille Ranskasta De Molossie kennelistä ja asustaa tässä lähistöllä sijoituskodissaan Sannan ja "isosiskonsa" Veeran kanssa. Aino on minun ja Salmelan Annen (Stormward Bullmastiffit) yhteinen projekti, saa nähdä mitä tytöstä tulee isona! Pentu hurmasi kaikki reippaudellaan ja touhuilullaan, lentomatkakaan ei tehnyt tyttöön sen kummempaa vaikutusta -mitä nyt nokoset oli otettu muutaman tunnin lennon aikana. Kuvassa Aino tutustumassa uuteen emäntäänsä :o)

14.05.2005

Saran sisko Alma (Oligopolin Amore Virtutis) omistajansa Petran kanssa suoritti tänään BH-kokeen hyväksytysti läpi! Loistava suoritus, Sara on ylpeä siskolikasta :o) Tässä Alma ja Petra odottamassa tulosta. 


kuva: Anu-Jo Pihkanen08.05.2005

Kävimme katsomassa Elviksen ja Lolan pentuja niiden ollessa 6 viikkoa vanhoja, lisää kuvia löytyy Elviksen sivulta. Uros saa nimen Harem Ulmaf Gilmore-More ja tytöstä tulee Harem Ulmaf Gwyn-Gwyneth. Onnea pennuille tulevaisuuteen, toivottavasti näemme pentuja myöhemminkin :o) 

13.04.2005

Harjoituskausi on nyt virallisesti käynnistynyt! Saran ja Elviksen kanssa jatkamme tietenkin bullmastiffien omassa hakuryhmässä ja tänä vuonna meillä olisikin tarkoitus treenata läpi kesän ilman taukoja. Saimme porukkaan mukaan uusia bullmastiffeja, mukava nähdä innostuneita pentuja omistajineen perehtymässä hakuharrastuksen saloihin :o) Tässä Elvis näyttää miksi sitä treenataan -lihapullien takia tietenkin... 


Saran kanssa saatiin myös hyviä uutisia sillä pääsimme mukaan Hepekon (Helsingin etsintä- ja Pelastuskoirat) raunioryhmään! Viime kausi jäi rauniotreeneistä välistä, joten tänä vuonna menemme entistä innokkaammin porukkaan mukaan. Sara käy myös pyörähtämässä joissakin näyttelyissä kotimaassa ja myös muutamaan näyttelyyn Ruotsin puolelle suuntaa auton nokka tänä kesänä. 


12.04.2005

Kuvassa Elviksen ja Lolan pennut 18 vrk:n ikäisinä.


photo: Merilyn Meristo28.03.2005

Pennut syntyivät! Elviksen ensimmäiset pennut näkivät päivänvalon 24.03, jolloin Lola (Est Mva Harem Ulmaf Delilah-Lah 
synnytti Virossa kaksi punaista pentua, tytön ja pojan! (Kuvassa pennut 1 vrk:n ikäisinä)


photo: Merilyn Meristo21.03.2005

Eilen matkasimme Tampereen KV-näyttelyyn, jossa Sara esiintyi ensimmäistä kertaa valioluokassa. Hienosti meni sillä Sara voitti nartut ja oli lopulta VSP! Sara sai myös toisen cacibinsa Suomesta. Tässä tuomari Katrin Lahin antama arvostelu: "Erittäin hyvä tyyppi ja koko. Yleisvaikutelmana erittäin sopusuhtainen. Hyvä pää ja mittasuhteet, miellyttävä ilme. Hyvä kaula ja runko, riittävät kulmaukset. Hyvät liikkeet ja riittävä työntö. Hyvä luonne

Kuvassa Tampereen Rop-koira Remarkabull Rumour has It ja Sara VSP 


photo: Sanna Kinnunen05.03.2005

Isot onnittelut 5 vuotiaalle Elvikselle! Niin se aika menee. Tuntuu että vain hetki sitten Elvis lensi Suomeen ja tunki itsensä täysillä sisälle meidän perheeseen. Elvis on ollut todella helppo koira, mitä nyt hieman bullmastiffimaista itsepäisyyttä on silloin tällöin havaittavissa... Hellyydenkipeä Pikku-Mies joka haluaa nukkua aivan kiinni emännän kainalossa, mutta tietysti myös Iso-Mies joka oppi nostamaan jalkaa isojen poikien tavoin jo 4 kk:n iässä. Elvis osallistuu ahkerasti talon arkeen "auttamalla" niin ruonlaitossa kuin autonkorjaamisessakin, täytyyhän se katsoa sivusta että isäntä ja emäntä saavat hommat tehtyä :o) On ollut ilo omistaa tämä mukava herrasmies, toivottavasti yhteisiä vuosia on ainakin toinen mokoma jäljellä. 30.01.2005

Sarasta tuli tänään FIN MVA! Vuoden ensimmäinen näyttely Turussa meni täysin nappiin, sillä tuomari Helmut Suppan Itävallasta valitsi Saran 37 bullmastiffin joukosta rotunsa parhaaksi :o) Tuloksena siis Serti, Cacib, ROP ja FIN MVA! Sara sai useimmat sertinsä kovassa seurassa, isoista näyttelyistä ja arvostetuilta tuomareilta ja melkein heti 2 vuotta täytettyään. Kiitokset kasvattaja Katjalle hienosta koirasta!

Photo: Josefina Lönngren


18.01.2005

Saimme vieraita lahden toiselta puolelta, sillä Lola (Est Mva Harem Ulmaf Delilah-Lah ) saapui astutusreissulle kasvattajansa Merilynin kanssa. Lola astutettiin Elviksellä ja nyt sitten odotellaan josko se maha alkaisi pyöristyä :o) 


Lisätietoja pentueestaKennel Harem Ulmaf


07.01.2005 Hyvää uutta vuotta 2005!


Joulu ja uusi vuosi on nyt juhlittu ja olisi aika taas palata arkisen aherruksen pariin. Meille alkutalvi on hieman rauhallisempaa aikaa koirarintamalla, sillä harkatkin ovat jäissä enemmän ja vähemmän. Tokoa ei talvella harrasteta kuin vähän kotioloissa, hakua treenaamme pienellä porukalla silloin tällöin talvenkin yli. Viime vuodelta harmittamaan jäi Selman tyhjäksi jääminen, joten niitä pentuja ei tälle vuodelle sitten syntynyt :o( Uusia suunnitelmia on kuitenkin tiedossa, katsotaan nyt miten niiden kanssa sitten käy. Sara aloittaa nyt toden teolla valionarvoon oikeuttavan sertin jahtaamisen ja suuntaammekin Turkuun parin viikon päästä. Sen jälkeen menemme ainakin Tampereelle ja Lahteen. Inka jatkaa maailman parhaana eläkeläis-mummuna ja Elvis puuhastelee tapansa mukaan milloin mitäkin :o) Siinäpä meidän suunnitelmat alkuvuodelle!


09.12.2004

Tässä muutamia kuvia Sarasta Espoon raunioradalla. Helsingin bullmastiffien hakuryhmä kävi tutustumassa lokakuussa rauniorataan ja Sarakin pääsi kokeilemaan nenänsä toimivuutta vieraalla radalla. Hyvin tuntui nenä toimivan :) Suurin osa koirista oli ensikertalaisia raunioilla, mutta kaikki älysivät kyllä jossain vaiheessa että sama ideahan tässä on kuin hakumetsässäkin. Ratakaan ei pelottanut ketään ja päivä oli kaikin puolin onnistunut!


05.12.2004
Helsingissä Voittaja-04 näyttelyssä Sara osallistui ensimmäistä kertaa avoimeen luokkaa. Ihan mukavasti meni, sillä Sara oli lopulta PN3 ja sai vara-sertin :) Tuomarina oli Bas Bosch Hollannista, tässä arvostelu: "Quality bitch, well constructed thought slightly long castel. A true athlete! Well developed head with nice stop and muzzle, would prefer smaller eye. Well angulated front and hind, lovely top and underline. Balanced, sound mover. Lovely condition
Sara esiintyi todella hienosti, tämän tytön kanssa on ilo käydä kehässä sillä Sankari selvästi nauttii esiintymisestä!


21.11.2004
Sara täytti tänään 2 vuotta! Onnea Kakaralle,niin se aika menee...


25.10.2004
Nyt pidetään peukut pystyssä ja tassut ristissä ja toivotaan, että saamme kuulla hyviä uutisia penturintamalta jonkin ajan kuluttua :o) Pohjoisen tyttö Selma (Fin Mva Bullbugbear's Tiikeli) tuli viettämään laatuaikaa Elviksen kanssa ja tilauksessa on joulupentue!


24.10.2004
Syksy on mennyt monenlaista puuhastellessa ja olemmekin jättäneet näyttelyt tauolle vähäksi aikaa. Sara tosin lähtee Messariin "puolustamaan" viime vuotista Voittaja-titteliään, sekä jahtaamaan valionarvoon oikeuttavaa sertiä, sillä Sara täyttää marraskuun lopussa jo 2 vuotta. Olemme käyneet syksyn mittaan Saran ja Elviksen kanssa hakuharkoissa, jonka lisäksi Saran kanssa on hiottu toko-liikkeitä. Hakumetsässä Sara etenkin on osoittanut omaavansa loistavan nenän ja ilmaisukin alkaa pikkuhiljaa löytymään :o) Elvis puolestaan on keskittynyt hauskuttamaan maalimiehiä, mutta pääasia että miekkosella on kivaa...


07.10.2004
Ensimmäinen versio uusista sivuista avattuna :o) Olkaa kärsivällisiä, parannellaan pikku hiljaa.


12.9.2004
Suuntasimme auton nokan Tampereelle kohti Kaupin Vinttikoirakeskusta. Aikainen aamuherätys unohtui äkkiä, sillä Elvis sai viimeisen sertinsä ja tuli valioksi! Elvis on nyt sitten virallisesti Fin ja Dk Mva Rambull's Ever Ready to Bullbugbear. Tuomari Rodney McDowell Irlannista antoi Elvikselle myös VSP-ruusukkeen, Bertan (Bullcastle's Red Rubin) ollessa ROP-koira. Elvis jääkin nyt kokonaan "osa-aikaeläkkeelle" näyttelypuuhista ja harkitsee kuulemma paluuta vasta joskus veteraanina... Tässä molempien virallinen näyttelypotretti:

4.9.2004
Kävimme Saran kanssa Tuomarinkartanossa Christofer Habigin (Saksa) arvosteltavana. Hienosti meni sillä Sara voitti nuorten luokan ja oli lopulta PN2. Saaliina nyt jo 5. serti :) Tuomari oli melko tiukka, sillä eri:n sai 20 koirasta vain viisi. Tuomari taisi tykätä aika lailla Sarasta, myös arvostelun perusteella:"Super strong, fit and firm. Hard muscles, outstanding conditions, wonderfull neck and topline. Deep chest, super ribcase, perfect hindquarters. Outstanding profile, head slitly flat but overall typical keen expression. Ideal handling, outstanding temperament"


29.8.2004
Kesätauko loppui ja pidettiin syksyn ensimmäiset hakuharkat. Kovasti olikin odoteltu ja koiristakin löytyi virtaa tavallista enemmän, joten kesätauko taisi olla paikallaan. Hirvikärpäset pysyttelivät tällä kertaa poissa, mutta sienestäjiä ja marjastajia liikkui tiheään tahtiin... Ihme ettei yksikään koira käynyt ilmaisemassa yhtään ulkopuolista ;)


12.8.2004
Tänään tulee kuluneeksi 8 vuotta siitä, kun Inka saapui auringonpaisteeksi tähän maailmaan. Onnea Inkalle ja kiitos näistä 8 vuodesta! Toivottavasti vuosia tulee vielä roimasti lisää :) ->Kuva: Inka päätti synttärikuvaa varten piilottaa harmaat karvat...


7.-8.8.2004
Oli vuorossa Kuopio ja Sawo Show. Lauantaina oli tuskastuttavan kuuma, mutta Sara jaksoi silti olla oma vauhdikas itsensä. Tuomarikin tykkäsi, kotiin viemisinä VSP ja serti. Elvis puolestaan ei ollut tuomarin suosikkipoika, saatiin EH ja avo 3. Sunnuntaina helle jatkui, vaikka hieman satoikin. Sara kävi pyörähtämässä kehässä ja PN2 ja vara-cacib sekä vara-serti tulivat tuomarilta. Oli harvinaisen väsynyttä porukkaa kotimatkalla... ->Kuva: Sara VSP


24.7.2004

oli Pyhtäällä Bullmastiffit & Mastiffit Ry:n erikoisnäyttely. Ilma oli helteinen ja päivä oli pitkä mutta mitäpä tuosta: Sara voitti luokkansa ja sijoittui lopulta Paras narttu kilpailussa toiseksi, saaden myös sertin :) Tuomaroimassa kasvattajatuomari Bill Harris (Bunsoro Bullmastiffit) Englannista.->Kuvia näyttelystä


10.07.2004
Mikkelissä Elvis oli VSP ja sai sertin! Olin hyvin ylpeä miekkosesta, vaikka pelleilikin kehässä minkä ennätti... Sarakin sai EH 1/1, nuorten luokassa ekaa kertaa. Seuraavaksi Sara suuntaa erikoisnäyttelyyn Pyhtäälle 24.07.


Keväälle mahtuu monenlaista asiaa. Toukokuun alussa minulle myönnettiin kennelnimi, All Heroes. Nimensä mukaisesti toivon, että jokainen pentu joka meiltä maailmalle joskus lähtee, olisi sankari ainakin oman perheensä silmissä.


Keväällä aloitettiin Elviksen kanssa hakuharkoissa ja kovasti viihdyttiin. Nyt on heinäkuu kesätaukoa ja elokuussa taas innolla treenaamaan! Saran kanssa olisi tarkoitus aloittaa haku syksyllä, sillä ei päästy tälle vuodelle raunioryhmään. Ensi vuonna sitten toivottavasti on parempi tuuri.


16.07.2004

Uutiset sivu avattu! Tarkoituksena päivittää silloin tällöin mitä meidän koirakoplalle kuuluu.